Ateş çemberinde bayram! -2-

A -
A +
İki ülke ile olan sınırımızdaki yangın, neredeyse içerimize sıçrayacak! Hükümet 'Tezkere' ile Meclis'e geliyor ve MHP'nin dışında hiçbir muhalefet partisinden destek görmüyor...
 
Mahut nadanlar, merhum Özal'ı hâlâ anlayamıyor ve aleyhinde konuşmaya devam ediyorlar. Neymiş; 'bir koyup üç alacakmış; oysa üç koyup bir bile alamamış...' Yalanın ve iftiranın bu kadarına pes doğrusu! O gün, merhum Özal ne kendi partisine ve ne de askerî ve sivil bürokrasiye laf dinletebildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı, Başkomutanı dinlemeyerek istifa etti. Türkiye, çekimser kaldığı için, masada yer alamadı ve hiçbir karar mekanizmasında bulunamadı.

Benzer ve daha beter oyun ve Türkiye'mizin çok daha aleyhinde olarak yeniden tezgâhlanıyor. Yine perde arkasında, Türkiye'nin dost ve müttefik bildiği ülkeler var. Tıpkı, PKK'nın arkasında, seneler senesi oldukları gibi...

Oluşturdukları IŞİD canavarı, tahminlerinin çok ötesinde palazlanarak; destek verdikleri grupları tehdit edince; asla bölgedeki diğer halklar için değil; destekledikleri gruplar daha fazla zarar görmesin diye ayaklandılar. Oysa, Türkiye bu durumu daha işin başında söylemişti ama, lafını kimseye dinletememişti.

Irak'taki Şii Maliki'nin ve Suriye'deki Nusayri Esad'ın, zalimane icraatları IŞİD'i doğurdu. IŞİD, bir devletten öbür devlete insanları doğraya doğraya gelirken kimselerin sesi çıkmadı; ne zaman ki Kürt bölgesinin kapısına dayandılar, başta ABD olmak üzere mahut çevreler hep birden ayaklandılar. Acımasız bir terör örgütü olan IŞİD durdurulmalıydı. Aynı acımasızlıkla, aynı bölgede, üstelik otuz yıldır faaliyet gösteren ve 40 bin insanın ölümüne sebep olan PKK terör örgütü neden görülmedi?!.

Değil görülmek, bilakis her türlü desteklendi; hem de Türkiye'nin dost ve müttefik bildiği ülkeler tarafından!..

İki ülke ile olan sınırımızdaki yangın, neredeyse içerimize sıçrayacak! Hükümet 'Tezkere' ile Meclis'e geliyor ve MHP'nin dışında hiçbir muhalefet partisinden destek görmüyor. Böylesine millî bir konuda bile bir araya gelemeyeceksek; ne vakit ve hangi konuda gelebileceğiz?
Şu ana muhalefet partisi CHP'ye bir bakın; zalim Esad ile darbeci Sisi'nin yanında yer alıyor ama; ülkemizin güvenliği tehlikeye düştüğü anda bile Türk hükümetinin yanında yer almıyor; alamıyor!

Irak, İran, Suriye ve Türkiye Kürtlerini kapsıyan 'Büyük Kürdistan' oyununu göremiyorlar. Türkiye, oyunun içine girmeden, oyunu nasıl bozabilir? Merhum Özal'a da aynını yaptılar ve Türkiye çok şeyler kaybetti. Bari, aynı aymazlığı şimdi göstermeyin ve Türkiye, oyun kurucu olsun ve yarın kurulacak masada yerini alıp karar merciinde bulunsun!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.