#}

Kurt dumanlı havayı sever! -1-

A -
A +
Aynı oyunu; ülkede maddi ve manevi kalkınmayı başlatan Adnan Menderes'e ve Turgut Özal'a oynadılar. Şimdi sıra Tayyip Erdoğan'a geldi...
 
Cihan Devleti'miz yıkıldıktan sonra da, düşmanlar yakamızı bırakmadı. Osmanlı postundan otuza yakın devlet çıkardılar ve her birinin sınırını; her daim sorunlara gebe çıbanbaşları olarak işaretleyip çizdiler. Düşmanın hedefi gayet açıktı: Paramparça edilen bu kadim kardeşler, asla bir daha bir araya gelmesin, gelemesin!
İngiliz, şeytani siyaseti ile; cini şişeden çıkarmış ve onun marifetiyle; aynı dinden-kültürden ve aynı ırktan Arapları bile, lime lime edip; birbirlerine düşman kardeşler hâline getirmişti.
Halkının çoğunluğu Sünni ise, başlarına Şii yöneticiler; çoğunluk Şii ise, onlara da Sünni yöneticiler atamak suretiyle; ister istemez ceberut (zorba) rejimleri ikame ettirdiler. Böylece; hudutları cetvelle çizilen hiçbir ülkenin halkı devletinden hoşnut olmayacaktı; nitekim olmadı da..
Birlik ve bütünlük zamanında kararlar; bütün bu beldelerin başı ve merkezi konumundaki İstanbul'da alınıyor ve bu kararlara başkalarının müdahalesine müsaade edilmiyordu.
İngiliz, işe önce; dini kutsal mekânların merkezi olan Mekke ve Medine'den başladı. Bu mukaddes beldeleri; İslamiyet'in içinden ayrık otu misali ayırıp yeşerttiği Suud Ailesi eliyle Vehhabilerin işgaline tahsis etti.
Sıra, İstanbul'daki Halife'ye gelmişti; onu da; Lozan'da aldıkları söz mucibince Ankara hükümetine hallettirdiler.
Artık her bakımdan başsız ve güçsüz kalıp darmadağın olan bütün bir İslam Âlemi; kendilerine va'dedilen bağımsızlık yerine -sözde öyle olmasına karşılık- gerçek bir esarete ram olmuştu.
Böylece; geçen bir asır boyu; ağababalarının önünde diz çöküp, onlardan talimat aldılar ve onları harfiyen uyguladılar. Birazcık olsun; talimatların dışına çıkanları; şiddetle te'dip edip hizaya soktular.
Şimdilerde hedeflerinde, güçlenmek isteyen ve bu uğurda yoğun gayretler içine giren Türkiye var. Türkiye'yi, son otuz senedir PKK belası ile; meşguliyetle tedaviye tabi tutuyorlardı!
Aynı oyunu; ayaklarındaki prangalardan kurtulmak isteyen ve ülkede maddi ve manevi kalkınmayı başlatan Adnan Menderes'e ve Turgut Özal'a oynadılar. İkisine de ölümlerden ölüm beğendirdiler!
Şimdi sıra; her iki merhum liderin yolundan giden Tayyip Erdoğan'a geldi. Üstelik Erdoğan; her iki liderden de daha uzun süre tek başına iktidarda kaldı ve kalmaya da devam ediyor.
Erdoğan'ı merkezden yıkmak için onca oyunlar sahnelemelerine karşın; o, dimdik ayakta kaldı ve eskisinden daha da güçlendi. Erdoğan'ın başlattığı Türk-Kürt kardeşliği projesi, mahut dış ve onların uzantıları olan iç çevrelerin akıllarını başlarından aldı.
Dışarısı ile içerisi el ele vererek onca darbe teşebbüsünde bulundular; seçim ittifakları yaparak Erdoğan'ın karşısına dikildiler. Bu kirli oyunlarından hiçbirisi tutmadı. (Dumanlı havanın yeni stratejilerine ve oyunlarına yarınki makale ile devam edeceğiz. F.B.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.