Bu çocuklara yardım edelim

A -
A +
 "Sosyal Sorumluluk" kavramı genellikle iş dünyasından söz edildiğinde kullanılır. Şirketlerin, ürünlerini satarak parasını aldığı halka olan vefa duygularını ifade eder bir bakıma. Türkiye'de sosyal sorumluluk adına büyük işlere imza atan şirketler oldu. Ancak bunlar iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı. Oysa ülkemizde alt ve üst gelir grupları arasındaki fark hâlâ 20 kata yakın. Bu uçurumu kapatabilmenin yolu, biraz da sosyal sorumluluk çalışmalarına hız vermekten geçiyor.
Evet, hükümet kutlanacak bir çalışma yürüterek sosyal yardımlarla yoksul halkın biraz olsun nefes almasını sağlıyor. Yoksulluk sınırında yaşayanların oranı giderek ve artan hızla düşüyor, ama dünyanın ulaştığı standartları yakalayabilmek için epey işimiz var.
Ancak, devlete ve şirketlere düşen görevi sürekli hatırlatıp gündeme getirmek, bireysel anlamda çalışmalar yapılabileceği gerçeğini de dışlamıyor.
Face Book'ta "Bu Çocuklara Yardım Edelim" diye bir sayfaya denk geldim geçen gün. Yeşim Gökpınar adlı bir hanımefendi hazırlamış. Genellikle okullardan ve öğretmenlerinden gelen başvuruları yayınlıyor. Okuyup yardım eli uzatmak isteyenler de buradan okullara ve çocuklara ulaşıyor. Sayfada yardımları alan okul çocuklarının fotoğrafları da var. Yüzlerindeki o mutluluk görülmeye değer.
Birkaç isteği ben de sizlerle paylaşayım:
Afyonkarahisar Ahmetpaşa İlköğretim Okulundan okul öncesi sınıf öğretmeni Naciye Yaşildal paylaşmış. Toplam 12 öğrencisinin bulunduğunu, ailelerin ekonomik imkânlarının yeterli olmaması nedeniyle bazı ihtiyaçlarının karşılanamadığını yazıyor. Öğretmen Naciye Yeşildal "Çocuklarım, maalesef, üzülerek belirtiyorum ki oyun hamuru ile kuru boyayı ilk kez gördüler. Bu bile onları sevindirdi. Malzemelerin tam olduğu bir sınıfta eğitim görmek onları nasıl mutlu eder görmelisiniz" diyor ve ihtiyaçlarını şöyle sıralıyor:
- Her türlü eğitici oyuncak; tahta yap boz, tahta bloklar, kız ve erkek oyuncakları
- Evcilik oyuncakları; tamir seti, doktor seti, mutfak-aşçı seti
- Eğer mümkünse okul öncesi için dolap, sandalye ve hikâye kitapları...
Şanlıurfa Suruç'ta İzci İlköğretim Okulunda görev yapan öğretmen Mesut Gündeş'in talepleri de şöyle;
- Kırtasiye malzemeleri
- 1. sınıf okuma kitapları
- 4 adet perde
- 10 adet masa örtüsü
Biliyorum, aranızdan pek çok kişi "Bunlar nedir ki, tek başıma ben bile karşılarım" diyor olabilir. Bu bile onları mutlu edecek yardımların ne kadar mütevazı olduğunu ortaya koyuyor. Siz de isterseniz bu sayfalara girip yardım isteyenlerle bağlantı kurabilirsiniz.
 
-------------------------------------------------


Küçük Gelin ve reyting
Doğru, ülkemizin bir gerçeği.
Bu dramlar yüzünden küçücük yürekler parçalanıyor, çocukların hayatları karartılıyor.
Evlilik gibi değerli bir birlikteliği minik bedenler üzerinden parayla tartarak kurumsallaştırmaya çalışanların yeri pedofili hastalarının yeridir. Yani akıl hastaneleridir.
Nokta.
Ama sorularım var.
Çocuk Gelin ya da Küçük Gelin adı altında, yukarıda yazdığımız tüm prensiplere sadık, sureti haktan görünerek çekilip gösterime sokulan diziler de bir nevi teşhircilik içermiyor mu? Alttan alta pedofiliyi özendirmiyor mu?
Nedir bu reyting ve para hırsı? Bu tür diziler de çocukların bedenleri üzerinden para kazanma anlamını taşımıyor mu?
Diğer dizilerin üzerine keskin kılıcıyla giden RTÜK bu tür dizilerdeki istismarı göremiyor mu?

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.