Pazar yazıları -47-

A -
A +
Allahü teala sonsuz merhametiyle, biz kullarına acıdı ve sonsuz seadetlere kavuşmamız için de; içimizden en iyilerimizi Peygamber seçerek; dünya ve ahiret seadetinin yollarını (din), onlar vasıtasıyla bize bildirdi. Cenab-ı Hakk’ın merhametine bakın ki; dünyayı bir imtihan yeri kıldı ve o imtihanın sorularını ve cevaplarını da, önceden bildirdi.
İmam-ı Muhammed Ma’sum hazretleri (kuddise sirruh); Allahü tealanın ilk yarattığı şeyin, nur-i Muhammedi (sallallahü aleyhi ve sellem) olduğunu bildiriyor. 4. cilt, 113. Mektup
Dolayısıyla her şey, Muhammed aleyhisselam hürmetine yaratıldı. Her şey ve herkes varlığını O’na borçlu; "O ki, o yüzden varız!" Bundan dolayıdır ki, "Resulullahın muhabbeti (sallallahü aleyhi ve sellem) her şeyden ve kendi nefsinden ziyade (çok) olmayınca, iman tamam olmaz" buyuruldu: 4. cilt, 128. Mektup.
Kendisine (aleyhisselam), bütün hakikatleri toplama özelliği verilen Muhammed aleyhisselam, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş ve; Cenab-ı Hakk, O’na itaati, kendisine itaat olarak bildirmiştir. Allahü tealanın bu ilahi fermanını görmek istemeyen ve; "Resulullaha (sallallahü aleyhi ve sellem) uymak lazım değildir sanmak, küfürdür zındıklıktır." Mektubat-ı İmam-ı Rabbani, 1. cilt, 117. Mektup
O (aleyhisselam), öyle yüce bir ahlak üzere yaratıldı ki, Allahü teala O’nun için; "O, kendi arzusuna  göre de konuşmaz. O’nun (bildirdikleri) vahyedilenden başkası değildir" buyurmuştur.
Günümüzde; din kisvesi altında gözüken ve sinsice İslam düşmanlığı yapan ve bu cümleden olarak da; Sevgili Peygamberimizi (aleyhisselam) dinden koparmak isteyen; "Kur’an İslam’ı" diye hezeyanlar savuran, Prof. unvanlı nadanlar var. Bu nasipsizler; farkında olarak veya olmayarak (!), Cenab-ı Hakk’a dil uzatıyor ve O’nu -hâşâ- yalancılıkla itham ediyorlar. Bu denli eşedd zındıklar şimdiye kadar görülmemişti.
Allahü teala, Kur’an-ı kerimi Muhammed aleyhisselama indirdi; bizzat O’nu muhatap aldı ve indirdiği ilahi kelam hakkında "Litübeyyine=açıklaman için..." buyurdu. Şu hâlde; sevgili Peygamberimizin aleyhisselam açıklamaları, yani hadis-i şerifler; Kur’an-ı kerimin tefsiridir. Bu açıklamaları görmezden gelmek, bizzat Kur’an-ı kerimi ve İslamiyet’i ortadan kaldırmaktır.
Biz yine büyüklerimizin mübarek sözlerine dönelim ve onların ruhaniyetlerinden istimdat dileyelim: İmam-ı Muhammed Ma’sum hazretleri (kuddise sirruh), Mektubat’ın 4. cilt, 10. Mektubunda buyuruyor ki:
"Yavrum! Dünya ve ahirette bütün seadetlere kavuşmak, dünya ve ahiretin en üstün insanına uymak ile olur. Cehennem ateşinden, ancak O’na uyanlar kurtulur. Cennet nimetlerine kavuşmak, seçilmişlerin, sevilenlerin en üstünü olan, O Peygambere uyanlara mahsustur. Allahü tealanın sevgisine kavuşmak, O’na uyanlar içindir. O’na uymayanların tevbeleri, istiğfarları, zühdleri ve tevekkülleri kıymetsizdir. O’nun ismini söylemeden yapılan zikirler, fikirler, zevkler makbul olmaz. Dualar kabul olmaz. Peygamberler, O’nun hayat çeşmesinden bir damla içmekle, o makamlara yükselmişler. Evliya, O’nun sonsuz deryasından bir yudum içmekle kemal bulmuşlardır. Melekler, O’na uymakla şereflenmiş, gökler O’nun emirlerini yapmakla vazifelendirilmiştir. Her şey O’nun için yaratılmış, bütün varlıkların reisi olmuştur. Allahü tealanın varlığı, O’nun ile belli olmuş, her şeyin yaratanı, O’nun rızasını istemiştir. Aklı olan, seadete kavuşmak isteyen herkes, bedeni ile, ruhu ile, O’na uymaya çalışmalı, bu nimete mani olan şeylere inanmamalı, aldanmamalıdır. Bir kimse, binlerle keramet gösterse, faideli başarılı olsa, fakat O’nun yüksekliğini anlamayıp, O’na uymaktan mahrum kalsa, bunu sevmek, buna uymak, sonsuz zararlara, felaketlere sebep olur. Faidesi, üstünlüğü görülmeyen, fakat her işinde O’na uyan kimseye tabi olmak, insanı bütün seadetlere kavuşturur."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.