FETÖ Rusya için artık açık hedef

A -
A +
New York Daily News gazetesi yazarı Gersh Kuntzman’ın, “Vahşetin yüzleri” başlıklı makalesinde Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ’cü Mevlüt Mert Altıntaş’ı “Özgürlük Savaşçısı” olarak nitelemesi bir tesadüf olabilir mi sizce? Kuntzman, bunu söylerken Yahudilerin Nazileri cezalandırma amacıyla yaptıkları, o meşhur kutsanan suikastlardan birine atıfta bulunuyor; Nazi Almanyası’nın Fransa’da görevli diplomatı Ernst Von Rath’ın 1938 yılında öldürülmesine.
NY Daily News yazarı bir elçinin öldürülmesini “adalet yerini buldu” sözleriyle göklere çıkarırken, bunu Rusya’nın Suriye’deki katliamdan sorumlu olmasına bağlıyor ve şöyle diyor:
“Rath, Adolf Hitler’in yaptığı zulümlerin, soykırımın, anti-semitizmin, küresel saldırganlığın kamuoyu önündeki yüzüydü. Rath elbette masum bir kurban değildi. Karlov’un Türkiye’deki işi de Rusya’nın Suriye’deki zulümleri ve Türkiye’deki saldırılarıyla ilgili olarak tansiyonu düşük tutmaktı. Bu role sahip olan Karlov da bir diplomat değil, askerdi.”
Yazar bu şahane mantığı ile Irak’ta 1,5 milyon kişinin, Vietnam’da milyonlarca insanın katledilmesinden sorumlu olan ABD’nin tüm elçilerinin öldürülmesine izin belgesi çıkarmış oluyor.
Aynı mantıkla ASALA da 52 diplomatımızı öldürmüş ve ABD seyretmemiş miydi? Ne zaman ki Orly katliamıyla terör yüzünü onlara gösterdi, ASALA bir gecede bitti.
Adı geçen yayının bir tabloid bulvar gazetesi olduğuna aldanmayın. Sistematik bir Rus düşmanı olmasına da. Bu tür gazeteler, işte böylesi kritik zamanlarda birilerinin mesajlarını iletirler. Çünkü kullanışlı mecralardır. Fanatik olmaları ise verilen mesajın nereden geldiğini inkâr etme yolunda eli kolaylaştırır.
Önceki günkü yazımda açıkça ifade etmiştim.
Amerika’nın derin damarı aslında Trump’ın kucağına bir Rusya sorunu bırakmak istedi.
Şeytana kaç tazıya tut diyerek.
Bu nedenle katilin FETÖ’cü olduğu kolayca belirlendi. Çünkü ABD failin kendisi olduğunun hem bilinmesini, hem de ispatlanamamasını istiyordu. Nitekim Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç’in “Karlov’a yönelik saldırının arkasında ABD var ama kanıtlamak zor” demesi de zaten bu amacın gerçekleştiğini ortaya koyuyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova gazeteden ve yazarından özür beklediğini söylemiş; ama yazar tam tersine yazdıklarının arkasında olduğunu belirten bir makale daha yazarak, özür dilemeyi reddetmiştir.
Cem Küçük ile yaptığımız Medya Kritik programında daha ilk günden söyledik.
Bu suikast ile birlikte FETÖ artık Rusya’nın da sorunu hâline gelmiştir.
Ruslar kendi meşreplerince önce meseleyi soğutur ve unuttururlar, ardından olmadık bir yerden vururlar.
ABD’nin kullandığı Pensilvanya’daki kukla bundan sonra korksun. Çünkü kendisi dâhil tüm imamları ve elemanları açık hedef hâline geldi.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI
 
YÖK FETÖ’nün neresinde?
 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.