Seçimi mundar eden organize kötülük ve bir Amigo

A -
A +
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün AK Parti’nin seçimlerle ilgili kurmay heyetini de yanına alarak düzenlediği basın toplantısını, bu başlık özetliyor aslında.
Binali Yıldırım her zamanki yumuşak ama aynı zamanda kesin ifade tarzıyla durumu açıkladı. İtirazlar sonucu ortaya çıkan durum göstermektedir ki seçim mundar edilmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin aslı Murdar. Kirletilmiş, pisletilmiş anlamına geliyor. Daha doğrusu anlamlarından biri bu. Veya dinî kurallara göre kesilmemiş hayvanlar. Etimolojik kökeni hakkında fazla bilgi yok. Ben İngilizce Murder (cinayet) ya da murdered (öldürülmüş) kelimelerinden türedildiğini düşünüyorum. Fransızca’da da “Ölüm” anlamında Mort sözcüğü var örneğin. Türkiye’de halk arasında intihar edenlere ya da ölümünden memnun olunan kişilere “Mort oldu” denildiği gibi. Yıldırım’ın ikinci tanımı ise ORGANİZE KÖTÜLÜK. Bu tanımın altını doldurun. Organize hırsızlık.Organize yolsuzluk.Organize usulsüzlük. Ve statlara gidip futbol taraftartarları üzerinden sokakları harekete geçirmenin zeminini oluşturmaya çalışan diğer aday. Onun için tanımı ise şu: “Bu iş amigoluk yapılarak olmaz.” Yetmedi, milleti “Benimle Saraçhane’ye kadar yürür müsünüz?” diye sokağa çağıran bir Amigo'dan söz ediyoruz burada. Tehlikeli hareketler bunlar. Aynı zamanda yine Binali Yıldırım’ın ifadesiyle “Organize kötülükle iç edilen oyları” oldubittiye getirip üzerine konmayı hedefleyen bir sinsilik bu. İşte bu kötülüğün çirkin yüzünü görememek ise ancak körlükle malul olanlar için geçerli bir sebep. Medyası kışkırtıyor sürekli “Say say bitmiyor” diyerek. İstiyorlar ki “Neyse canım bir kerecik hırsızlıktan bir şey olmaz, bi daha yapmayın böyle kaka şeyler olur mu?” deyip AK Parti itirazlarından vazgeçsin ve başkanlığı altın tepside armağan etsin Ekrem Bey'e. Süreç çok uzamış. E peki, geçen seçimde Yalova’da CHP adayı mazbatasını karşılıklı itirazlar ve yeniden sayımlar nedeniyle tam 21 gün sonra almış. O süreçte zaman su gibi akıp geçti mi sizin için? Binali Yıldırım CHP’lilerin unuttuğu gerçeği yeniden hatırlatıyor: “Yine 2014 yılı seçimlerinde AK Parti 84 itiraz yapmış, 77'si reddedilmiş 7'si kabul edilmiş. CHP 45 itiraz yapmış, 4'ü kabul görmüş, 41'i reddedilmiş. Toplamda 191 itiraz olmuş, 19'u kabul görmüş. 2019 yılı seçimlerinde ise, yani 31 Mart'a geldiğimizde toplam 522 itiraz var, bunun 485'i itiraz görmüş ve 13'ü kabul edilmiş. 24'ü de kısmen kabul edilmiş. Herkes itiraz hakkını kullanmış. İtiraz sürecinde durum nedir itiraz sürecinde? İtirazlar sonucu geldiğimiz nokta nedir?''YSK kararı verecek sonucu açıklayacak. O hâlde bu amigoluğun manası ne? Asıl soru da şu: Mundar ettiğiniz seçimi sokakları hareketlendirme tehdidiyle korkutarak mı almayı planlıyorsunuz? Daha doğrusu hakikaten korkuttuğunuza inanıyor musunuz? O vakit işi şamataya vurup seslenelim Sabata rolündeki efsanevi aktör Lee Van Cleef gibi. Hey amico c'è sabata, hai chiuso!!! Kahkaha kısmını ise sonraya saklıyorum. Sıcak ya da soğuk mutlaka yenecek o yemek. Mundar edilmeden hem de.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.