FETÖ sloganı: “Kim yaptıysa Allah belasını versin!”

A -
A +
Fetullah Gülen’in malum beddua töreni Türkiye tarihine kült(*) bir gösteri olarak girdikten sonra FETÖ’cülerin ağzından beddua eksilmez oldu. FETÖ’cülerle ilgili iki satır yazmaya görelim, gelen yorumlarda “Öteki dünyada nasıl hesap vereceksiniz, iki elimiz yakanızda olacak” diye beddualar sıralanıyor.
FETÖ beddualarının en çarpıcı olanı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili söylenen.
Toplumda öylesine bir mutabakat oluştu ki bu FETÖ darbe girişimi hakkında, teflon gibi sıyrılmayı denediler önce. Ama hakikati üzerlerinden kazıyamadılar ve bunu yaptıkça daha da üzerlerine bulaştı. Bunun için de bir beddua buldular:
“Biz darbelere karşıyız. Kim yaptıysa Allah belasını versin!”
Kim yaptıysa…
Güler misin ağlar mısın?
Nasıl bir pişkinlik ve arsızlık hâlidir anlamak hakikaten güçtür de daha sonra aklınıza gelir, yeniden hatırlarsınız. Bu insan sıfatlı yaratıklar her türlü insani histen arındırılarak yetiştirilmiş robotlardır aslında.
Utanç, pişmanlık duyabilmek FETÖ’cüler için unutulmuş kavramlar. Onlar hatalarını, suçlarını kabul edemezler. Böyle bir program yok beyinlerinde. Dostoyevski’nin “Ya hatalarınla yüzleşir ya da hatalarınla yüzsüzleşirsin. Cahil olmak ayrı, pislik olmak ayrıdır” diye söylediği gibi.
Ya da şöyle bir söz:
“Sizi bilmem ama ben pişmanlık duyabilen, utanabilen insanları seviyorum. Pişkinlik ne kadar ucuzsa utanç o kadar değerlidir çünkü.”
Bu güzel söz kime ait dersiniz?
Bir tescilli FETÖ’cü; Eyüp Can’la evli olan Elif Şafak'a...
Bu güzel sözleri söyleyebilmek için Dostoyevski’nin dediği gibi yüzsüz olmak gerekir ki zaten dibini buldular karı koca.
Fakat bu “Kim yaptıysa Allah belasını versin” lafını başka yerlerde de işitir olmaya başladım işin tuhaf yanı.
Tunceli’de 8 gün önce Ayaz ve Nupelda adlı iki küçük çocuk PKK’nın mayınlarına basıp hayatını kaybetti. Yüreklerimiz kavruldu.
PKK’nın mayını olduğu belli ama gariptir cenaze namazını kıldıran dede “Kim yaptıysa ve kim koyduysa mayını Allah belasını versin” diyor. TKP’li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu da üç maymun kabare tiyatrosu oyuncusu olabileceğini kanıtladı. CHP’li Özgür Özel ise “Mayını kim koydu Meclis araştırması yapılsın” istiyor. O da kim yaptıysa Allah belasını versincilerden.
Özet geçiyorum.
Kim hakikati ideolojik çıkarları için saklıyorsa, kim gerçeği eğip büküyorsa, kim suçluyu bildiği hâlde görmezden geliyorsa hepsinin Allah belasını versin!..
.....
(*)Kült, hâkim dinsel anlayışlardan ayrılarak, yeni bir inanç sistemi oluşturmuş sapkın sosyal grupları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. 
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI
FETÖ’cü hâkim ve savcı mağdurları için yeniden yargılanma şart
 
 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.