Korkunun ecele faydası yok!

A -
A +

Anlaşılan Karagümrük’ün geriden oyun kurarak, kontra kovalayan sistemi Fatih Terim’in gözünü fazlasıyla korkutmuş.

Çünkü, şampiyonluğa oynayan ve liderin 10 puan gerisinde kalan bir takımın bu derece korkak bir anlayışla sahaya çıkmasının başka bir izahı olamaz.

Francesco Farioli’nin ligdeki birçok takımı avladığı bu tuzağa düşmek istemeyen Galatasaray, ilk yarıda hiçbir şekilde baskı yapmadan, tamamen orta sahada bekleyerek, oyunu kilitlemeyi tercih etti.

Akıl tutulması
Burak’ın sakatlanması sonrası Biglia da stopere geçince, maçta üretkenlik sıfırın altına indi. Uzatmalarıyla birlikte 50 dakika oynanan ilk yarıda sadece 6 faul düdüğü çalındı.

Bu futbol fukaralığında Terim’in sadece oyun değil oyuncu tercihlerinin de etkisi büyüktü. Millî araya girilirken kadroda rotasyon yapılması ve Feghouli gibi son maçların parlayan isminin kulübede oturtulması akıl tutulmasıydı.

Emre Kılınç faturası!
Nitekim, Feghouli’nin yerine tercih edilen Emre Kılınç’ın ikramıyla gelen Karagümrük golü, Terim’in ciddi hatalarına kesilen bir fatura gibiydi.

Bütün bunlara rağmen Fatih Hoca, yenilen golden 6 dakika önce kenara gelen Emre’yi değiştirmekten son anda vazgeçmese, sarı kırmızılı takım belki de bu melbetcasino kötü oyuna rağmen kazanacaktı. 88’de Zukanovic’in, Emre Kılınç’a nazire yapması, Galatasaray’ı en azından mağlubiyetten kurtardı.

MAÇIN ADAMI: Biglia

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.