Hasan Bey üzgünüm ama oğlunuz yalan söylüyor

A -
A +
Uğur Dündar Halk TV’yi protesto edip ayrılınca, programını yazdığı gazetenin televizyonuna aktardı. İlk konuğu da Ekrem İmamoğlu’ydu.
Tahmin edileceği üzere “tarafsız” bir televizyon sunucusu olarak önce Ekrem İmamoğlu’na gereken pasta cilayı attı. Ardından sıvamayı yapmak için seyirci koltuklarında oturan Ekrem Bey'in annesi Hava Hanım ile babası Hasan Bey'in yanına gitti.
Açıkçası merak ettim anne ve babayı. Hatta Uğur Dündar’ın iç bayıltan yapaylığı ve cıvıklığına bile katlanmayı göze aldım.
Dündar, Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan Bey'e o “Merakla beklenen soruyu” sordu:
“Ekrem Bey nasıl bir evlat?”
Hasan İmamoğlu’nun cevabı:
“Onu hiçbir zaman övmedim. Hep daha fazlasını istedim. Hiç unutmam bir gün sevinerek yanıma gelip 'Baba tam 10 tane daire sattım' dedi. Ben hemen sordum: Niye 15 tane değil
Bu cevap yeterli oldu.
Ne tuhaf. Bildiğimiz liderlerin anne ve babaları ile konuşulurken anlatılan hikâyeler epey farklıdır. Misal Süleyman Demirel çobanlık yapar, Tayyip Erdoğan simit ve su satıp kendine kitap alırmış. Zaman ne kadar değişmiş.
Buradaki daire alıp daire satıyor.
Biliyoruz ki merkez sağın omurgasını oluşturan Anavatan Partili bir ailenin mensubu. Ticaret ve para kazanmayı iyi biliyorlar. Varlıklılar da aynı zamanda. Zaten beklenti CHP’nin onun eliyle merkez sağ bir partiye dönüşmesi yönünde.
Ama biz babasının bu hatırasını dinlerken Ekrem Bey'in hırsının sebebini ve neden hep daha fazla kazanmak istediğini de anladık. Beylikdüzü Belediye Meclisindeki tartışmalarda açıkladığı üzere epey AVM ve iş yeri ortaklığı olduğunu unutmamıştık.
Baba Hasan Bey devam edip ekledi:
“Ona yalan söylememeyi öğrettim...”
Peki, başarılı olmuş mu?
Hasan Bey için üzgünüm.
Oğlu maalesef su içer gibi yalan söyleyebiliyor. Bir ara “Politikacı olup da nasıl yalan söylememeyi becerecek onu da merak ediyorum” dedi ya, o çoktan olmuş.
Yunan gazetesine röportaj veriyor, “Haberim bile yok, kıytırık bir gazete” diyor. Ardından röportaj verdiği “kıytırık” gazetenin muhabiriyle fotoğrafı çıkıyor ortaya.
Google’a ismi yazıldığında AK Parti’nin reklamının çıktığını, AK Parti’nin Google’ı satın aldığını söylüyor. Açıp bakıyorsun yalan.
Selahattin Demirtaş’ı tanımadığını söylüyor, sonra bir başka TV programında tanıdığını, onun barış diline Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu belirterek PKK uzantısına destek veriyor.
Görev şehidi itfaiye eri Taner Çebi'yi anma haberinin İBB sitesinden kaldırıldığını ileri sürüyor ama bu yalan da ortaya çıkıyor.
10 günlük mazbatalı döneminde makamının arkasına astırdığı Atatürk resminin kaldırıldığı da yalandı çünkü kendi adamları alıp götürmüşlerdi. Görüntüleri ortaya çıktı...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaları tek tek cevaplandı. Fahiş yalanları 15 maddeyle ortaya kondu.(*)
Sadece bir tanesi:
“Sayıştay denetiminde 733 milyon lira zarar belirlendi” diyor ama gerçek 108 bin 313 lira.
Ahmet Hakan’ın programında “Ben oyların yeniden sayımı yapılsın diye tavır koydum” dedi ama oyların yeniden sayımı için AK Parti YSK’ya başvurduğunda “Oylar yeniden sayılırsa gözler bulanıklaşır, zihinler bulanır, Batı bunu ayıplar” diye tehditler savurduğunu unuttu. Hatta eline hesap makinesi alıp yeniden sayımın altı ayda ancak yapılabileceğini ispata çalıştı bir ara.
Hasan İmamoğlu’nun iyi bir baba olmak için gösterdiği çabayı takdirle karşılıyorum. “Az verme hırsız, çok verme arsız olur” darbımeseliyle yetiştirmiş küçük Ekrem’i ama…
Bilemedim ki ne desem.
Hasan Bey keşke oğluna Kıbrıs’taki, o çok istediği ucuz otomobili satın alsaydı. “Kendin al” demiş. Ayarı kaçmış. Varlıklı bir ailenin içinde olmasına rağmen ucuz bir otomobile bile gıptayla bakan bir genç.
Hırs patlamasının sebeplerinden biri.
Bir batında 10 daire satıyor ama baba yine beğenmiyor:
“Cık, 15 daire satmalıydın...”
Satış yapmak herkesin harcı değil.
Ekrem Bey satışta çok başarılı. On numara beş yıldız.
Yalan da var.
Söyleyeyim, bu kombin Türkiye’de çok iş görür.
Batı kendisini bu yüzden hasretle Türkiye’nin başında görmek için bekliyor ve sınırsız destek veriyorlar siyasetçisinden medyasına dek.
Kıbrıs, Doğu Akdeniz petrol ve doğalgaz yatakları, Suriye’nin kuzeyindeki ABD güdümlü PKK devleti projesi, Terörle Mücadele Yasası’nın değiştirilmesi ve AB’ye yapılacak jestler vb.
Hedef bağımsızlığımız.
Yapılacak çok iş, satılacak çok şey var.
.....
(*)https://www.sabah.com.tr/galeri/turkiye/iste-chpnin-ibb-yalanlari-ve-gercekler/2
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.