Uğur Dündar darbe destekçisi avukatını azletti mi?

A -
A +
Azlettiğine dair şu ana dek somut bir kanıt görebilmiş değiliz.
Uğur Dündar’ın darbe destekçisi karanlık avukatı Vural Ergül kim ve Dündar’la ilişkisi nereye kadar uzanıyor tekrar hatırlatalım ve bu soruyu neden ısrarla sorduğumuza bakalım sonra.
Vural Ergül’ün Uğur Dündar ile ilişkisi medyadan edindiğimiz bilgilere göre 2000’li yılların başına kadar uzanıyor. Ergül, 2000 öncesi avukatlık mesleğine başlamış bir isim. Daha sonraki yıllarda Uğur Dündar’ın haber programlarında çalışıyor ve aynı zamanda avukatlığını yürütüyor.
Vural Ergül’ü biz 15 Temmuz FETÖ darbesi girişimi gecesindeki “coşkulu” Tweet’leriyle tanıdık. Daha doğrusu o hengâmede atlamışız ama STAR gazetesi muhabiri Kemal Gümüş’ün gözünden kaçmamış ve bir gün sonra Tweet atarak “Alçak darbeci Vural Ergül neden sildin bu Tweet’leri” diye sormuş #MilletTarihYazıyor hashtag’ıyla.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE 15 TEMMUZ GECESİ MEYDANLARA ÇIKANLARA HAKARETLER
Geçtiğimiz haftalarda bu adamın Tweet’lerini yayınlamıştık ama başkaları da varmış. Bakın bir tanesinde ne diyor 15 Temmuz gecesi.
Kastettiği kişi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
“G.. fırçaları, g.. kıllarını iğfal için “meydanlara çıkınız” anonsu yapıyor!:) Makarna dağıtacağız deyin belki gelirler!:)”
Bir diğerinde doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alıyor:
#YURTTA SULH KONSEYİ Recep sen bu hâllere düşeceğini hiç düşünmedin mi?
Devam ediyor yine Erdoğan’ı işaret ederek ve büyük bir özgüvenle:
“Darbe teşebbüsüne yayın yasağı kararı vermedi mi?:))”
 
Uğur Dündar darbe destekçisi avukatını azletti mi?
Uğur Dündar darbe destekçisi avukatını azletti mi?
Uğur Dündar darbe destekçisi avukatını azletti mi?
Sonra sizlere daha önce aktardığımız Tweet’leri atıyor ve geceleyin huzur içinde uyuyacağının müjdesini veriyor kendini takip edenlere.
Ergül bunları yazarken müvekkili Uğur Dündar onu takip ediyor muydu bilinmez ama o da polislerin darbeci, üniforma giymiş FETÖ’cülerle çatışmaya girmemesi için dua ediyordu.
 
AZİZ VE ELİ ÖPÜLESİ HALK
O sırada İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın önderliğinde Türk polisi FETÖ’cü darbecilerle kahramanca çarpışıyor, hem meydanlara çıkan halkı koruma hem de FETÖ’cüleri durdurma mücadelesi veriyordu. Mustafa Çalışkan’ın "15 TEMMUZ KIYAM(ET) GECESİ VE MİLLÎ VURUŞ kitabından aktaracağım bir bölümü paylaşmak istiyorum sizinle. O gece kimin gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde olduğunu göstermesi bakımından ibret verici:
“Vatandaşın yoğun olarak köprüye hareketinden bir süre sonra darbeciler tarafından bize doğru ateş etme eylemi daha da arttı. Öncelikle uzun namlulu silahlar ve uçaksavarlarla ateş açıyorlardı. Daha sonra da darbecilere karşı direnen vatandaşlarımızın üzerine ateş etmeye başladılar(…) Benim aldığım terbiye, eğitim, tecrübem, bilgim Türk askerinin hiçbir şartta Türk vatandaşına ateş etmeyeceği gerçeğiydi. Buna da gerçekten inandığım için hiç eğilmeden, hedef küçültmeden darbeci askerlerin bulunduğu yere doğru ilerledim. Hâlen ateş ediyorlardı. O an kulağıma emniyet müdürümüzü koruyalım sesleri geldi. Bunu defalarca duydum. Önümüzde vatandaşlarımız iki saf oluşturmuştu. Ben onlara önümden çekilin, benim üzerimde çelik yelek var, sizde çelik yelek yok, ben önde olayım dedim. Ama vatandaşımız hiçbir şekilde buna müsaade etmedi. Sadece emniyet müdürü olduğumu bildiklerinden, beni korumak için siper ettiler.”
Ben bu satırları aktarırken yine gözyaşlarımı tutamadım. Bizim böyle bir halkımız var. Aziz ve eli öpülesi bir halk.
Ama bir de o halka en aşağılık sözlerle hakaret eden yaratıklar mevcuttu o gece.
Evet, işte bu yüzden, hâlâ vicdanının bir köşesinde kalan duyguyla hüzünlendiğini ümit ettiğim Uğur Dündar, kadim dostu olan avukatı Vural Ülger’in “g… fırçaları ve g… kılları” diye aşağıladığı, “makarna dağıtın gelirler” diye alay ettiği vatandaşlarımızla Emniyet Müdürü ve polislerin arasındaki dayanışmayı okuyunca hem avukatından hem de bana karşı yazdıklarından dolayı acaba utanır mı diye merak etmekteyim.
Hatırlarsanız darbe destekçisi avukatını yazdıktan sonra Uğur Dündar hemen alelusul bir açıklama yapıp “Onu azlettim” dedi.
Ben de o günden beri Medya Kritik’ten “Uğur Dündar eğer bu avukatı azlettiysen noter onaylı azil belgeni göster. Sana yeteri kadar süre de veriyorum, geçmiş tarihli de alabilirsin. Ama göster” diye çağrıda bulundum. Bugüne kadar cevap veremediği gibi belge de gösteremedi.
Uğur Dündar’ın bu azli, avukatı Vural Ülger MİT tırları operasyonunu yürüten FETÖ’cü subay Hamza Celepoğlu’nun avukatı olduğunda yapması gerekirdi aslında. Yapmamıştı. Beklediği bazı gelişmeler mi vardı bilmiyorum artık.
Ama hâlâ bekliyorum ve bu soruyu sormayı sürdüreceğim:
Uğur Dündar yukarıda attığı Tweet’lerle profilini ortaya koyduğumuz darbe destekçisi avukatın Vural Ergül’ü azlettiysen lütfen noter onaylı belgeyi kamuoyuyla paylaş.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Ölüm tehdidine takipsizlik yakışır!
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.