Bedelini Suriye’deki PYD-PKK “devleti” öder

A -
A +
PKK, tıpkı Paralel Yapı gibi karanlıkta yumruk atmayı tercih ediyor. Son zamanlardaki yakınlıklarının sebebi bu; kan çekiyor. Hendeklerden çok ümitliydiler. Paralel Yapı’nın emniyetçileri ve yargı mensupları hazırlıklarına göz yummuş ve şikâyetler üzerine durumu araştıran Ankara’yı da yanıltmışlardı bir süre. Gelgelelim, PKK devletin sivil halk duyarlılığını istismar ederek ortalığı yaktı yıktı ama bu arada güvenlik görevlilerinin operasyonlardaki azami dikkati nedeniyle halkı kaybedince, iyice zıvanadan çıktılar ve kentlerde katliamlar yapmaya başladılar canlı bombalarla.
Belli ki beyaz Türklerin majör kalemlerinden bir destek beklentileri de kalmadı. Altan kardeşler, Ahmet İnsel, Hasan Cemal, Aslı-Kadri gibi meczup taifesinin desteği ise çok anlamlı görünmüyor gözlerine.
Cemil Bayık İngiliz gazetesine verdiği mülakattaki peş peşe sıraladığı tehditlerle Türkiye’ye geri adım attırmayı umut ediyor. Bunun için de katliamlarla ülkemiz insanlarını yıldırıp, ümitsizlik ve çaresizliğe sevk ederek Erdoğan’ın ve AKP’nin devrilmesini sağlayacaklar akıllarınca.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin 17 Şubat’taki Ankara katliamından sonra yaptığı açıklamada olduğu gibi Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı var.
Peki, bu hakkın kullanımı Türkiye Cumhuriyeti hudutları dâhilinde mi geçerli?
Saldırı sınırın öteki yanından geliyor. O halde haddi aşana gereken ders nerede verilecek?
Kim hesap verecek, kim bedel ödeyecek?
Lafı uzatmaya gerek yok. Bu dersin muhatabı belli. Katliamın faili PKK-PYD-YPG ekseni.
Bu bedeli onlar ödeyecekler.
Bu bakımdan diyebilirim ki Suriye’nin kuzeyinde kurulacak bir PKK-YPG devleti, muhatabı sık sık ziyaret etmek açısından son derece elverişli bile olabilir.
 
Aşk olsun Cemil abi…
 
Cemil Bayık’ın “Erdoğan’ı ve AKP’yi devirinceye kadar eylemlerimiz devam edecek” diye konuşması Mirgün Cabas’ı üzmüş. Sitem etmiş Cemil abisine önceki gün:
“Hepimizi gözden çıkarmış birini devirmek için bizi öldürmek… Bravo, çok iyi plân”
Meali şu:
“Aşk olsun Cemil abi. Amacının Erdoğan’ı devirmek olduğunu söylüyorsun ama bizler ölüyoruz. Öldüreceksen onu öldür, bizden ne istiyorsun? Biz ki sana bu kadar destek verdik sırf onu deviresin diye.”
Selim Kiraz’ın katilleri rehin eylemini sürdürürken “Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var; çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın” diyerek DHKP-C’li teröristleri aklama alçaklığına nail olabilmiş bir zat kendisi.
Bu baby face televizyoncu için anladık ki dünyanın en güzel kokusu; kan kokusu.
 
Evler, evler…
 
Devletin Cizre, Sur ve Silopi’yi yeniden imar edecek olması bölge halkının PKK ile tüm bağlarının kesilmesi açısından son derece yerinde bir karar.
Bu halk yıllardır kendilerini haraca kesip inim inim inleten silahlı PKK’lıları yalnız bırakarak yaşadıkları şehirleri ve evleri terk etmeyi göze aldı. Hep yazıyoruz devletin yanında durdu.
Ama oralarda PKK’lıların kalleş saldırılarıyla şehit edilen ana kuzusu, bir kara gözlünün yâri gencecik delikanlıların; askerlerimizin ve polislerimizin ailelerini de unutmayalım. Hepsi geride gözü yaşlı anne-baba-kardeş-eş ve babalarını artık bir daha göremeyecek minicik çocuklar bıraktı.
 
Bedelini Suriye’deki PYD-PKK “devleti” öder
 
Yukarıdaki fotoğraftaki evler onların ana ocağı, baba ocağı.
Devlet o şehitlerimizin ailelerine sahip çıkıyor ama bu evleri görmek canımızı yakıyor.
Yapılacak belli. TOKİ gibi dünya çapında bir kurumumuz için birkaç aylık bir mesele.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.