Fetullah panikte, mahrem imamlar ve taban çok tepkili

A -
A +
FETÖ davasında tutuklu yargılanan Mehmet Altan, savunmasında "Madem biz yargılanıyoruz, 2 Nisan tarihli yazısında darbe hazırlığı olduğunu yazan Fuat Uğur neden soruşturma kapsamında değil" demiş.
Aslında daha geçen yılın sonlarına doğru önce FETÖ basını, ardından CHP hırlamaya ve benim yazılarımın üzerinden “kontrollü darbe” yalanının temelini döşemeye başlamışlardı. Koskoca CHP alay-ı vâlâ ile duyurduğu bu konudaki raporunu benim bir-iki yazıma dayandırmıştı. Zavallılıklarının derecesini anlayın diye söylüyorum bunları.
Artık şaşırmıyorum onlara. Beyinlerinin karanlık dehlizlerinde iblisler, şeytanlar ve kötülükler dolaşanlara karşı şerbetlendik.
Bir defa değil, defalarca yazdım oysa. Fetullah'ın hâkî cübbesiyle darbe mesajı verdiğini, FETÖ'cü askerlerin darbe hazırlığı içinde hususilerle toplantılar yaptığını, Said Nursi'nin risalelerinde Fetullah'ın sonunu işaret ettiğini, ABD-CIA'in Fetullah'ı nasıl “Fil terbiyesi” yöntemiyle eğittiğini.
Haber kaynağım gizli değil apaçıktı. Cemaatten 2012'de kopmuş Ümit Akdemir.
Mehmet Altan’lar FETÖ kayığına binmiş kıyamete doğru giderken, hem devleti uyardım, hem de Fetullah sümüklüsüne halisane duygularla inanan askerleri. FETÖ'nün sürekli tehditlerine rağmen üstelik.
Mehmet Altan, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan vb. ise o sıralarda FETÖ televizyonlarında “Yine yeşillendi fındık dalları” türküsü eşliğinde darbe borazancılığı yapıp hükûmeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı tehdit ediyorlardı keyif içinde. Nazlı Ilıcak çay demleme metaforlarıyla darbenin ne denli yakın olduğunu suratının kenarına kondurduğu o bilinen müstehzi gülümsemesiyle ima ederken bugün FETÖ sanığı olarak mahkemede yargılanacağını, gözyaşları içinde af dileyeceğini aklının ucundan bile geçirmiyordu şüphesiz. Kendisinin tutuksuz yargılanmasını isteyen ve hatta bu yüzden çok eleştirilen Nagehan Alçı'yı bir akrep misali sırtından bıçaklayan da yine oydu. Mehmet Altan'la aynı hamurdandı yani. Allah'tan Nagehan gibi gereksiz bir acıma duygusuna kapılmadım.   FETULLAH YAZILARIMDAN ETKİLENEN ASKERLERİ NASIL SUÇLADI? Gelelim işin en mühim noktasına. Yani FETÖ'cüler FETÖ ile mücadele edenleri neden hedefe koyuyor?
Bu konulardaki yazılarımın çoğunun kaynağı olan Ümit Akdemir, Fetullah'ın bu konuşmasını izledi ve bana aktardı.
Evet, Mehmet Altan'ın FETÖ basını ve CHP'nin FETÖ kanadıyla birlikte gündeme getirdiği bu yazılarımın darbenin önlenmesinde ne denli etkili olduğunu bugün Fetullah'ın son konuşmalarından öğreniyoruz.
Fetullah konuşmasında 15 Temmuz yenilgilerinin sorumlusunun askerler olduğunu ima ederek, nedenini de kalplerindeki iman zayıflığına bağlıyor. Kendisine tam inanmak yerine bazı zift yazarların (Bu ben ve birkaç yazar oluyoruz) neşirlerine inandıklarını, zayıflıklarının esiri olarak mesafeli durduklarını ve “İşi milimi milimine uygulayamadıklarını” söylüyor FETÖ elebaşı.   ÇÜNKÜ FETULLAH ARTIK TABANDA ELEŞTİRİLMEYE BAŞLADI Fetullah böyle bir konuşmayı tabanında artık eleştirilmeye, verdiği talimatlar mahrem imamlar tarafından uygulanmamaya başladığı için yaptı. FETÖ'nün sivil kanadı artık Fetullah'a inanmıyor. Son konuşma bunun işareti. Ümit Akdemir kaynaklarından aldığı bilgileri şöyle aktarıyor: “Örgütün mahrem imamları, yani hususiler artık Gülen'i eleştirmeye başladı. Örgüt elemanlarının arasındaki 'Hani Hocaefendi her şeyi biliyordu ve geleceği görüp vaatlerde bulunuyordu. Hani iyi şeyler olacaktı' tarzı konuşmalar sıradan hâle gelmeye başladı. Mahrem imamlar ve örgüt tabanı artık Fetullah'ı sahtekârlıkla suçlamaya başladı.” Akdemir bunun bir kanıtının da Fetullah'ın konuşmalarını Facebook'ta düzenli olarak yayınlayan sağ kollarından Osman Şimşek'in sayfasında da açıkça görüldüğünü söyledi. Ümit beni “Ağabey, bu konuşmalar ne kadar beğeni almış ve paylaşılmış bir bak” diye uyardı. Osman Şimşek'in sayfasına girip baktım. Hakikaten çok doğru. Kimse Fetullah'ın konuşmalarını sallamıyor FETÖ tabanında. Yayınlanan son konuşması dün 15.46 itibarıyla 51 beğeni almış ve sadece 13 kez de paylaşılmış. Bir önceki konuşma 15 beğeni, 3 paylaşım ve 356 görüntülenme. Vallahi bizim mahalledeki Hatice Teyze bile daha fazla like alıp paylaşılıyor. Oysa Fetullah'ın daha 19 Ağustos tarihli konuşmasının izlenmesi 6 bin 800, paylaşımı ise 129...   CEZAEVLERİNDEKİLERİN AİLELERİ SENİ GÖMECEK Kendini peygamberin yerine koyacak kadar şirk koşan bu alçak şimdi de Hazreti Âişe'ye atılan ıfk'ın (Büyük yalan, namuslu birinin namusu hakkında iftira atmak) benzerinin kendisi için söz konusu olduğunu söylüyor utanmadan ve FETÖ tabanını mağdur olduğuna inandırmaya çalışıyor. Ama iş işten çoktan geçti. FETÖ tabanın bile seni Nazlı Ilıcak'lara, Aytun Çıray'lara ya da Mehmet Altan'lara havale etmiş görünüyor. Sen ki cezaevlerindekilerin orayı bir mezarlık gibi kabul etmelerini isteyerek onları ölüme gönderdin, en başta onların aileleri seni gömecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.