EMPATİK BİR DIŞ HABERLER DERLEMESİ

A -
A +
Evinde terörist saklayan Avrupalı eş başkan

* Brüksel Havalimanında 34 kişinin ölümüne sebep olan bombacının Belçika'daki muhalefet partisiyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.
* Fransa'da ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği'nin genel başkanı Nicolas Sarkozy, katıldığı bir televizyon programında "Biz hapiste hasta yatan DAEŞ'liye de gittik, El Kaideli'ye de. Hiç ayrım yapmadık" dedi. Sonra Halk Hareketi Birliği milletvekillerinin 2016 yılında ülkede kan akıtan bütün terör örgütlerine üye 81 teröristi ziyaret ettiği ortaya çıktı.
* İngiltere'de İşçi Partili milletvekili Jo Cox, silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Saldırgan silahı ateşlemeden evvel "Önce Britanya" diye bağırdı. İngiliz gazeteleri Hıristiyani teröre işaret edip adamın "İsa adına yaptım" dediğini yazdı.
* Terör örgütü DAEŞ üyesi Larossi Abballa, Paris’te bir emniyet müdürünü sokak ortasında katletti. Teröristin cenazesini Yeşiller Partisi'nden bir grup siyasetçi kaldırdı.
* Rus jetleri Danimarka hava sahasını ihlal etti. İki ülke arasında kriz yaşandı. Soluğu Moskova'da alan Danimarka Sosyalist Partisi lideri kendi hükümetlerini Rusya’ya şikâyet etti.
* İtalya'da polis DAEŞ’li teröristleri bomba eğitimi için Suriye’ye götüren ekibe operasyon yaptı. Baskın yapılan evlerden biri Sol Ekoloji ve Özgürlük Partisi eş başkanının evi çıktı.
Yukarıdaki satırlar, “Bizdeki olaylar Avrupa’da yaşansaydı ortaya nasıl bir tablo çıkardı?” sorusunun cevabı niteliğinde. Ne kadar hazin değil mi? Türkiye’den başka bir ülke bu kadar hainliğe ne sabır gösterir ne de fırsat verir...
 
EMPATİK BİR DIŞ HABERLER DERLEMESİ
Serdar Tuncer’i yedirmeyiz!

Gencecik bir delikanlıyken Kanal A'da "Yıldızdan Mahyalar" isimli bir sahur programı yapıyordu. Farklı konukları, hoş sohbeti ve kendine has tarzıyla kısa sürede dikkatleri çekti. O gün bugündür her ramazan hanelere konuk oluyor. TRT Haber’de, KanalD’de, CNNTürk’te program yaptı. Şimdilerde haftada bir gün Yeni Şafak'ta yazıyor, TRT1'de de iftar programı sunuyor. Serdar Tuncer, yeni nesil ramazan programcılarının en kıdemlisi.
Son senelerde maalesef bu mukaddes günlerimizi reytinglere kurban verdik. Fakat Serdar Tuncer, çizgisini hiç bozmadı. Konukları bu milletin özünü teşkil eden insanlar oldu hep. Ne var ki geçen hafta canlı yayında yaşadığı "kaza" fena patladı. Konuk ettiği profesörün "Namaz kılmayan hayvandır" sözü üzerine hedef tahtasına kondu. (O sözlerin neresini kabul edelim) Sözcü gazetesi manşetten, CHP’liler Meclis’ten aleni küfretti. Fatura hemen hükümete kesildi. Canlı yayın zor iş. Tuncer, bunu kolaylıkla yapıyor. Sanırım, bundan sonra yoğurdu üfleyerek yiyecek. Bu arada demeden geçemeyeceğim. Sohbetler çok iyi. Lakin programda çalgılı mini konserler çok eğreti duruyor. Bu Beyaz Şov değil ki mübarek. Ramazan sevinci...
 
EMPATİK BİR DIŞ HABERLER DERLEMESİ
İstanbul Erkek’in öteki yüzü: Efsah

İstanbul Erkek Lisesi mezuniyet töreninde bir grup öğrenci, müdür konuşurken “Karanlığa sırtımızı döndük” diyerek protesto gösterisi yaptı. Bu öğrencileri Galatasaray gibi liseler de takip etti. Neymiş, (Sultan Hamid’e suikast düzenleyen Ermeni teröriste şanlı avcı diye övgüler düzen) Tevfik Fikret gibi bir müdür arıyorlarmış.
Anlaşılan bazı kesimlerce liseler iktidara karşı yeni bir cephe olarak görülüyor ve bütün öğrencilerin komple muhalif olduğunu düşünüyorlar. Fakat öyle değil.
Geçen oğlu İstanbul Erkek’te okuyan dostum bir dergi uzattı. İsmi “Efsah”... Öğrenciler çıkarıyormuş. Efsah, çok düzgün, kaliteli demek. Dergi de ismi gibi. Türkiye’de birçok üniversitenin öğrenci yayınları var. Bu ayarda olanı görmedim. Şimdiye kadar iki sayı çıkarmışlar. Pırıl pırıl, gelecek vadeden gençler. Ele aldıkları, yaşlarının ve akranlarının çok önünde. Hiç şüpheniz olmasın, o okullar sadece Halûklarla dolu değil.
 
Bild’in sevgisi

Alman gazeteleri çıldırmış gibi Erdoğan’a yükleniyor bu ara.
Bu coğrafyada yaşanan savaşların sebebi Batı değilmiş gibi “Terör bu ülkede durup dururken ortaya çıkmıyor. Şiddet eken şiddet biçer" diye yazdı Kölner Stadt Anzeiger.
ZDF sahte bir Erdoğan diploması hazırlayarak güya dalga geçti.
Die Welt, göçmen gençler için “şovenist bir gurur” yaşıyorlar diye yazdı.
Zeit Magazin, 28 sayfalık Erdoğan’ın hakaret davaları ilavesi yaptı.
En komiği de Bild’den geldi. Gazete “Erdoğan’a rağmen Türkiye’yi sevmek için 44 neden” diye bir yazı yayınladı. Neymiş, Türkiye’yi Ertuğrul Özkök gibi bir gazeteci yetiştirdiği, Fazıl Say gibi piyanisti dünyaya kazandırdığı için seviyorlarmış. Aman eksik kalsın, istemeyiz böyle sevgiyi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.