Hepiniz oradasınız!

A -
A +
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cuma akşamı yaptığı basın toplantısında soru soran muhabirlerin medya kuruluşları şöyleydi:
FOX, Sözcü, Ulusal Kanal, Medyaskop Tv, Haberglobal, Hürriyet, AA, İHA, DHA, TV100, Doğru Haber, TVNet, Yeniçağ, Milliyet.
"Hükûmet medyası" diye nitelendirilen medya neredeyse yoktu. Sözcü'sü, FOX'u, Ulusal Kanal'ı, Yeniçağ'ı oradaydı. Ve istediklerini sordular.
Kimse "Rakamlar saklanıyor" diye bik bik ötmesin kardeşim! Türkiye'nin süreci şeffaf götürdüğünün en büyük ispatı bu basın toplantılarıdır.
 
 
Şortlu basın toplantıları
 
Büyük şirketler gazetecilere açıklamalarda bulunur. Bunun için şaşaalı mekânlar seçilir. Çoğu zaman adres beş yıldızlı otel olur. Toplantılar genelde kahvaltılı yapılır. Fakat yoğun trafikten dolayı muhabirlere rutin etkinlikler zül gelir. (Gerçi şimdi can atıyor olabilirler.)
Salgın bu manada yeni bir devri başlattı. Basın toplantıları bir süredir Bip, WhatsApp, Zoom, Skype gibi uygulamalar üzerinden canlı yapılıyor.
Toplantılar tasarruflu ve pratik. Görüntülü ve yazılı… Kişi açıklamasını yaparken, muhabir soruyu ekrana yapıştırıyor. Cevaplar ya sözlü ya da yazılı geliyor.
Normal bir basın toplantısında farkı yok. Kadınlar ciddi, şık, makyajlı... Erkekler ise daha doğal. İstersen üstte gömlek altta şort!
Bu sistem, toplantısını takip edip haberini yazan gerisine karışmayan muhabirler için çok ideal. Yeni insanlarla tanışmayı seven, haberden haber çıkaran cevval muhabirler için ise ziyadesiyle fena...
 
 
"Benim kim olduğumu biliyor musun?"
 
Sunucu Didem Arslan Yılmaz ve eşi, otopark ücreti sebebiyle İSPARK görevlisiyle tartışıyor. Küçük bir itiş kakış yaşanıyor. Taraflar karakolluk oluyor.
Tanık beyanlarına göre Didem Yılmaz "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diye bağırıyor ve küfrediyor. Adam o an karşısındakini belki bilmiyor ama İBB kendisini kapının önüne koyunca öğreniyor!
Fatih Altaylı, park yüzünden polise küfretmiş, mahkemede 16 bin lira para cezasına çarptırılmıştı.
İstanbul'da MillΠEğitim Müdürü kimlik soran polis memuruna "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" demişti ve hafta geçmeden görevden alınmıştı.
Büyükşehir Belediyesi bir telefon üzerine had bildirebilir, engelli çocuğu olan bir görevliyi anında işten atabilir. Ama merak buyurmayın, ülkede ağır da işlese mahkemeler var...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.