CHP İstanbul İl Kongresi ve çok acayip ilişkiler ağı

A -
A +
Aşağıda birtakım isimler sıralayacağım. Bu isimlerle birlikte CHP’ye paralel olarak 2005 yılında kurulan ve bir dönem CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Oğuz Kaan Salıcı’yı getiren 10 Aralık Hareketi, CHP’nin önde gelen isimleri ile bir ara muhalif olsun diye finanse edilen ARTI 1 Televizyonu etrafında gelişen ilişkiler ağını göreceksiniz.
Bugün CHP İstanbul İl Kongresi var. Aşağıda sıraladığımız isimleri ve Çağdaş Ses internet sitesi yazarı Gazeteci Ece Sevim Öztürk tarafından yayınlanan yazıyı okuyarak bu kongreye bakmak gerekiyor.
ÖNCE O İSİMLER:
Oğuz Kaan Salıcı: CHP İstanbul Milletvekili ve eski CHP İstanbul İl Başkanı.
Gürsel Tekin: CHP milletvekili ve eski İkinci Başkan. Parti içi örgütlenmede en etkili isimlerin başında.
Erdoğan Toprak: eski DSP milletvekili, 2011’den beri CHP milletvekili.
Süleyman Çelebi: Eski DİSK Başkanı, CHP Parti Meclisi Üyesi
Oğuz Satıcı: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı.
Nebil İlseven: CHP eski İstanbul İl Başkanı.
Kamil Ekim Alptekin: 2007 yılında AK Parti Milletvekili Şaban Dişli’nin nikâh şahitliğiyle Aslı Aydıntaşbaş ile evlenip ayrılan, solcuları bir araya toplamak için kurulan ARTI 1 televizyonunun yöneticisi olan ve adı Trump’ın eski kampanya danışmanı Mike Flynn ile geçen ve FETÖ belgeseli çekmek için 530 bin dolar aldığı iddia edilen isim. Hani Nedim Şener ile İsmail Hakkı Pekin’in de butik bir otel odasında söyleşi verdiği ve bu haberin ardından “Para almadık, bizi kandırdılar” dediği belgesel...
Mehmet Karasu: AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı. Ekim Alptekin’in şirketi EA İnşaat’ın Beykonak Evleri projesinde danışmanlık yapan isim.
Davut Dişli: Sırma Su’nun sahibi ve Fenerbahçe yöneticisi iş adamı. FETÖ’cü tümgeneral Mehmet Dişli ile bu yüzden AK Parti’den istifa etmek zorunda kalan eski AK Parti milletvekili Şaban Dişli’nin kuzeni.
Şaban Dişli: Eski AK Parti milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanıydı. Davut Dişli’nin amca oğlu. Tabii FETÖ’cü Tümgeneral Mehmet Dişli’nin de kardeşi.
Gürsel Erol: “CHP’nin karşıtlık gibi kötü bir alışkanlığı var, AK Parti ile yan yana durmayı bilmeliyiz” diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok kızdıran CHP Tunceli Milletvekili.
Altan Ertürk: ARTI 1 televizyonunun patronu. 1980 öncesinin sendikacısı DİSK Maden-İş Sendikası’nın Genel Sekreteri ve TKP’li olduğu bilinen Mehmet Ertürk’ün oğlu, iş adamı.
Bahri Şahin: CHP İstanbul İl Başkanı.
Uğur Dündar: Gazeteci-Yazar, televizyoncu.
Can Dündar: Artı 1 televizyonunun başına getirilen FETÖ tetikçisi malum kişi.
Banu Güven: Televizyon programcısı, Gezi’den devrim çıkacağını sanan saf.
Tuncay Mollaveyisoğlu: Şimdi İyi Parti yandaşı olan Yeniçağ gazetesinin yazarı, eski televizyoncu.
Burhan Şenatalar: İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi, Profesör, "10 Aralık Hareketi"nin kurucularından.
 
İL KONGRESİNDE, OYUN İÇİNDE OYUN
 
Şimdi bu isimlerle CHP’deki 10 Aralık Hareketi ve ARTI 1 televizyonu arasında ne ilişki var diyeceksiniz.
Hem de çok İLİŞKİ var. Hepsi de bir örümcek ağı gibi birbirine bağlı.
Siz en iyisi Ece Sevim Öztürk’ün yazısına bakın derim ben.(*)
Eh tabii bugün CHP İstanbul İl Kongresi başlıyor. İki aday var: Alevilerin ve Battal İlgezdi’nin desteğine rağmen Kılıçdaroğlu tarafından üstü çizilen Cemal Canbolat ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklediği Canan Kaftancıoğlu.
Canan Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğunu açıklayan ise Gürsel Tekin’in çömezi Barış Yarkadaş’ın şimdilerde uzaktan kumandayla yönettiği Gerçek Gündem adlı internet sitesi.
Neden Canan Kaftancıoğlu diye, sorusunun cevabını verirken sözünü ettiğimiz eski 10 Aralık Hareketi’ni unutmayın ve yazıyı da bu gözle okuyun.
.....
(*) http://www.cagdasses.com/yazarlar/ece-sevim-ozturk/444/chpde-10-aralik-hareketi-gercegi-arti-1-tvnin-kapatilma-hikayesini-bir-de-benden-dinleyin
 
 
 
Garo Paylan yazdı, Deniz Naki oynadı
 
HDP milletvekili Garo Paylan’a birdenbire “malum olmuş” ve şöyle bir laf yumurtlayıvermişti:
“Yurt dışındaki akademisyen, gazeteci, siyasetçi ya da bazı tanınmış kişilere suikastlar düzenlenecek. Bunun için Türkiye’den beş isim yurt dışına gönderildi.”
Garo Paylan’ın bu açıklamasının bir PKK-FETÖ ortak projesi olduğunu deşifre etmiştik hatırlayacaksınız (*). PKK-FETÖ, aralarından tasfiye edecekleri bazı isimlere suikastlar düzenleyecek suçu da Türkiye’ye ve MİT’e atacaklardı.
Bu kurgu, iki gün önce Almanya’da hayata geçirildi.
Amedspor’da futbol oynayan ve PKK yanlısı paylaşımları nedeniyle yurt dışına yerleşen futbolcu Deniz Naki, geçen hafta otobanda 140 km hızla giderken kendisine MİT ajanları tarafından kurşun sıkıldığını iddia ederek Alman polisine başvurdu. Aracındaki bir mermi izini de “delil” olarak gösterdi. Alman polisi bile ona inanamadı. Deniz Naki bunun üzerine fikir değiştirdi ve “MİT değil ama Türk milliyetçileri kurşun sıktı” dedi.
Bu ucuz tiyatro ve FETÖ-PKK maskeli balosu ellerinde patladı kısaca.
Kısaca başlıktaki gibi Garo yazdı, Deniz Naki oynadı ama dediğimiz gibi sahneye koyan ve yöneten FETÖ-PKK kardeşlerdi.
.....
(*) https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/599831.aspx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.