Başbakan'ın reytingi

A -
A +
Başbakan Tayyip Erdoğan ile yapılan ATV-a Haber özel yayınının reytingine baktım.TNS'nin 20 Kasım tarihli ilk 100 listesine göre totalde 4,04 reyting ve 10.03 share(izlenme payı).Şöyle açıklayalım. O saatlerde açık olan 100 televizyondan 10.03'ü Başbakan'ı izlemiş.Başbakan'ın konuştuğu saatlerde diğer belli başlı eğlence kanallarında yayınlanan dizilere bakıldığında bu reyting başarılı. Mesela Star'da Muhteşem Yüzyıl, Show'da Pis Yedili, Kanal D'de A.S.K, Fox'ta Çocuklar Duymasın ve STV'de de Hıyanet Sarmalı var.Başbakan acaba hangi televizyondan ne kadar seyirci kaptı? Bir önceki hafta, yani 13 Kasım'da aynı saat dilimindeki reytinglere bakalım.Kanal  Dizinin adı                      13 Kasım  20 Kasım FarkStar tv   Muhteşem Yüzyıl              23.55     22.93     0.52Show     Pis Yedili                            11,59     12.40     +0.71Kanal D A.S.K                                   09.91     10.28     +0.27Fox        Çocuklar Duymasın           09.05     7.42        01.63STV       Hıyanet Çemberi                 09.55     7.78        01.77ATV       Doksanlar                            11.78     -              11.78
 
Öncelikle Başbakan söyleşisi nedeniyle ertelenen Doksanlar'ın 11.78'lik izlenme oranı paylaşılmış. Bir kısmı diğer kanallara gitmiş. Ancak 13 Kasım günü yayınlanan diğer dizilerin reytinglerine baktığımızda da Başbakan söyleşisinin Muhteşem Yüzyıl izleyicisinden 0.52, Çocuklar Duymasın'dan 01.63, Hıyanet Çemberi'nden 01.77 izlenme payının toplamı olan 04.04 oranında ciddi bir seyirci aldığı görülüyor.Others(Diğerleri)diye tanımlanan ve eğlence kanalları hiç izlemeyenler bunun dışında.Başbakan söyleşisine ATV dışında en çok seyirci veren ise kanal STV. Konu dershaneler olunca böyle bir ilgi oldu demek ki.
 
İSTANBUL'UN SUYU İÇİN ENDİŞEYE GEREK YOKBunu ben değil, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir söylüyor.Günlerdir televizyonlarda dönen haber canımı sıkıyordu. Aradım.Hiç yağmasa bile 8 ay yetecek suyun olduğunu söyledi Ahmet Demir:"7 yıllık periyodlarla yağışlarda bu türden dalgalanmalar olur. Herkes iki yıl öncesinin yüzdesini veriyor. Şu anda %40 olan su seviyesi 2007'de %18'di, 2008'de %26'ydı, hatırlayan yok"Şu anda yağış olmamasına rağmen Melen çayından İstanbul'a 500 bin m3 su veriliyormuş. Yağışlı mevsimde bu 1 milyon m3'e çıkıyor. Bu arada Melen üzerinde, 1 milyar m3 su rezervi olacak baraj da 2016 yılında bitecekmiş.Ahmet Demir, İstanbul'da kişi başına tüketimin de geçen yıllara göre %4 arttığını sözlerine ekledi bu arada.Ahmet beye "Peki israf var mı" diye sordum. "Var" dedi."Tasarrufun önemi ve yöntemi üzerine bir kamu spotu hazırlattık. Bakanlığımıza göndereceğiz."Ve bir müjdesi daha var son olarak. Paşaköy arıtma tesisi yakında faaliyete geçtiğinde atık sulardan elde edilen günlük 100 bin m3 su ile İstanbul'un park ve bahçeleri sulanacak.Evet, güzel haber.Aman susuz kalmayalım da.İstanbul nasıl Gölcük depremi travmasını atlatamadıysa Nurettin Sözen dönemindeki o korkunç susuzluk travmasını da atlatabilmiş değil.Hafızalarımızdaki o bilgi hep nüksediyor en ufak bir susuzluk riskinde.
 
BİR 28 ŞUBATÇININ SAMİMİYET TESTİ15 yıl önce, muktedirken sivile silahı doğrultup..."Söyleyin o kadına, ayağını denk alsın. Yoksa yağlı kazığa oturturuz"15 yıl sonra yargılanırken..."Ayıp etmişim, hicap duydum. Yakışık almadı, ben İstanbul çocuğuyum."Özür dileyen 28 Şubat'ın muktedirlerinden Genelkurmay İstihbarat Daire Başkan emekli Korgeneral Çetin Saner.Dilenen de dönemin İçişleri Bakanı, bugünün Meclis Başkan Vekili Meral Akşener.Bu lafı işittiği anı şöyle anlatmıştı Akşener elini yüreğine koyarak:"Şuramdan bir ateş çıktığını hissettim"O ateşle Akşener "Ben Balkanlıyım. Bizler Kazıklı Voyvoda'yı da biliriz; Homoseksüeldi" deyivermişti.Çetin Saner işte o sözler için Meral Akşener'e dava açmıştı.Alın 28 Şubat davasının görüldüğü mahkemede dilenen özrün geçmişine dair kısa bir kronoloji.Acaba Çetin Saner samimiyet testinden geçebildi mi?Karar size ait.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.