Kılıçdaroğlu'nun vasiyeti

A -
A +
yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü,ölürsem kurtuluştan önce yani, alıp götürün anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni. 
hasan beyin vurdurduğu ırgat osman yatsın bir yanımda ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp kırkı çıkmadan ölen şehit ayşe öbür yanımda.........ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...Böyle diyordu kelimelerin ustası Nazım Hikmet, Vasiyet adlı şiirinde... Sürgünde ve vatanına hasret. Kemalist rejimin yıllarca zindanlarda çürüttüğü büyük Şair, yüreklerimizi dağlıyordu bu dizeleriyle.O kelimeler ve ifadeler yıllarca kalbimize bir hançer gibi saplandı durdu. Boğazımız düğümlendi.Ve her defasında, "Taş maş da istemez hani..." diye biterken, mücadeleye, işçi sınıfına ve bilhassa da sevdaya dair şiirleriyle uçarı hayatlarımızın kahramanı olan bu hercai gönlün tevazusuyla daha da olgunlaştık.Heyhat!Her şeyin bedeli var ne yazık ki...Tüm güzellikleri kirletmekte ve dünyayı çirkinleştirmekte üstüne olmayan Kemal bey, yine yaptı yapacağını ve bu bedeli ödetti bize. Gezi vandalizminin sene-i devriyesinde, özenle sakladığımız geçmişimize adeta kustu.Nazım'ın mezarının Gezi parkındaki çınarlardan birinin dibine nakledilmesini istedi.Ne dâhiyane bir fikir. Tam da Nazım'ın Vasiyet şiirindeki temaya, vasiyetin içeriğine uygun bir öneri!"Taş maş" ne demek Kemal bey, o kadarla kalmasın. Siz arzu ettikten sonra Anıtkabir yapılsın Gezi'de.Aslanlı Yolu da olsun misal. Ön tarafta merdiven mi var? O halde merdivenlere aslan heykelleri konur. Kemalist sanatınızın estetik eseri o "şahane aslan heykelleriniz"den üstelik. Adı da Aslanlı Merdiven olsun.Sizin Irgat Osmanlarla, Şehit Ayşe'lerle bir rabıtanızın kalmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını bildiğimiz için, o akıllara seza önerinize bir katkı daha gelsin bizden.Nazımın iki yanına, polisle girdiği çatışmalarda ölen DHKP-C'lileri koyalım. Bir kadın ve bir erkek.Ne dersiniz? Bu, hem Kuzeniniz Hüseyin Aygün'ü, hem de karanlıktan konuşan dostlarınızı memnun eder.Sayın Kılıçdaroğlu, karar verdim, sizinle ilgili olumlu şeyler yazmadan evvel, en az on kere düşüneceğim. Geçen günkü yazımdan sonra beni öyle pişman ettiniz ki.
ÇOCUK DÜŞMANI MIYIZ?
Hafta başında 5 yaşındaki kızımı doktora götürdüm. Hastaydı biraz, malum mevsim; kontrol için. Çıkışta da eşimle Üsküdar'dan biraz alışveriş yapıp, Marmaray'a bindik ve oradan da metroyla eve doğru yola çıktık.İlk durakta olunca rahatça yer bulduk. Elimiz kolumuz torbalarla dolu. Kızımızı da aramızdaki koltuğa oturttuk.Sonraki duraklarda trendeki yolcu sayısı arttı tabii. Bir şeyler okurken zaman geçmiş. Ansızın öfkeli bir sesle irkildim.Baktım, orta yaşın üzerinde, epey kilolu ve sarışın bir hanım."Artık eskisi gibi değil. Çocuklar oturuyor yaşlılar ayakta duruyor. Saygı ve terbiye kalmadı. Biz bu saygısızlığın cezasını çekiyoruz işte."Haydaaa! Kastettiği bizdik, evet.Eşim "yanıt verme" diye dürttü ama dayanamadım:"Hanımefendi biz çocukların oturmasını tercih ediyoruz. Onlar için bu daha emniyetli çünkü. Durumu abartmayın"Dedim ve arkası geldi. Hiç susmadı. Bizi terbiye etmeye kararlıydı.Hayattaki tek kıdemi yaş almış olmaktan ibaret olan insanların, çocuklara karşı garip saldırganlığına daima şaşırmışımdır. Oysa 5 yaşındaki minicik çocuğun tren giderken ayakta durabilmesi kolay değil. Anlatmaya çalıştım, mümkün olamadı. Üstelik sağımız solumuz rahatça yayılmış oturan gencecik insanlarla dolu. Ama illâ çocuk kalksın.Ne söylediysem kesmedi. Bizim gibilerin yüzünden ülkenin bu hale geldiğinden başladı, söylendi de söylendi.Kendi yaşındaki kadın ve erkekler de sektörel bir dayanışma içinde onu destekleyince iyice coştu.Neyse, anlatamadım, size söyleyeyim.Savaşlarda ve kazalarda bile ilk kurtarılacaklar çocuklar ve anneleri değil mi?Bunun sebebi çocukların önlerinde almaları gereken bir ömür olduğu gerçeği.Ben de genç değilim. Ama emin olun bir tek defa bile, benim için, bir çocuğun oturduğu koltuktan kalkmasına izin vermedim.Ne dersiniz, "Büyükler ve saygı"yı biraz daha tartışalım mı artık?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.