Devlet erkanına açık mektup!

A -
A +

Başta Sn. Cumhurbaşkanı, Sn. Başbakan ve Sn. Bakanlar Kurulu Üyeleri olmak üzere Parlamentonun saygıdeğer tüm üyelerine açık mektuptur:

Malumlarınız olduğu üzere; Türkiye’miz çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Ülkenin bir kısmı yangın yerine dönerken; diğer kısımlarının hiçbir şey olmamış gibi; vur patlasın-çal oynasın havasında olmasını anlamak mümkün değildir.
Her güne yenileri eklenen şehit haberleri ile ciğerlerimiz dağlanıyor. Hani; milletçe bir uzvun parçaları gibiydik? Bir yerimiz incinse, ağrıyı, bedenimizin bütünü hissedecekti?!
Başta esnafımızın ve işverenlerimizin ağzını bıçak açmıyor! Hangi iş kolunda olursa olsun; kime sorarsanız, piyasaların perişan hâlinden dem vuruyor. Bunda, terörün olduğu kadar; paralel yapının da etkisi var. Zira, ülkenin hemen bütün kaynakları; ‘hizmet’ denilerek bunlara aktarıldı; dolayısıyla ekonominin çarkı bu yapının elinde.
Ayrıca; devletin kılcallarına kadar nüfuz eden mahut yapının elemanları; başta Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının personeli, iş dünyasının üzerine gidiyor. Âdeta bir yerden talimat almışlar gibi, esnafı ve iş adamlarını sıkıştırdıkça sıkıştırıyor ve bizar ediyorlar!
Mahut yapı, esnafı; bakanlık bürokratları ile yargı bürokrasisi arasında, âdeta tahterevalli oynatıyor!
Etraftaki bütün bu olumsuzlukları görmeden; burnunun doğrultusunda giden ve sözüm ona ‘Doğrucu Davut’ gözüken bir maliyeden kimseye hayır yoktur. Üretim ve satış olmadan hangi vergiyi toplayacaksın?!
Belli ki Türkiye, dört koldan sıkıştırılıyor. Suriye tehlikesi hâlâ bitmiş değil; Türkiye’yi o bataklığa itip, savaşla bitirilmek isteniyor. Türkiye, bu intihar girişimine direnince; terörle ve ekonomisi felce uğratılarak bitirilmek isteniyor!
Piyasalardaki huzursuzluk hiçbir şeye benzemez. Esnafın başbakan Ecevit’e fırlattığı yazarkasa, iktidarı alaşağı ettiği gibi; iktidardaki DSP’nin oylarını da yüzde 21’den yüzde 1’e, yanlış okumadınız (yazıyla) yüzde bire indirdi.
Ortalık yangın yerini andırırken; bizim Maliye, mevcudu kalmamış hurda araçların vergilerini mirasçılarından tahsili için, peşlerinden koşuyor!
Acil şekilde; bir mali milada ihtiyaç var. Devlet bir an evvel, vatandaşına karşı beyaz bir sayfa açmalı ve süratle devlet-millet barışını teminat altına almalıdır.
Paralelle mücadeleyi, yalnızca Cumhurbaşkanı’na bırakmayıp; devletin bütün kurumları bu mücadelede yerini almalı ve ‘seferberlik’ başlatılmalıdır. Her bakanlığın, bütün kurum ve kuruluşları ile birinci görevi, mahut yapıyla mücadele olmalıdır.
En ücra köşelerde  bile; şimdilik sinmiş gibi duran ve gerçekte, diş bileyerek urlaşan ve için için kemiren bu yapının yansımalarını görmemek için kör olmak gerekir.
Fatih’in askerleri İstanbul’un surlarında gedik üstüne gedik açarken; meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans’ın durumuna düşmemek için; ‘devlet başa!’
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.