Kürt'ün Kürt'e ettiğini!..

A -
A +
Tüm bu halklar, birbirlerini boğazlarken; boğazlatan şer güçler, bunları her bakımdan sömürecek ve -tabir caizse- hokkabaz ipiyle oynatıp duracak!..
Kobani ayaklanması, dileriz, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de aklını başlarına devşirir!Hükümet, güvenlikle ilgili yasaları tekrar gözden geçirerek; AB standartlarında olarak Meclis gündemine getirdi. Kanaatimizce; çok geç kalmış güvenlik yasalarını; nihayet diyebileceğimiz bir idrakle toplum hayatımıza sokuyor.Neden, çok geç kalınmış yasalar bunlar? Bu ülke 30 senedir; düşük yoğunluklu bir iç savaşla boğuşurken; molotofkokteylinin ve yüze maske kapatmanın suç addedilmemesini ne ile izah edebiliriz? Sokak eylemlerinde yer alan kişi, ya da kişiler neden yüzlerini örterler? Belli ki, bunların niyetleri bozuk! Üstelik ellerinde molotoflar var! Bu durumu polis engellemesin mi? Ve, bu hal suç sayılmasın mı? Dünyanın en medeni ülkelerinde bile böyle hareketlere asla müsaade edilmez ve gereği kanun çerçevesinde yapılır.Türk Hükümetinin başlatmış olduğu 'çözüm süreci'; öncelikle bölge halkının yani Kürtlerin refah ve kalkınmasına matuftur. Kürtlerin bu hali görmemelerine başkalarının maşası olmalarına, esefle hayret etmekteyiz!Bakınız; kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak addeden kurum ve kuruluşlar (legal ve illegal), bir yandan devletle çözüm müzakerelerini yürütürken; diğer yandan, Türkiye'nin aleyhinde olacak şekilde Bağdat'la görüşüyor ve oradan silah temin ediyor (PKK); ayrıyeten PYD vasıtası ile de Şam'daki Esad'la ilişkiye girerek ve onunla el ele vererek, ÖSO ile savaşıyor!Bütün bu çatışmaların tek galibi ve avuç ovuşturanı ise; halkının yarısını ülkesinden çıkmaya zorlayan ve yanlış okumuyorsunuz; çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden 200 bini aşkın sivil ve masum insanı katleden zalim ve katil Esad'dan başkası değil!Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia ve ifade eden bu kurum ve kuruluşların yetkilileri bir şeyi daha göremiyorlar ki, o da; bu denli akıl dışı tutum ve tavırları ile bölgede, bir Kürt-Arap ve bir Sünni-Şii savaşına zemin hazırlamalarıdır.Allah saklasın! Böylesine bir durum, öncelikle Kürt kardeşlerimizin aleyhine olmayacak mıdır? Böyle bir savaşın; bölgemizde galibi olabilir mi? Bu durumdan, ziyadesiyle sevinecek olanlar; Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Sünnilerin ve Şiilerin düşmanlarından başkası olmayacaktır!Tüm bu halklar, birbirlerini; bu netameli coğrafyada boğazlarken; boğazlatan şer güçler, bunları her bakımdan sömürecek ve -tabir caizse- hokkabaz ipiyle oynatıp duracak!Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında her daim vurguladığı bir husus var ki, çok calib-i dikkattir: "Kardeşlerim; görmüyor musunuz ki, bölgemizde çok anlamsız bir savaş sürdürmekteler.. Ne hazindir ki, öldüren de 'Allahü ekber' diyor; ölen de 'Allahü ekber' diyor!"Bu anlamsız hal, fitne değil de nedir?Bu fitneyi uyandıranlara lanet olsun!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.