Çin pazarına Galleyle girdiler

A -
A +

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havacılık sektöründe daha fazla kadın çalışanın istihdam edilmesini sağlayacak Sivil Havacılıkta Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Talimatı (SHT-TCD) yayınladı. Yapılan kanuni düzenlemeyle, kadınları havacılıkla ilgili alanlarda eğitim ve öğretime teşvik etmek, sivil havacılık sektöründe toplumsal cinsiyet dengesini geliştirmek, havacılık meslekleri seçiminde fırsat eşitliği oluşturulmasına yönelik çalışmalar hedefleniyor. Kurum bünyesinde, Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu kurulması ve havacılık sektörü tarafından yapılacak iş ve işlemlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi sağlanmış oldu.

2011 yılında Türk Hava Yolları (THY) ve TAI (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi) firmalarının ortak teşebbüsü ile kurulan ve 2015 yılından beri Boeing’in “Global Offerable” listesinde olan TCI (Turkısh Cabin Interrior), Çin merkezli Donghai Hava Yollarının alacağı 10 adet B737 MAX-8 siparişi için Galley olarak adlandırılan kabin içi mutfak ekipmanları üretecek. Bu anlaşma, Çin Havacılık pazarına giriş açısından TCI için önemli bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. Avrupa’nın en büyük MRO (bakım, onarım ve yenileme) merkezi olan HABOM-İstanbul’da hizmet veren TCI, yenilikçi ürün tasarımı ve müşteri memnuniyetine verdiği önem gibi faktörlerle yakın gelecekte Uçak Kabin İçi Endüstrisinde global bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. TCI, Donghai Hava Yolları ile yaptığı anlaşma öncesinde Jet Airways ile 79, SpiceJet ile 155 ve Azerbaijan Airlines (AZAL) ile 10 uçağın Galleylerinin tasarımı ve üretimi konusunda anlaşmalar gerçekleştirmişti. Donghai Hava Yolları Çin’in ilk özel hava yolu olarak 2002 yılında kuruldu. Donghai Hava Yolları, yerel ve uluslararası rotalarda hizmet veren ve çoğunlukla Boeing B737-800 uçaklarından oluşan genç bir filoya sahip.

ICAO Başkanı Türkiye’ye geliyor
Dünya genelindeki havacılığın otoritesi konumundaki Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının (ICAO) Başkanı Dr. Olumuyiwa Benard Aliu, 23-24 Nisan 2018 tarihlerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek olan Asya-Türkiye Sivil Havacılık Konferansı  için Türkiye’ye geliyor. ICAO Başkanı aynı zamanda 25-29 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Eurasia Airshow Fuarına da katılım sağlayacak.

THY pilot adaylarını bekliyor

Türk Hava Yolları, kendi bünyesinde yetiştirilmek üzere II. Pilot adayı müracaatlarını almaya başladığını kurumsal internet sayfasında duyurdu. Tecrübe şartı aranmayan ve pilotluk mesleğine ilk defa adım atacak adaylar için çeşitli aşamalardan oluşan seçim süreci uygulanacak. Temel kriterlerde ise 01 Ocak 1983 tarihinden sonraki bir tarihte doğmuş, lisans mezunu, boy-kilo kriterlerine uygun ve iyi derecede İngilizce seviyesine sahip olmak bulunuyor.

Miniklere 23 Nisan jesti
Antalya merkezli Corendon Hava Yolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik olarak çocuklara uçak sürprizi yaptı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklere katılan 4. sınıf öğrencisi 24 çocuk için Corendon Hava Yollarının davetlisi olarak şirketin uçaklarından bir tanesine gezi düzenledi. Boeing 737-800 tipi uçağını yakından görme ve kokpitinde bulunma fırsatı elde eden çocuklar, pilotlara ve kabin ekiplerine çeşitli sorular yöneltti. Kabin memurları ile birlikte güvenlik demosu canlandıran çocuklardan bazılarının ilk defa uçağa bindikleri belirtildi.

Biletlere erken seçim ayarı
24 Haziran 2018 tarihinde erken seçim kararı alınmasının ardından Türk Hava Yolları ve Pegasus oy kullanımını kolaylaştırmak için biletler konusunda düzenleme yaptı. Buna göre, 19 Nisan 2018 tarihinden önce alınan Türkiye girişli ve çıkışlı biletlerde 15 Mayıs 2018 tarihine kadar müsaitlik durumuna göre işlem yapacak yolcular, 18 Haziran 2018-01 Temmuz 2018 tarihleri için Türk Hava Yolları ve Anadolujet uçuşlarında ücretsiz değişim yapabilecek. Pegasus ise, yaptığı çalışmayla; seyahat tarihi 24 Haziran’ı kapsayan rezervasyonlar için, ceza ücreti almadan varsa yeni düzenlenecek bilet ile arasındaki ücret farkını alacak. 24.06.2018 tarihini kapsayan seyahatler için bilet ücret iadesi kesintisiz yapılacak. Vatandaşlar, değişiklik ya da iptal talebi için 0888 228 12 12 numaralı çağrı merkezini arayarak işlemlerini yapabilecek.

Sivil Havacılık Akademisi açıldı
Temeli 07 Eylül 2016 tarihinde atılan, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilen Türk Sivil Havacılık Akademisi açıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Avrupa Komisyonunun üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, havacılık sektörünün önde gelen temsilcileri de hazır bulundu. Orta Doğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük ederek 150 farklı branşta kurs verilecek olan ve toplam 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip Akademinin yıllık toplam 2 bin yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesi bulunuyor. Avrupa ve Dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek seviyede hizmet vermesi amaçlanan Akademide, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ile iş birliği içinde burslu eğitim imkânı da sunulacak.

THY, Somalili konuklarını ağırladı
Somalili Bakan ve Milletvekillerinden oluşan heyet, Türk Hava Yolları görüşmeleri kapsamında THY Havacılık Akademisini ziyaret etti. Eğitim kaynaklarının etkin kullanımından sertifikasyon sistemine kadar eğitim süreçlerine ve eğitim metodolojisine yönelik çeşitli konularda ziyaretçiler Akademi Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek tarafından bilgilendirdi. Ulaştırma ve Sivil Havacılıktan sorumlu Bakan Mohamed Abdullahi Sala ve beraberindeki heyet, akademinin yeni projeleri ve güncel eğitim metodolojileri ile yakından ilgilendi. Havacılık Akademisiyle fikir alışverişinde bulunan yetkililer, akademi sınıflarını gezip dijital eğitimlerle ilgili bilgi aldılar.

Dostluk maçında SunExpress rüzgârı
Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa’nın ortak kuruluşu şeklinde yaklaşık 30 yıldır Türkiye ve Almanya’yı birbirine bağlayan SunExpress, 03 Haziran 2018 tarihinde Wiesbaden Brita-Arena’da gerçekleşecek olan Türk-Alman dostluk maçı statüsündeki “SunExpress Efsaneler Maçı” müsabakasının ana sponsoru oldu. Teknik direktörlüğünü Otto Rehhagel’in üstlendiği, Fredi Bobic, Mario Basler ve David Odonkor gibi yıldız isimlerin yer aldığı Alman ekip, sahada Hamit Altıntop, Rüştü Reçber ve Hakan Ünsal gibi Türk futbolunun efsane isimleri ile karşı karşıya gelecek.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.