Sizi kim tehdit etti Sayın Emine Ülker Tarhan?

A -
A +

CHP'nin ulusalcı kanadından Emine Ülker Tarhan ile arkadaşları seçim sonuçları açıklandıktan sonra bir basın toplantısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'ndan işgal ettiği koltuğu boşaltmasını istediler. Tarhan, bunun erdemli bir davranış sayılacağını ve ortadaki sonucun hezimet olduğunu da sözlerine ekledi.
Ama söylediklerinin arasında öyle bir cümle vardı ki...
"Vay be" dedirtti...
Emine Ülker Tarhan "Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı çıktığımızda tehdit edildik" dedi.
Çok ilginç. Bir tehdit!
Kimler tarafından, neden ve nasıl?
Sayın Tarhan bu iddiasına açıklık getirmeli.
Sizi İhsanoğlu'na karşı çıktınız diye kim tehdit etti Sayın Tarhan?
Kılıçdaroğlu ve ekibi mi? Medya mı? Cemaat mi? Yoksa sizi de tapelerle mi korkuttular?
Bu soruların cevaplarını bekliyoruz?
Şunu da eklemeliyim.
İdeolojik olarak Emine Ülker Tarhan ve ekibiyle yan yana durabilmem mümkün değil ve herhangi bir ortak paydada buluşabilmem de zor. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin ilkesizliklerini, seviyesizliğini, çarpıtma ya da yalan söyleme alışkanlığını, ahlaksızlıklardan medet umma çizgisini görünce düşünmeden edemiyorsunuz:
"Allah insana düşmanın bile ahlâklısını ve erdemlisini versin"
SURİYELİLERE YÖNELİK SALDIRILAR
Bunlar son birkaç yıl içinde vahşice işlenen cinayetlerden sadece birkaçı:
-İngiltere'de Ensar Göl adlı Türk genci, 28 yaşındaki eşi Mihaela ile kayınvalidesi Julie'yi vahşi biçimde öldürdü.
-Berlin'de altı Türk genci, Jonny adlı Alman genci döverek katletti.
-Almanya'da bir Türk, ayrı yaşadığı alman eşini baltayla öldürdü.
-Belçika'da Gökhan K. Adlı Türk genci Belçikalı eşini bıçaklayıp öldürdükten sonra nehre attı.
-İngiltere'de Bülent Sessaçar adlı Türk karısı Rebecca'yı 58 kez bıçaklayarak öldürdü.
-18 yaşındaki Türk genci Erdal Ö. 74 yaşındaki yürüme engelli Ursula Rudow ile 76 yaşındaki Heribat Rudow'u defalarca bıçaklayarak öldürdü.
-Deniz E. Adlı Türk genci, 2007 yılında Yvan Schneider adlı 19 yaşındaki Alman genci öldürdükten sonra iki arkadaşıyla birlikte doğrayıp saksılara koydu ve saksıların üzerinde de beton döktükten sonra nehre attı.
Şimdi evveli günden; Türkiye'den bir haber:
"Gaziantep'te akşam saatlerinde Hıdır Çalar'ın evini boşaltmasını istediği Suriyeli kiracısı tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından gerginlik bu gece de devam etti. Olaya tepki gösteren birçok öfkeli vatandaş, kentin sokaklarını savaş alanına çevirerek onlarca Suriye plakalı aracı taş ve sopalarla kullanılamaz hale getirdi. Kalabalık önüne çıkan Suriyeli sığınmacılara da saldırarak onlarcasını yaraladı."
Demek ki "Biz çok hoşgörülüyüz canım, zenci-beyaz ayırımı bizde olmaz, ırkçılık yoktur, misafirlerimizi çok sever ve sayarız" lafları ülkemize Suriyeli misafirler gelinceye kadarmış.
Hiiç bana "Ama onlar da..." diye başlayan cümleler kurmayın. "Ama",  bu tür durumlarda "cinayet aracı bir kelime"ye dönüşür. Bizimkiler de Avrupa'ya misafir olarak gittiler ve kaldılar. Şu anda 5 milyon kişiler ve oradan Türkiye'deki seçimler için oy kullanıyorlar.
Peki, Avrupa'da ırkçılık yok mu?
Hem de nasıl? Neo-Nazi cinayetlerini unutmayın.
Yukarıda Türkler tarafından işlenen cinayetlerden birkaçını okudunuz.
Sonrasında binlerce Alman'ın, Fransız'ın ve İngiliz'in, palalarını, baltalarını kapıp Türk mahallelerini bastığını okudunuz mu? Buna zamanında bazı ırkçılar teşebbüs etmişlerdi ama başta Avrupalılar olmak üzere büyük bir baskıyla geri adım atmak zorunda kaldılar.
Allahaşkına, nedir bu? Cinayetle sonuçlanan bir ev sahibi-kiracı probleminin taraflarının ikisi de Türk olsaydı da saldıracak mıydınız?
Açıkça söylüyorum. Yapılan ırkçılıktır.
Ne Türkiyeli, ne de Suriyeli suç işlemez diye bir hüküm yok. Suç işleyen hakkında hukuksal ve cezai işlem yapılır. Polis, mahkeme bunun için var.
Kimse Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık odakların oyununa gelmesin, oyuncak olmasın.
Bir hatırlatma da hükümete. Ülkemizdeki Suriyeli gerçeğini rehabilite etmekte büyük fayda var. Türkiye'de zaten geçmişten günümüze miras kalan yeterince "öteki" var, bir de buna Suriyelileri eklemenin faydası yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.