Ne de olsa İmparator!

A -
A +

UEFA'nın yeni formatına göre; Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitiren, play-off oynamadan direkt son 16'ya kalıyor. Yani, Galatasaray dün gece sadece 1 puan alarak, Şampiyonlar Ligi'nden gelecek bir takımla eleme maçı oynama yükünden kurtulacaktı. Sarı kırmızılı takım böylesine kritik ve zor bir maçtan alnının akıyla çıkmasını bildi. Ayrıca bu formatın bir diğer güzel tarafı da şu; Galatasaray'ın kupayı yeniden müzesine götürebilmesi için dört rakibini daha saf dışı bırakması yeterli olacak.

Bu maç Terim'e yazar
İşte Fatih Terim farkı da bu tip maçlarda ortaya çıkıyor. Sahaya sürdüğü on bire bakınca, kaybetmemenin yeterli olması Fatih Hoca'yı çok etkilememiş belli ki. Yarı ofansif sayılabilecek bir kadroyla Roma Olimpiyat Stadı'na çıkan Galatasaray'ın Lazio'ya zor anlar yaşattığı bile oldu. Bloklar arasını iyi daraltan sarı kırmızılı takım rakibine neredeyse pozisyon vermedi. Hem Yedlin hem de Van Aanholt'un çizgiye basması ve takımın sahaya iyi yayılması, Lazio'ya baskı yapma şansı tanımadı.

Diagne çok verimliydi
Forvette fizik gücü yüksek olan Diagne'nin tercih edilmesi de son derece doğruydu. Senegalli de eski vurdumduymaz tavırlarının aksine kompakt oyuna ciddi katkı sağladı. 69 dakika kaldığı oyunda neredeyse Marcao kadar, 7 defa savunmadan top uzaklaştırdı. 63'teki Babel-Emre ve Feghouli-Morutan değişiklikleriyle yaş ortalamasını iyice aşağı çekerek, takıma dinamizm katan Fatih Hoca, 69'da Diagne'nin yerine oyuna Ömer Bayram'ı atarak, üzerine gelmeye başlayan rakibini kaleye yaklaştırmamayı başararak ve peş peşe değişikliklerle oyunu soğutarak, son 16 bileti kapılmasını sağladı.

MAÇIN ADAMI: Fatih Terim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.