Bozuk maya yalan haber ve düzenbazlık üretir

A -
A +
Sözcü gazetesinin yöneticilerinin basın ahlakıyla ilintili olmadıklarını çok iyi biliyordum ama bir siyasetçiyi kullanarak bunu yapmaları yine de beni şaşırttı.
Kapanıncaya kadar FETÖ'nün televizyonu STV'de program yapan yazarı Saygı Öztürk yaptı bunu.
Söylemediğim bir sözü, sanki söylemiş gibi CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’ye soru yöneltip ondan aldığı demeci yayınladı. Hem de bana tetikçi ve yalancı diye hakaret ederek.
Akif Hamzaçebi hatırlarsanız Sözcü’ye bir demeç vererek İhlas Finans Kurumu ile ilgili konuşmuştu. Ben de programda mealen şöyle konuşmuştum:
“İhlas Finans FETÖ TARAFINDAN BATIRILDI, bunu söylemiyorsunuz bir de kurum aleyhine konuşup o saçma önergeyi anlatıyorsunuz? Peki, FETÖ’nün bankası Bank Asya’ya el konulurken neden karşı çıktınız ve bunun siyasi nedenle yapıldığını söylediniz? Hâlen aynı kanıda mısınız? Kusura bakmayın ama Sözcü sizi aparat olarak kullandı Akif Bey” diye konuşmuştum.
Akif Hamzaçebi aynı gün beni aradı söylediklerime üzüldüğünü belirtti. Aramızda tartıştık ama son derecede yapıcı bir konuşma geçti. Ona Sözcü ile olan tartışmamızın geçmişini biraz anlattım. Birinci Sözcü davasındaki tutumumuzu, Sözcü’nün ifademizi öve öve göklere çıkardığını, ikinci iddianameyi konuştuğumuz sırada da bize saldırmaya başladıklarını, yanıtlarını verince de patronumuzu hedef aldıklarını söyledim. O da bana “Haklısınız” dedi ve “Ben iki medya kuruluşu arasındaki tartışmada taraf olmak istemiyorum” diye ekledi.
 
AKİF HAMZAÇEBİ’NİN AÇIKLAMASI SÖZCÜ SAHTEKÂRLIĞINI ORTAYA KOYDU
Önceki gün Akif Hamzeçebi’nin “Haklısınız. Ancak ben iki medya kuruluşu arasında taraf olmak istemiyorum” lafını Medya Kritik programında açıkladım.
O gün FETÖ televizyonu STV kapatılıncaya dek orada program yapan Saygı Öztürk hemen Akif Hamzaçebi’yi arayıp ondan aldığı demeci haber yaptı. Akif Hamzaçebi “Ben Fuat Uğur’dan özür dilemedim, ima bile etmedim.” diyordu. Sözcü de bu sözleri “Yalancı ve tetikçi Fuat” başlığıyla duyurup servise soktu, ertesi gün de gazetesinde yayınladı.
Hiç utanmadılar, hiç sıkılmadılar çünkü söylüyorum, yine de söyleyeceğim. Mayaları bozuk. Yukarıda da okudunuz. Medya Kritik’teki programda “Akif Hamzaçebi benden özür diledi” diye TEK KELİME etmemiştim. Nitekim Akif Bey’e bunu anlatıp mesaj yolladım ve ondan bunu düzeltmesini istedim. O da bana aşağıdaki caps’te yazılı olan mesajları gönderdi:
“Fuat Bey, televizyondaki konuşmanızı izledim. “Özür diledi” şeklinde bir cümlenizi görmedim. Ben bugünkü açıklamamı “Akif Hamzaçebi özür diledi” şeklindeki soru üzerine yapmıştım.”
 
Bozuk maya yalan haber ve düzenbazlık üretir
 
İşte olayın vardığı AHLÂKSIZLIĞI tüm açıklığıyla gözler önüne serdim. Karar sizin. Bu adamların neler yaptıklarının ve yapabileceklerinin bir göstergesi en son ortaya koydukları performans.
(*) http://www.gazeteciler.com/kose-yazisi/banker-kastelli-ertugrul-akbay-ve-mehmet-turker/148673
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI
Bu yazının başlığını siz koyun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.