Ciddiye almayalım ama..

A -
A +
14 aydır Komisyon’da bekleyen tasarı, Almanya Meclisi’ne geldi ve beklendiği gibi; ‘soykırım’ kararı ile geçti. Tamamen siyasi ve duygusal olan bu karar, Türkiye için ‘keenlem yekün’ yani yok hükmündedir. Aslında dünyadaki hiçbir parlamentonun böylesi bir karar alma yetkisi yoktur. Belli ki, modaya uyma geleneği sürdürülüyor ve mahut parlamentolar, durumdan vaziyet çıkarıyorlar.
Almanya parlamentosunun böyle bir karar alması, diğerlerine göre bayağı tuhaf bir durum. Zira, geçen asrın başlarında vuku bulan ‘tehcir’ olayı; o günkü müttefikimiz olan Almanya’nın telkinleriyle alınmıştı.
Yalnız; olayın zamanlaması pek manidardır; başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’nın; kör vicdanlarına saplanan Suriyeli mültecilerin kahredici hâlleri ve suçlanan Türkiye’nin insani ve vicdani yardımları her türlü izahtan varestedir. Öyle ya; bir asır geriye gitmeye ne gerek var; bugüne bak ve ey Avrupa; aynadaki simsiyah timsalini gör!
Malum; Türkiye, Tayyip Erdoğan iktidarlarından itibaren çok olmaya başladı. Halbuki, Lozan’la kendisine bir hudut belirlenmişti ve buna göre; özellikle sınır komşuları olan ülkelerle asla ve asla ilgilenmeyecekti. İslam ülkelerine sırtına dönecek; yönünü batıya dönüp, batının kendisine tanıdığı; ‘ne ol, ne öl!’ şeklindeki bir hayat tarzı ile sürünerek yaşayacaktı.
Afrika’daki, Avrupalı ülkelerin sömürge devletlerine bakın; ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılır. İşte bizi, o halde bırakmak istediler. Daha düne kadarki ihraç ürünlerimizi hatırlayın: Üzüm, incir fındık… Buna mukabil toplu iğne bile ithal edilecekti.
O günlerden; tankını, topunu, füzesini, tüfeğini, helikopterini vb. üreten bir ülke hâline geldik. Ve bu durum, ister istemez birini rahatsız etti. Dünyanın hiçbir ülkesinde emsali görülmedik vahşeti içeren terörle önümüz kesilmek istendi. Dost ve Müttefik (!) ne kadar ülke varsa, hepsi terör örgünün yanında yer aldı. Burada da başı, hemen her yerde olduğu gibi ABD çekiyor.
PKK’nın elinde ABD malı anti tank füzeleri yetmezmiş gibi, ABD askerleri; aynı örgütün uzantısının üniformalarını giyerek savaşıyor. Böyle dost, düşman başına!
İran, her zamanki İranlığını yaptı; Almanya Meclisi’nin ‘soykırım’ kararının hemen ardından Ermenistan’la vizeleri kaldırma kararı aldı. Ona da bu yakışırdı zaten; nitekim, tarihte biz ne vakit batıya sefere çıktıysak, arkamızdan vurmayı hep maharet bilmişti.
Başta ABD olmak üzere batılı devletlerin istediği; Irak’ta ve Suriye’de onlarca yıl sürecek kaotik ortamlardır. Böylece; hem İsrail’in güvenliği teminat altına alınmış olur ve hem de Müslümanlara birbirlerini kırdırarak; insanca zayiatın önüne geçmiş olurlar!
Türkiye, tez elden ‘geriye dönüş’ anlaşmasını iptal etmeli ve mültecileri Avrupa’ya salmalıdır! Onların anlayacakları dil budur. Hem Irak ve hem Suriye savaşlarının; en ziyade olumsuz yansımaları Türkiye’ye olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Belli ki, daha on yıllar boyu, bu olumsuzluklar devam edecektir.
Türkiye de, bu on yıllar boyu sürecek kaotik ortamlara göre kendini ayarlamalıdır.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.