Ey iz'an; neredesin?! -2-

A -
A +

Dışarısının oynamakta olduğu oyunu nasıl görmüyorsunuz? Onların kaynatmakta olduğu 'çıfıt' yemeğinin, neden tuzu-biberi olmak istiyorsunuz?!.
Şimdilerde barıştan pay kapmaya çalışan HDP ve onun eş başkanı Selahattin Demirtaş! Nankörlük etmeyi bırakın ve beğenmediğiniz Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti kadrolarının on iki sene zarfında yaptıklarına bir bakın; bakın da utanın! Kürt kelimesinin yasak olduğu bu ülkede; devlet eliyle Kürtçe televizyon kuruldu.. Bu iktidar döneminden önce; çocuklarınıza Kürtçe isim bile veremiyordunuz; o meş'um günleri ne çabuk unuttunuz?! AK Parti iktidara gelinceye kadar; bölge sürekli 'Olağanüstü hal'le idare ediliyordu; yöre halkı demokrasiyi unutmuştu. AK Parti iktidarının ilk aylarında bu hâli kaldırıp, yöre insanına insanlığını tattırmadı mı?!
Dışarısının oynamakta olduğu oyunu nasıl görmüyorsunuz? Onların kaynatmakta olduğu 'çıfıt' yemeğinin, neden tuzu-biberi olmak istiyorsunuz? Kan gölüne çevirdikleri, şu etrafınıza bir bakın! Bir hançer gibi İslam'ın içine sapladıkları şu DEAŞ'a ve onun işledikleri işkence ve cinayetlerden hiç mi ibret almıyorsunuz?
DEAŞ'ı Beşar Esed'i Suriye'nin başında tutmak için kurduklarını itiraf ettiler. DEAŞ sayesinde İslam Âlemi'ni ortasından ikiye bölüyor ve onlarca yıl sürecek mezhep savaşını başlatıyorlar. Filistinlilere kan kusturan İsrail'in, DEAŞ'a karşı bir kelime ettiğine ve bir fiske vurduğuna şahit olanınız var mı?
İran'ı kullanarak; önce Irak'ı işgal ettirdiler; yetmedi Suriye; derken, Lübnan ve Yemen'i onun hegemonyasına soktular. Böylece; savaştıracakları bir tarafı dizayn ettiler. Geriye, bunlarla savaşacak Sünni blok kaldı; bunun da başını Türkiye ile Kürtlere çektirmek istiyorlar!
Düşmanın oyunundan da anlaşıldığı üzere; TÜRK ve KÜRT beraberliği elzemdir. Kürt'ün de Türk'ün de bekası için bu birlikteliğe ihtiyaç vardır. Ya; bir olup bu vartayı birlikte atlatacak ve mutlu yarınlara kavuşacaklar; ya da; birbirlerine düşüp her ikisi de kaybedip yer ile yeksan olacak!
Bu hâli, liderler görmese de; seneler senesi onca bedeller ödeyen; Türk'üyle-Kürt'üyle bu mazlum halklar, bu oyunu gördü ve onu bozmak için kararlı.
Dışarıdaki ve içerideki hempaları ne yaparlarsa yapsınlar; hangi kahpe tuzakları kurarlarsa kursunlar; bu çilekeş millet onlara gerekli cevabı; 'barış'la ve 'kardeşlik'le verecek; toprağın üstündeki mübarek anaların gözyaşlarını dindirdikleri gibi, toprağın altındaki ecdadın da ruhlarını şad edeceklerdir!
"Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes;
Ey kahpe rüzgâr! Artık ne yandan esersen es!"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.