Bu yazı HDP’ye oy veren Kürtler için

A -
A +

Kürt nüfusunun üçte ikisi Batı bölgelerimizde.

Nüfusun kalan kısmı Doğu ve Güneydoğu’da yoğunlaşıyor.

Kürtler iki partiye oy veriyor ağırlıklı olarak. AK Parti ve HDP.

Biraz hafıza tazeleyelim.

Türkiye’de etnik kimliklerle ilgili baskıların ve yasakların kalkmasından sonra 16 yıldır yaşanan demokratikleşmeyle birlikte iktidar muhalifi olarak konumlanan HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 2015 yılında 80 milletvekili sokarak üçüncü parti konumuna geldi.

O sırada can çekişen Çözüm Süreci yine de sürdürülmeye çalışılıyordu.

PKK ise 7 Haziran seçim sonuçlarıyla vaktin geldiğine karar verdi ve üç polisimizi yataklarında uyurken katlederek Çözüm Süreci’ni bitirdiğini ilan etti.

Gözler büyük bir seçim başarısı kazanıp “PKK’dan bağımsızlığını ilan eder artık” diye bakılan HDP’ye çevrildi doğal olarak. Ama onlar da Kandil’in ve PKK’nın talimatları doğrultusunda, aynı anda harekete geçti. Partinin şu anda cezaevinde olan Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’a hitaben “Korkma, seni asmayacağız, adil yargılayacağız” diye tehditler savurdu ve çözüm sürecini resmen bitirdiklerini ilan etti.

Sonra öğrendik devletin FETÖ eliyle gösterdiği zaaf nedeniyle, PKK Çözüm Süreci boyunca şehirlerde hendek ve siper kazmış. HDP’li belediyeler de yolların, evlerin ve binaların altına yerleştirilen patlayıcılar, hendekler için tüm insan ve makine desteğini vermiş.

Hem AK Parti’ye hem de HDP’ye oy veren Kürtler PKK’yı bu konuda desteklemedi ve terör örgütünü kazdıkları hendeklerde devletle baş başa bıraktı. Bu doğru bir tutumdu. Kendine kalkan yapacak halk bulamayan PKK o hendeklere gömüldü. Hendeklerin olduğu şehirlerdeki belediyelere de kayyım atandı. Bu illerde yıkılan binlerce evin yerine 21 bin ev yapıldı.

Son yerel seçimlerde ise bazı belediyeleri AK Parti adayları kazandı ama Van, Mardin ve Diyarbakır’da yeniden HDP’nin adayları seçildi.

Dört gün önce bu üç belediyeye PKK terör örgütüyle iş birliği ve ilişki içinde olmaları nedeniyle yeniden kayyum atandı.

 

Şimdi HDP’ye oy veren Kürt seçmenler için karar zamanı.

PKK’yı olumluyor ve destekliyorsanız, PKK’nın katliamlarını ve öldürdüğü bebekleri, gencecik askerlerimizi ve subaylarımızı umursamıyorsanız, seçtiğiniz belediye başkanlarının PKK ile örgütsel iş birliğini olağan buluyorsanız, size göre yaşanan bir “savaş” ve öldürülen PKK’lılar “şehit” ise bir SORUN var demektir.

Yanlış yapıyorsunuz.

 

SÖZ KONUSU OLAN TERÖRSE SEÇİMLE GELEN BİLE KELEPÇEYLE GİDER

 

PKK sizin için terör örgütü değilse, HDP’li belediyeler sizin seçtiğiniz başkanlar tarafından değil de Kandil tarafından atanan eş başkanlarla yönetilecekse ve bunu da olağan bulacaksanız bu DAHA BÜYÜK BİR SORUN VAR anlamına gelir.

Yargılanan belediye başkanları ve yöneticileri “Hayır ben PKK terör örgütü iltisaklısı olmayı reddediyorum” bile demiyorlar.

Haberiniz olsun.

Muhalefetin diline doladığı “Seçimle gelen seçimle gider” eksenindeki muhabbet AİHM’den bile geri dönüyor. Çünkü AB değerleri terör ile iş birliği yapanları, seçilmiş olsalar da korumuyor.

İspanya’da Katalanların Batasuna Partisi kapatıldı. Şiddete başvurmadan referandum yapmaya kalkıştıkları anda tüm o SEÇİLMİŞ BAKANLAR, SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLLERİ tutuklandı.

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont tutuklanmamak için Belçika’ya kaçtı. 712 belediye hakkında soruşturma açıldı.

 

DUR DEYİN, DURDURURLAR

 

HDP’ye oy veren Kürt seçmenler ne yapabilir?

Demokrasiden istifade edip demokrasinin dibine dinamit konulamayacağından hareketle ve buna kimsenin göz yummayacağını bilerek eğri oturalım doğru konuşalım.

Bakın, bu ülke bir kere daha Kurtuluş Savaşı günlerine döner, yakılır, yıkılır, ama tarihteki örneklerinden daha beter biçimde bugüne dek biriken tüm demokratik tecrübeler bir anda ziyan olur, çöpe gider.

Ne yapabilirler?

HDP’ye oy veren Kürt seçmenler partilerini PKK ile ilişkisini kesmesi konusunda uyarabilir. STK’larıyla, işadamlarıyla, bireysel olarak örgütlenerek, aydınlarıyla.

Daha fazla teröre ve bu suça ortak olunmamalı.

HDP’luiler gibi düşünmeyen milyonlarca Kürt var. Muhafazakâr Kürtler AK Partiyi destekliyor. Seküler ya da solcu Kürtler iktidar karşıtı olabilir, bir başka bir partiyi destekleyebilir şüphesiz ama terörden medet uman bir partiyle özdeşleşmeden.

Türkiye ve bu toprakların tarihi böyle ihanetlere şerbetli sonuçta. Yani Türküyle Kürdüyle, Çerkesiyle, Abazasıyla, Lazıyla, Arnavutuyla, Boşnağıyla, Romanıyla vakti geldiğinde nasıl “dur” deneceği bilinir.

Bu yüzden bazen hafıza tazelemek iyidir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.