UBER’e vay vay, CAREEM’e hay hay!

A -
A +
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu önceki gün Cem Küçük ile benim de aralarında bulunduğumuz bir grup gazeteci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.
Kendisini kutlarız. Turistleri dolandıran, içi kirden pastan geçilmeyen, yüksek sesle at yarışı ve maç dinleyip insanı leş gibi sigara kokan araçlara mahkûm eden taksi sahiplerini ve sürücülerini töhmet altında kalmaktan kurtarmış oldu. Böylece gelecek kongrede yapılacak seçimde de başkanlığı garantilediğini düşünüyor olmalı.
Efendim bizlerin Uber araçları savunduğumuzu söylüyor kendileri. Bu yasa dışı, korsan araçları nasıl savunurlar, diyor.
Âleme verir talkını kendi yutar salkımı derler ya tam o hesap.
Eyüp Aksu meğer UBER benzeri bir başka korsan şirket CAREEM’in davetlisi olarak Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’ye gitmiş.
Bilet ve konaklama gibi tüm masrafların Dubai merkezli şirket tarafından üstlenildiği toplantıda CAREEM'in taksicilere vereceği hizmetin konuşulup mutabık kalındığı öne sürüldü.
Dubai seyahatine ilişkin İstanbul Taksiciler Birliği tüm üyelerine mesaj gönderdi. 'Böyle ihanet görülmedi' ifadeleri ile başlanan mesajda "Uber'i bitireceğini söyleyen Oda Başkanı ve yönetimi mesleği global hırsızlara satmak için Dubai'de" denildi. Mesajı alan yüzlerce taksici ise yapılan görüşmeye tepki gösterdi.
Ee, şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Tutmuş “Bu Dubaili şirketten para alan şerefsizdir” diyor. Sanki mesele bununla sınırlıymış gibi. E sen tutup UBER için demediğini bırakmıyorsun, CAREEM ile al takke ver külahsın. Ne iş bu sayın Başkan?
İsteyen taksicinin Careem’in kurduğu sisteme kayıt yaptırabileceğini de söylemişsin üstelik. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen “Careem adlı şirket de Uber gibi korsan ve yasa dışıdır” yazılarından haberdar değil misin?
Değilsen bizden duy, durum senin için ciddi, haberin olsun.
Konforlu koltuğundan kımıldamadan başkanlık yapacağını sanma yanılgısına düşmeseydin keşke Sayın Başkan. Eğer vatandaşın şikâyet ettiği sorunları giderebilme konusunda başarılı olsaydın bugün tarihe geçerdin. Ama bugün artık adın UBER yerine ne yazık ki CAREEM ile anılıyor.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.