Trump döneminde FETÖ ile mücadele ve 2. “hicret” dalgası

A -
A +
Şu lafı seçimlerden birkaç gün önce New York Times’a verdiği röportajda Donald Trump söylemişti:
“Türkler bu darbeye karşı direnerek ülkelerini geri kazandılar!”
Etkileyici bir söz hakikaten. Trump, 15 Temmuz’dan hemen sonraki bir başka konuşmasında “Erdoğan büyük adam” demişti.
Trump’ın neden FETÖ ve Pensilvanya’da ikamet eden o bunağı rahatsız ettiğini, hatta korkuttuğunu tahmin etmek bu yüzden zor değil.
FBI bu hainlerin Clinton’a yaptıkları yasa dışı bağışların (900 milyon dolar) peşinde. Bu takip hızlanacak. Fetullah’ın yakın adamları şimdiden yeni “hicret” çağrılarıyla Kanada’ya doğru sıvışmaya hazırlanıyorlar:
“Hicret ederek, neslinize, sevdiklerinize, salihlere bir fırsat verin, kurtulun.”
FETÖ elebaşı iade edilir mi bilinmez ama en azından yargılanma sürecine girilmesini bekleyebiliriz. Bu bile önemli bir adım olur.
Ancak FETÖ alçaklıkta sınır tanımadığı için faaliyetlerini sürdürecek. Zaten öteden beri yeni plânlar ve stratejiler kurguluyorlar. Kosova, Gürcistan, Kıbrıs gibi Türkiye’ye yakın yerlerde yeni üsler kurarak deşifre olmayan elemanlarla mafyavari terör örgütleriyle iş birliğine girerek büyük mücadeleler yapmaya hazırlanıyorlar.
 
HUSUSİLER, EMİNLER VE MAHREM HİZMET ELEMANLARI
Ümit Akdemir’e sordum “Kimler bu deşifre olmayan elemanlar” diye.
Hususiler, Eminler ve Mahrem Hizmet elemanları diye saydı.
Hepsini anlattı.
Hususiler; genel olarak asker, polis, yargı mensuplarını yönetmek için kendi içlerinde hiyerarşik yapısı olan kişiler. Bunların Türkiye ve bölge sorumluları doğrudan Gülen’le görüşebilme yetkisine sahip. Sayıları şu anda bile 300 civarında ve her birinin de alt elemanları var. 15 Temmuz öncesi darbecilerle doğrudan iletişime geçenler de bunlardı. Bunları tutuklu FETÖ’cülere sorulacak sorularla ve burada söyleyemeyeceğim kimi yöntemlerle tespit edebilmek mümkün. Ama kaçmamaları için acele edilmesi lâzım.
Kripto iş adamları; Bunlar Ergenekon operasyonlarından sonra Türkiye genelinde hızla zengin oldular ve mahkemede davası olanları bularak bunlarla oturup anlaştılar. Kimini cemaate yönlendirdiler kimini de haraca bağladılar. Bu tip kişileri 17-25 Aralık’tan sonraki saldırılarında aktif olarak kullandılar. Özellikle FETÖ karşıtı hükûmet üyeleri, milletvekilleri ve bürokratların etrafını sararak mücadelede doğru bilgi aktaranları şüpheli gösterdiler ve doğru bilgileri bypass ettirdiler. Örneklerini istifa eden kimi bakanlarda gördük. Onların başarısız olmalarını ve kabineden uzaklaştırılmalarının sebebi bu kripto iş adamlarıdır.
Takibe takılmayanlar; Paralel Yapı’nın (PDY) önemli görevlerinde bulunan sivil kanattaki elemanlarının bir kısmının hâlâ dışarıda gezmeleri ve haklarında işlem yapılmaması büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bu durum, örgütün işleyiş yapısını gösteren şemanın netleşmemesine neden oluyor. Üstüne tanık sayısının azlığı ve örgüt yapısına paralel mücadele ağının eksikliği eklenince illegal örgüt ağı tam olarak belirlenemiyor. FETÖ bu durumdan ciddi bir şekilde yararlanıyor.
Ümit Akdemir’in anlattıkları bunlar.
Kendisi bir telefon mesafesinde ve Meclis komisyonundan hükûmet temsilcilerine, hatta Cumhurbaşkanlığı makamına kadar, kim davet ederse konuşmaya ve bildiklerini, öngörülerini anlatmaya hazır. Hem de hiç kimsenin anlatmadığı gerçekleri. Boş laf dinlemeye devam etmekte kararlı değilseniz şayet.
Bunu neden söylüyorum, onu da açıklayayım.
 
MECLİS KOMİSYONU ÜYESİ AYTUN ÇIRAY’A ÇAĞRIM
Son günlerde Meclis’in CHP’li darbeyi araştırma komisyonu üyesi Aytun Çıray, katıldığı tüm televizyon programlarında darbeden aylar önce yazdığım yazıları okuyup “Fuat Uğur Türkiye gazetesinde darbenin olacağını ve FETÖ’cülerin nasıl hazırlık yaptıklarını defalarca yazmış. O biliyor da hükûmetin neden haberi olmuyor” diye konuşmakta.
Buradan ve Hande Fırat’ın kitabındaki kimi bilgilerden yola çıkılarak Ertuğrul Özkök, Can Ataklı ve yandan çarklı Fehmi Koru’nun da katılımıyla yeni bir kara propaganda malzemesi devşirilmekte. Hepsi birden zehirli dilleriyle “Hükûmet darbeyi biliyordu ve sakladı” imasında bulunuyorlar.
Emin olun, darbe başarılı olsaydı hiç 15 Temmuz gecesinde FETÖ’cü darbecilerin beceriksizlikleri ve tuhaflığı gündeme gelmeyecekti ve bu alçakça yalanları servis etmeyeceklerdi.
Buradan beni komisyona davet edeceğini söyleyen Sayın Aytun Çıray’a tavsiyem şu:
Yazılarıma kaynaklık eden kişi belli; adı Ümit Akdemir. Çağırın, konuşmaya ve size hiç duymadığınız gerçekleri anlatmaya hazır. Yani, algı oluşturmaktan artık vazgeçin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.