Dışişleri Bakanlığı bu adamı tanıyor mu?

A -
A +
Almanya’nın FETÖ’cülere sığınma hakkı vermesinin anlamı üzerine fazla kafa yormaya gerek yok.
“Senin içerini karıştıran ne kadar örgüt varsa hepsi benim adamım, sana yedirmem” kafası bu.
Dolayısıyla da yurt dışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sevgi besleyen, iktidara destek veren vatandaşlarımıza yönelik yıldırma girişimlerine şaşırmıyoruz pek.
Önceki gün Umut Yıldızı Derneği’nin Başkanı Kamil Altay aradı. Sesi telaşlıydı, “Abi Düsseldorf Konsolosluğu benim hakkımda bir soruşturma başlatmış, hakkımda inanılmaz iddialar ve iftiralarla dolu rapor hazırlıyorlarmış” dedi.
Önce sakin olması gerektiğini, konsolosluğun böyle bir çalışma yapmasının mümkün olmadığını söyledikten sonra meseleyi anlatmasını istedim.
Soyadını vermeyen, Yücel adlı bir adam, derneğin yönetim kurulu üyesi olan bir hanımı arayıp “Dernek ve Kamil Altay hakkında bir soruşturma yürütüyorum. Düsseldorf Konsolosluğu’nda çalışıyorum ve beni Dışişleri Bakanlığı görevlendirdi. Buluşup konuşmamız lazım” demiş. Yurt dışında yaşayan Türkler bir süre saflaşıyorlar mı nedir, kalkıp gitmişler. Adamın saçma sapan, akıllara durgunluk veren iddialarını dinlemişler. Adam anlattıklarını bunlara da onaylatmak istemiş ama Allah’tan o kadar basiretleri bağlanmamış. Sonra Kamil Altay aramış telefonla aynı kişiyi. Benzer şeyleri tekrar ederek “Ankara’ya gideceğim, bakanlıkta görüşmelerim var. Döndükten sonra sizinle buluşalım” demiş.
Kamil Altay’a “Düsseldorf Konsolosluğu’na gidip araştırdınız mı? Yücel diye biri var mıymış” diye sordum. Evet, telefonla aramışlar ve gerçekten de Yücel diye biri varmış ama onlar böyle bir soruşturmadan haberlerinin olmadığını ve zaten mümkün olamayacağını söylemişler. Kamil de adama bunu iletmiş ama adam pişkin pişkin “Onlar bilmiyor, beni Dışişleri Bakanlığı görevlendirdi” diye yanıtlamış.
Adamın telefonu bende.
Dışişleri Bakanlığı böyle birini tanıyor mu? Bu adda bir görevlileri var mı? İsterlerse telefonunu iletirim.
Belki de bu adam Türkiye’de Canan Karatay’ı bile dolandıran hırsızlar şebekesinin bir siyasi benzeridir. Ama burada yazamayacağım türden FETÖ’cü iftiraları ortaya attığına göre, bu hain örgütün bir işi olabilir fikrine kapılmıyor da değilim.
Kısaca üzerine gidilmeye değer bir mesele.

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI
 
Suikast mesajı; Kabağın da sahibi var

Bir kitap: Uzun Gecenin Kısa Tarihi
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.