CHP Genel Başkanı kim olacak hâlâ belli değil

A -
A +
Yaklaşık 15 günden beridir bir one man show izliyoruz. Karşısına taşınmış güdülenmiş kalabalıkların çıkardığı patırtıyla bir öz güven patlaması yaşayan, fantoma gülüşlü bir adamı var ortada. İtici esprilerini çok beğeniyor olmalı ki her konuşmasında tekrar ediyor. Ama satıhtaki “dersini iyi çalışmış ve hoca efendisinin gözüne girmek isteyen” acar talebe görüntüsünün bir cila olduğunu, biraz kazıyınca altındaki ruhsal patlamaları fark edebiliyorsunuz. Öylesine kendini aşıyor ki artık içindeki faşist zuhur ediyor, medyayı “Ben sizin boynunuza ne geçireceğimi iyi biliyorum” sözleriyle tehdit etmeye başlıyor.
Bu canhıraş kendini kanıtlama gayretinin bir sebebi var. Bir yakarış bu, bir dram.
Sanki kullanım süresi dolmuş ama seçeneksizlik nedeniyle bugünlere kadar gelmiş bir çapsız adama son bir şans daha tanınıyor ve “kanıtla kendini” deniyordu. O da “Ne yapabilirim ki, her şeyi denedim, yalan üstüne yalan söyledim, çamur attım, çirkeflik yaptım, teflon gibi hiçbir sözü üzerime alınmayıp sırıttım. Bana bir şans daha verin ama elimde belge de olmalı” talebinde bulundu.
Sonunda eline tutuşturulan “belgelerle” sahneye çıkıp şovunu yaptı. En yakınındaki Avarel kardeşlerin sinsice “büyüksün abi” gazlamalarıyla konuştukça konuştu, coştukça coştu ama aynı zamanda battıkça battı. Avarellerden biri “kara para aklama” palavrasını savurdu, diğeri çıkıp “Biz bu suçtur demedik ki” dedi. Kâğıtları günlerce sakladılar.
Bomba dedi, elinde patladı. Belge dedi, sahte çıktı. MİT dedi, yok öyle bir rapor dendi. Yurt dışına para dendi, “Hayır, yurt içindeki iki banka” dendi.
Dendi oğlu dendi.
Dımdızlak kaldı. Avareller sırra kadem bastı o çırpındıkça.
Sonuçta kamikaze gibi kendini patlatmış, bir yalanlar yanlışlıklar komedyasının altına imzasını atmıştı.
Artık sözü edilen kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
Tüm bu olan biten tuhaflıkların sebebini aradığımda ulaştığım bilgi beni pek şaşırtmadı.
Evet, ona “Kendini yeniden bir ispat et, sonra bakarız” demişlerdi ama sahte belgeleri ve yalan yanlış bilgileri de eline tutuşturmuşlardı.
Çünkü CHP’nin başına gelecek isim belli değildi. Erdoğan “Kasetle gelen dekontla gider” dediğinde bunun bir siyasi rekabetten kaynaklı söz olduğunu düşünenler için de altını çizerek ifade etmem gerekirse Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin genel başkanlığına getirenler artık ciddi bir ikilem içinde. Hâlâ bir şansı var ama CHP’nin başına düşünülen isimler arasındaki kararsızlık devam etmekte. Kemal Kılıçdaroğlu da bunu bildiği için yırtındıkça yırtınıyor ve “Benden iyisini, benden yalan söyleyenini, iftira atıp teflon olanını, çamurun dibini bulup sırıtanını bulamazsınız” mesajı veriyor.
İstanbul kongrelerinin süresiz ertelenmesinin sebebini aradığınızda batmakta olan bir siyasi ölünün son çırpınışlarını görebilmeniz mümkün.
Şu kadarını söyleyeyim. Aklınıza gelen isimleri biliyorum. Muharrem İnce, Metin Feyzioğlu gibileri. Bence ona Özgür Özel’i de ekleyin. Şirretlik çıtası hayli yukarıda olan bu ismin tek rakibi var, o da Muharrem İnce. Aynı kumaştan oldukları için. Tip bakımından Özel’in şansı daha yüksek. Karakter olarak bilmiyorum ama bedensel olarak da zayıfladı aynı zamanda. Metin Feyzioğlu ise ancak “Artık millî bir duruş göstermenin zamanı geldi” fikri ağır basarsa ve CHP’ye yeni format atılması kararlaştırılırsa gündeme gelebilir.
Ama dediğim gibi, Kılıçdaroğlu çeşitli ataklarla ve direnerek bu süreci yine dondurabilir. Lâkin o ekip içinde 2019 seçimlerini kaybetme riskinin Kılıçdaroğlu ile çok fazla olduğunu düşünenlerin hayli ağır bastığını da belirtmek gerek.
Kısaca CHP çok yeni gelişmelere gebe. Yakında doğacak çocuğa dikkatle bakın, üst aklın Türkiye projesini tahmin edin.
Kaos, kavga, iftira ve yalan dünya ve ihanet konsepti tercih edilirse Kemal Kılıçdaroğlu, ama öte yandan 2019 seçimlerini alalım sonrası kolay diyenler ağır basarsa diğerlerinin arasından biri.
Pek yakında sinemalarda.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.