Kurt dumanlı havayı sever! -2-

A -
A +
Muhalefetin her çeşidinden ümidini büsbütün kesen mahut çevreler yeni bir arayışa girdi ve yeni bir parti kurma kararı aldı!..
 
Şer güçlerin içeride oynadıkları onca oyunlar tutmayınca, bu kez; sınırlarımızdaki ülkeleri yangın yerine çevirerek; aynı yangınla içerisini tutuşturmaya yeltendiler. Bu yüzden; PKK-PYD, IŞİD ve Esad terörlerine seyirci kalıp; ateşe, Türkiye'nin tek başına gidişini teşvik ettiler ve el an da etmekteler.
Tüm dünya, burnumuzun dibinde cereyan eden bunca mezalime seyirci kalırken, Türkiye; bir yandan 1.5 milyon mülteciye kapılarını açtı ve onların ihtiyaçlarını karşılıyor, diğer yandan da TIR'lar dolusu insani yardımı savaş bölgelerine gönderiyor. Türkiye'nin bu fedakâr tavrı karşısında dışarısı bile insafa gelip; 'Türkiye çok ağır yük çekiyor' derken, içerideki nadanlar; Türkiye'nin bu kadar mülteciyi kabul etmesini vatana ihanet olarak değerlendiriyor!
İçerisi evlere şenlik! Türkiye'nin güvenliği tehlikeye düştüğünde; Türk askerinin sınır ötesi harekâtına izin veren 'Tezkere'ye evet dediği için; iktidar, bu hareketiyle vatana ihanet ediyor! Ve; yine aynı muhalefet anlayışına göre; iktidar, Kobani için sınırlı bir Tezkere'ye evet deyip; derhal sınır ötesi harekâta girişmeliydi!
Yukarıdaki satırları tarafsız bir gözle okuduğunuzda varacağınız sonuç; bu muhalefetin aklından zoru olduğudur!
Muhalefetin her çeşidinden ümidini büsbütün kesen mahut çevreler yeni bir arayışa girdi ve yeni bir parti kurma kararı aldı! Onlara göre; bu işin tam zamanı.. Zira, korktukları ve bir türlü alt edemedikleri Tayyip Erdoğan, partisinden sıyrılarak Köşk'e çıkmış ve meydan -tabir caizse- boş kalmıştı!
Kurulacak parti geniş tabanlı olacak ve mevcut siyasi partilerin hepsinden ve eski siyasilerden kişiler devşirecek! Bu iş için de; Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin karşısında kim varsa; hemen hepsine roller biçildi!
Amaçları; tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde olduğu gibi, her çeşit muhalefeti tek çatı altında toplamak ve bundan da önemlisi, AK Parti'den de önemli kopuşu temin etmek. Yine onlara göre; AK Parti'yi bölmenin tam zamanı; zira, üç dönem milletvekilliği yapan onca AK Partili vekil, böyle bir teklife teşne!!!
Mahut işveren çevreleri de, şimdiye kadar olmadığı şekliyle; keselerini seferber ediyorlar. Arkalarında ve yanlarında; Ankara'nın karar merkezi olmasını istemeyen mahut dış çevreler; 'dikey' ve 'paralel' halleriyle, tam kadro ve tüm imkânlarıyla yer alıyorlar!
Bütün bu çalışmalar yürütülürken, Türkiye, süratle kaotik bir ortama sürüklenecek! 17-25 Aralık ve Kobani ayaklanmalarına benzer kalkışmalar, yaygınlaştırılarak millet, yılgınlığa ve bezginliğe itilecek! Böylece; Tayyip Erdoğan'dan ve AK Parti'den soğutulacak millet, kurulacak yeni partiye kanalize edilecek!
Ankara'nın siyasi kulislerinde bunlar, hararetle konuşulup tartışılıyor.
Demek oluyor ki, mahut muhalefetin gözleri karardığı gibi, vicdanları da, kaskatı ve simsiyah kesilmiş!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.