Koalisyon mu?.. Asla!.. -2-

A -
A +

Muhalefet partilerimizin topluca, koalisyonu nasıl dillendirdiklerini ve o denli 'kaotik' ortama, nasıl dört elle sarılmak istediklerini ibretle izlemekteyiz!..

Bakınız sevgili okuyucularım; eski iktidarların tepe tepe kullandıkları ama AK Parti hükümetlerinin asla elini uzatmadığı dört tane kaynak var:
-Merkez Bankası'nın Hazine'ye açtığı 'Kısa Vadeli Avans'. (Genel Bütçe ödeneklerinin yüzde 15'i kadar)
-Hazine gibi kullanılan kamu bankaları.
-Birer dipsiz kuyuya dönüşen 'Bütçe Dışı Fonlar'.
-Sosyal Güvenlik Fonları...
Evet... Eski iktidarlar bunları tepe tepe kullandı da ne oldu? Müflis bir kamu maliyesi ve devlet olarak soluğu IMF'in kucağında almak.. IMF ile 19 adet stand-by anlaşması yaptık; yani devlet ve millet hayatımızın en ağır şartlar altında borçlanmasını yaptık. Hiçbir anlaşmasının sonucunu getiremedik. Yani, adam gibi borcumuzu ödeyemedik. Çünkü, mahut koalisyonlar yüzünden hükümetlerimizin ömrü 18 ayla sınırlı idi.
Böylece; kamu maliyesi, nesebi gayr-i sahih çocuğa dönerdi; annesi belli, babası yüz elli!
Koalisyonlar dönemi, örgütlenmiş sorumsuzluk olarak yapılandırılmıştı. Devlet ve millet soyulup batırılıyor ama bunların hesabı kimseden sorulmuyor, sorulamıyor.
Mahut koalisyon hükümetleri dönemlerinde 35 yıl boyunca yüksek kronik enflasyonla yaşatıldık. Bu halin dünyada başka bir örneği yoktur.
Enflasyonla mücadele etmenin politik maliyeti, enflasyonla birlikte yaşamanın politik getirisinden çok daha yüksek olduğu için enflasyonla mücadele yapılmadı ve sürekli başka bahara ertelendi.
2001'in şubat krizi ile tüm bu yapılanmalar duvara toslayıp tarumar oldu.
Millet, 'örtülü hırsızlık' yöntemleri ve 'organize yolsuzluk'la kendini soyanların faillerini tek tek bulup yargıya teslim edemedi; buna yetkisi de yoktu imkânı da..
Tek yetkisi vardı, o da sandıktı.. 2002 seçimlerinde millet, sandığın hakkını verdi ve örtülü hırsızları, topluca sandığa gömdü!
Dün ifade ettik; İtalya Parlamentosu, örtülü hırsızlığa ve istikrarsızlığa sebep olan koalisyon sistemini kökünden yasakladı; darısı bizim başımıza!
Muhalefet partilerimizin topluca, koalisyonu nasıl dillendirdiklerini ve o denli 'kaotik' ortama, nasıl dört elle sarılmak istediklerini ibretle izlemekteyiz.
Eh! Ne demişler? Kurt dumanlı havayı sever!
7 Haziran seçimleriyle milletimizi yeni ve büyük bir sınav daha bekliyor. Bir kez daha, kuzuyu kurdun elinden alma fırsatını ele geçirdi. Milletimiz o engin sağduyusu ile kararını verecek ve bu karar sonucunda; eskiden düşürüldüğü zillet hâlinden kurtulacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.