Bir defa da teşekkür edin

A -
A +
 
Ünlü Amerikan kanalı CNN International, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden yayın yapıyor, "Burada Avrupa ve ABD'deki gibi koruyucu ekipman ve yatak sıkıntısı yok" diyor. Muhabirler hekimlerimizi övüyor.
Ünlü İngiliz televizyon kanalı BBC, maske üreten meslek liselerinin atölyelerinden yayın yapıyor, "İngiltere yardım için yüzünü Türkiye'ye dönmüş durumda. Türkiye ise üretim hâlinde" diyor. Muhabirleri, Türkiye'nin nasıl organize olduğunu anlatıp övgüler diziyor.
İrlanda'nın Drogheda United futbol kulübü, Osmanlının 1847'de kıtlık zamanında yardım gönderdiğini hatırlatıp virüse karşı kendilerine hediye edilenlere teşekkür ediyor.
İngiltere'den Rusya'ya, İtalya'dan İspanya'ya, Makedonya'dan Kolombiya'ya, Pakistan'dan Kırgızistan'a, Macaristan'dan Sırbistan'a...
Dünyanın dört bir köşesinden takdir, tebrik ve minnet sözleri işitiliyor.
Elin oğlu alkış tutarken, bizimkiler kulp takıyor, eksik arıyor, şikâyet ediyor.
Ayıp yahu!
 
 
İşinize gelmeyince
 
Cüneyt Özdemir, Türkiye'nin tanınmış başarılı televizyoncularından biri. Birçok kanalda çalıştı. Bir dönem Radikal'de köşe yazarlığı yaptı. Sonra KanalD Ana Haber'i sundu. 2015 seçimi öncesi CNN Türk'te Selahattin Demirtaş'ı misafir ettiği programlarıyla en çok tartışılan isimlerden biri oldu. Demirtaş'ı cici çocuk gösterdiği ve sandık sonucuna etki ettiği belirtilerek hırpalandı. O da sıkılıp soluğu Amerika'da aldı. O gün bugündür 5N1K programını New York'tan sunuyor.
Ancak bu aralar programlarıyla değil YouTube hesabı üzerinden yaptığı yayınlarla konuşuluyor.
Özdemir gördüğünü anlatıyor, dışarıdan bakan bir göz olarak tespitlerini aktarıyor. İyi de yapıyor. Hakan Atilla davasında mahkemede yaşanan komediyi gözler önüne sermiş ve Türkiye'de birilerinin algısını bozmuştu.
Geçenlerde de pandemi mızıkacılarını "Türkiye sağlık konusunda iyi diyorum adam bozuluyor, bunlar yalaka diyor. Bunları tespit edeceksin almayacaksın abi. Diyeceksin ki, seni şöyle İngiltere'ye alalım. Ulan sevin biraz ya. Biraz teşekkür et. Bu insanları tatmin etmek çok zor" diye eleştirdi.
Vay sen misin böyle diyen.
İş CHP İstanbul İl Başkanı ile kanlı bıçaklı kavgaya dönüştü. Bütün CHP'liler organize şekilde hücum etti.
Bir vakitler "Cüneyt Özdemir'i yedirmeyiz" diyerek veryansın edenler şimdi adamı kıtır kıtır yiyor iyi mi?
Ne diye? Kendilerini eleştirdi diye, istemediklerini söyledi diye.
Kafaya bak!
 
 
Gaflık saflık
 
Fatih Portakal kısa bir süre önce belediyelerin yardım toplama tartışmalarında "Gerek merkezî hükûmet, gerek yerel hükûmet. Bunda bile siyaset yapıyorlar" diye atarlanmış ve birkaç gün eleştirilmişti. İçimden "Portakal yine zırvalamış. Büyütecek ne var ki?" demiştim.
Ardından Halktv benzer bir skandala imza attı. Belediyelerin kampanya yasağını "Merkezî ve yerel hükûmetin çatışması" olarak verdi. Ona da gülüp geçtim.
Fakat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu liselilerle online buluşmasında "Merkezî hükûmet ne derse desin, belediye başkanlarımız nerede bir ihtiyaç sahibi varsa yardım yapıyor" ifadesini kullanınca işkillendim, "Bu söylem tesadüf değil" dedim.
Sonra fark ettim ki CHP lideri bu ifadeyi yakın dönemde birkaç defa zikretmiş. Anlaşılıyor ki o çıkışlar gaf değil, ağız ve niyet birliğinin mahsulü.
Ne demek merkezî hükûmet? Türkiye'yi eyaletlere ayırdınız da haberimiz mi yok Kemal Bey!
 
 
Kaşları alınmış iftar ekranı
 
Ramazan geldi, hoş geldi. Gökte hilal ekranda hocalar göründü...
Sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle içimiz buruk. Eyüpsultan, Sultanahmet mahzun. Çarşı pazar sessiz…
Serdar Tuncer bu sene de kayıp.
Bekir Develi TRT'de diyor ki, ramazan sevinci mi olur bensiz.
Nihat Hatipoğlu iftarda 'monolog'ları oynuyor. Canlı seyirci yok. “Ekşını” Instagram’a kaydırmış, artık soruları görüntülü alıyor. Ama belli ki eski günleri arıyor. Arka fona Sultanahmet meydanından kalma kayıtlar dönüyor, sonra ekranda yüzlerce profil fotoğrafları beliriyor.
Fatih Çıtlak yeni yüzüyle meydanda. İftarda TRT1'de, sahurda KanalD'de, gece programında Ülke TV'de arzı endam ediyor. Kilo vermiş, kaşları aldırmış, galiba yüzüne estetik bir dokunuş da konmuş.
Ömer Döngeloğlu koronavirüse yakalanmış, evinde karantinadaymış.
Gözlerim ısrarla Hayati İnanç'ı arıyor. “Ahmet Şimşirgil Hoca olsa da dinlesek” diyorum. O da artık Instagram'dan yayın yapıyor.
TGRT Haber de; Raşit Ağzıkara ve Ziya Osman Açıkel, Ramazan Ayvallı, Osman Ünlü, Hasan Yavaş ve Vehbi Tülek ile sohbete davet ediyor; eski tatlardan ziyafet sunuyor.
Bu sene herkes kendi köşesinde.
Demek ki pandemi günlerinde ramazan böyle oluyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.