Türkiye’nin kaymağını kim yiyor -2-

A -
A +
Önceki günkü yazının başlığı buydu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği üzere Kadıköy, Çankaya, Şişli, Beşiktaş gibi ilçelerdeki ağırlıklı kesimin Türkiye’nin kaymağını yediğini yapılan bilimsel çalışmalarla doğrulayarak yazdık. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Şeker yapmıştı 959 mahallede bu çalışmayı.
Tabii ki söz konusu bölgelerde yaşayan herkes kremadan pay almıyordu. Bunu ayrıca belirtmeye gerek yoktu.
“AKP’li fırıldaklar” da hemen benzer başlıkla bir yazı döktürüp bu kesimlerden dostlarına şirin gözükme yazısı kaleme aldılar. Erdoğan’ın dillendirdiği bölgelerde yaşayan ağırlıklı kesimin Türkiye’nin en çok üreten ve en çok vergi veren kesim olduğuna dikkat çekerek böylesine “Ayrıştırıcı” bir söylemi yadırgadıklarını ifade ettiler.
Ne kadar naif.
1- En çok üreten ama yeterince ve dünya standartlarında üretemeyen, bunu 90 yılda başaramayıp suçunu 15 yıldır hükûmet olan AK Parti’ye atan onlar.
2- En çok vergi veren onlar ama en çok kazandıkları için bu vergiyi ödedikleri, hatta çok az ödedikleri unutulan onlar.
3- Son 15 yılda yüzde 500 gelirlerini artıran ve buna rağmen sabah-akşam Erdoğan’a nefret kusan onlar.
4- Son 15 yılda Türkiye’nin çoğunluğunun içinden çıkan iş adamlarından ve üretici sektörlerin temsilcilerinden tiksintiyle söz edip “İktidar eliyle zengin oldular” çamurunu atanlar da onlar. Sanki kendileri iktidar ve bürokrasi eliyle hep birlikte zengin olmamışlar, ülkenin köşebaşlarını tutmamışlar gibi.
5- İlk 500 firmaya bakıldığında da ağırlıklı olarak (yüzde 85 oranında) onları görürüz. Bazıları “Ben de 500 içindeyim umreye gidiyorum” filan yazmış. Zahmet etmiş, yazının özüne baksın.
Kısaca Cumhuriyet döneminin Kemalist elitistleri, eğitim hakkını da zenginlikleri de ele geçirdiler ama bunun hakkını verip ülkemizi son 90 yılda gelişmiş ülkeler sıralamasına sokamadılar. Onların tüm dirençlerine rağmen şu anda G-20 toplantısında bulunan nefret ettikleri Tayyip Erdoğan başardı bunu.
Kavga da buradan çıkıyor hepsi bu.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.