Bahçeli’nin Başkanlık çıkışı FETÖ’nün MHP tezgâhını bozdu

A -
A +
MHP lideri Devlet Bahçeli 18 Haziran 2016’da söylediğimiz noktaya geldi.
Gelmesi gerekiyordu çünkü durum MHP açısından hâlâ çok ciddi.
Ne dediğimizi hatırlatalım o yazıda:
“FETÖ’nün kripto elemanları 2015’e kadar MHP'ye iyice sızdı. Hem de delege yapısından il yönetimlerine kadar. Bu kriptolardan kurtulmak, halkın doğrudan yönetimi demek olan Başkanlık sistemine geçmekle mümkün. MHP lideri Devlet Bahçelimevcut milletvekillerine sahip çıkmalı ve Başkanlık sistemine destek vermeli. Tabii eğer isterlerse yerel yönetimler ve eyalet sistemi gibi çekincelerini ortaya koyarak bu sürece katkı sunabilir. İnadı bırakır, “Önceden hayır dedim, şimdi geri dönemem” sıkıntısından kurtulacak bir formülle ortaya çıkar ve Başkanlık modelinin hayata geçmesinde harcı olursa Devlet Bahçeli Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olabilir.” (*)
 
BAHÇELİ FETÖ’NÜN NİYETİNİ ÖĞRENDİ
Evet, bugün geldiğimiz noktada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tam da yukarıda söylediklerimizi yaptı. Anayasa’nın ilk dört maddesi korunmak koşuluyla Başkanlık sistemini referanduma götürme isteğine olumlu baktıklarını ama referandumda desteklemeyeceklerini söyledi.
Böylece yapıcı muhalefetle sistemi tıkanmaktan kurtardı ama aynı zamanda ilkelerinden taviz vermedi.
Ama Bahçeli çok da iyi biliyor ki Başkanlık sistemi olası bir referandumda rahatlıkla yeterli oyu alabilecek.
Zaten bu açılımın asıl katkısı FETÖ tehdidi altındaki MHP’ye. Bahçeli bunu gördü asıl. Çünkü Başkanlık sistemi kabul edilirse Meclis sadece yasama organı olacağı için FETÖ için MHP’yi ele geçirmek işlevsel olamayacak. Yani hükûmeti kilitlemelerinin önü tıkanacak. Dolayısıyla da kandırılmış vatandaştan topladıkları “himmet” paraları da “boşa gitmiş” olacak.
Şimdi Demirtaş dâhil tüm FETÖ taşeronlarının başkanlık sistemine karşı birleşmelerinin sebebi bu.
 
FETÖ MHP İÇİN 1 MİLYAR DOLAR AYIRDI
Devlet Bahçeli yüzde 1’lik potansiyeli olsa bile FETÖ’cü bir çekirdeğin “satın almalar” yoluyla MHP’yi ele geçirmek için müthiş bir atak başlattığını, hatta bunun için kesenin ağzını açtığını ve en az 1 milyar dolar ayırdığını öğrendi.
Kriptolarla partisini satmaya teşne olanların il ve ilçe kongrelerinde aday olmak üzere beklediklerini de.
Tekrar hatırlayalım. FETÖ’nün tepe adamlarından Mustafa Yeşil yıllar evvel Fetullah’ın “Milliyetçilerle irtibatlarımızı güçlendirelim, aynı kitlesel tabandan geliyoruz” talimatı üzerine ülke çapında MHP tabanından seçilmiş isimlerle “Devlet Bahçeli değil, kendi bahçemizle diyalog” adı altında toplantılar düzenlemişti.
 
YENİDEN BİTLERİ KANLANDI
Dediğimiz gibi Devlet Bahçeli her şeyin farkında.
Meral Akşener’in CHP’nin Halk Tv’sinde yeniden arzıendam edip “İddiam devam ediyor, dava açacağım, başkanlığa geleceğim” türü laflar etmeye başlaması da bu farkındalığı artıran etkenler arasında.
Belli ki birilerinin biti kanlandı yine.
Bahçeli işte bu yüzden kendi oyununu kuruyor.
CHP nasıl onun deyimiyle PKK’nın SİM kartı ise MHP tabanındaki o yüzde 1’lik de olsa, sabah akşam Bahçeli’ye hakaret edenler FETÖ’nün SİM kartı vazifesini icra ediyor.
 
 “O ŞEREFSİZLER KİMİN KOLTUK DEĞNEĞİ BİLİYORUZ”
MHP tabanına sızmış ülkücü görünümlüler ise sabah akşam Bahçeli’ye hakaret ediyor. En hafifi Bahçeli için “AKP’nin koltuk değneği oldu” ile başlıyor. İşittiklerimi tanıdığım bazı MHP’lilere sordum. Çok öfkeliler:
“Bahçeli Türkiye’nin bu zor günlerinde ve geçiş döneminde ülkenin çıkarlarını kollamaktan başka bir şey yapmıyor. Kimsenin koltuk değneği olmuyor. Olsa olsa umutları kırılmak istenen milletimizin, elleri ayakları yok edilmek istenen vatanımızın koltuk değneği olur. Ama biz o şerefsizlerin kimin koltuk değneği olduğunu iyi biliyoruz.”
MHP’liler bu arada parti tabanını ele geçirmek isteyen kripto FETÖ’cüleri izlemeye almış durumda. Özellikle Gürcistan, Kosova ve Kıbrıs’a gidip gelenler mercek altında.
(*) https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/591960.aspx
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI
 
FETÖ İsviçre’de Türklere kan kusturuyor
 

Tutuklu bir “FETÖ’cü polis”in anlattıkları…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.