Ey Olimpos ahalisi, sabredin az kaldı!

A -
A +
Böyle demiş CHP'nin sabık genel başkanı Deniz Baykal.
2019 seçimlerine ilişkin olarak söylemiş. 
Adrassan'da, Olimpos Dağı'nın eteklerinde, "Yüce Zeus"un yaktığı ve hâlâ yanmaya devam eden ateşinden aldığı kıvılcımla konuşmuş.
Erdoğan'ın metal yorgunluğundan söz ederken aslında 2019 seçimlerini düşünmeye başladığını ve telaşlandığını belirterek "Sevgili vatandaşlarım sabredin az kaldı. Bu ülkenin kurtuluş kıvılcımı nasıl Samsun'dan başlamışsa şimdi de neden Adrassan'dan başlamasın?" diye esmiş ve de gürlemiş.
Adrassan neresidir acep diye soranlarınız var ise hemen bildirelim ki Antalya Kumluca'daki fevkalade güzel bir tatil beldemizdir. Adrassan'ı bir diğer tatil beldesi Olimpos'tan ayıran Yanartaş denilen bir yükselti vardır ve orada yüzyıllardır o ünlü ateş yanar.
Efsaneye göre bu ateşi Likya kralının verdiği görev üzerine Bellerophontes adlı savaşçı yakar. Bu savaşçı, kral tarafından aslan başlı, keçi gövdeli, yılan kuyruklu ve ağzından ateşler çıkan canavarı öldürmekle görevlendirilir. Canavarın adı Khimera'dır. Bellerophontes Zeus'un verdiği kanatlı at Pegasus'a atladığı gibi mızrağıyla öyle bir vurur ki Khimera toprağa gömülür ve geriye işte bu yanartaş kalır.
Derler ki çocukları olamayan kadınlar bu ateşin etrafında döner ve üç kere yemek pişirirse dilekleri kabul edilirmiş!..
İşte bu Olimpos ateşi Baykal'da bir kıvılcım çaktırmış olmalı ki Olimpos ve Adrassan ahalisine yaptığı konuşmada "İkinci Kurtuluş Savaşının kıvılcımı neden Adrassan'da başlamasın ki" deyivermiş.
Deniz bey gerçi çoluk çocuk sahibi bir insan ama bana kalırsa Yanartaş etrafında üç kez dönüp civardaki ağaçlara çaputlar bağlasın! İktidar olmasa da mala davara faydası olur belki. Zeus bilir, belli mi olur?
Deniz beydeki bu bitmeyen heyecanı seviyorum aslında ben.
Hatırlar mısınız 2007 seçimleri öncesinde de Cumhuriyet mitinglerinin şişirilmiş kalabalıklarının verdiği gazla galeyana gelerek "AKP seçimi kazanırsa Rodos'a kadar yüzer dönerim" demişti de hayretten ağzımız bir karış açık kalmıştı.
Deniz bey daha sonra bu sözünü yerine getirmedi ama sorun etmedik. Biz ki nice eşek gibi anırma sözlerini bile sorun etmemişiz bunu mu edeceğiz? Zaten kendisinin Rodos Akropolünü ziyaret edip oradaki tapınak şövalyeleri ile hasbihalleştikten sonra gelmeyi kastettiğini düşünmüştük. 
Neyse Deniz beyin şaka kaldırdığını bildiğimizden böyle rahatım. Bayram günü kendisinin bu Adrassan'dan başlayacak kıvılcımları bizi öyle güldürdü ki ne diyelim Allah da onu güldürsün. 
Hepinize iyi bayramlar tekrar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.