Daha on yedi, on yediymiş!

A -
A +

Sahada neredeyse her şeyi yapan ancak bir türlü kazanmayı beceremeyen takımlar “Futbolun adaleti yok” cümlesine sığınır. Muhtemelen Beşiktaşlı futbolcular da dün akşamki maç için Bu argümanı kullanacaktır. Her ne kadar siyah beyazlılar Rize’ye 12 eksikle gitmiş olsa bile, son yılların en rahat galibiyetlerinden birini elde edebilirdi. Karşısında o kadar kötü bir rakip vardı ki, ilk yarının 5-0 bitmesi işten bile değildi. Eğer Batshuayi, kaleyi her gördüğünde bencillik göstererek şut atmasa ikinci devre formalite olacaktı.

Emirhan ışıl ışıl
Eksikler sebebiyle takımını üçlü savunmayla sahaya süren Önder Karaveli, Süper Kupa’nın son bölümünde vitrine koyduğu 17’lik Emirhan İlkhan’ı bu defa on birde görevlendirdi. Yaşı daha 17’ydi ama sahadaki duruşu ve topla yaptıklarını ancak “Benim” diyen tecrübeli “10 numara” yapabilirdi. Tek hünerinin bu olmadığını da gösterdi. Daha dört maç önce 18’lik Serdar Saatçi’nin Fair-Play'lik hareketinin benzerini yaparak, Beşiktaş altyapısının sadece iyi futbolcu yetiştirmediğini bir defa daha ispatladı. Beşiktaş adına sahada ne kadar olumlu iş varsa hepsinde imzası vardı.

Batshuayi’nin bencilliği
Penaltı yaptırdı, gol attı. En önemlisi de Türk futbolunu yönetenlere büyük bir ders verdi. Türk futbolunun kurtuluşunun, eskimiş yıldızlara milyon avrolar saçmak değil, kendi değerlerine sahip çıkmakta olduğunu gösterdi. Düşünün, transferi için aylarca bekleten ve 3,5 milyon avroyu cebineindirmesine rağmen bir şey veremeyen Alex Teixeira yerine Emirhan oynasaydı, Beşiktaş bu durumda olur muydu? Beşiktaş Rize’de 2 puan bıraktıysa baş sorumlu bencillikte zirveye çıkan Batshuayi’dir. Tabii Ersin’in büyük hatasının da Rize’yi oyunda tuttuğunu söylememek yanlış olur.

MAÇIN ADAMI: Emirhan İlkhan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.