İBB’li Yeşim Hanım'ın itfaiyeci fantezisi

A -
A +
Yalnızca Amerikalılarda var sanırdım.
Amerika’da itfaiyecilik revaçta bir meslek ve çok da desteklenir. Ünlü zenginlerin erkek çocukları bile “Büyüdüğünde ne olmayı planlıyorsun” sorusuna “İtfaiyeci” diye cevap verirler.
Bunun bir sebebi var ve kaynağı da Amerikan filmleri.
Malum itfaiyecilerin kahramanı olduğu filmlerde mutlaka genç, yakışıklı, sırım gibi erkek kahramanlar, yanan evlerden her biri kendi çapında prenses olan kızları kurtarıp, kucaklarında dışarıya çıkarırlar. Tabii oyuncuların yüzleri yakışıklılıklarını gölgelemeyecek nispette ise pasa bulandırılır ve bu görüntü hem kız hem de erkek çocukların hayallerini süsler.
Ancak Amerika bu. Bu sevgiyi ve hayalleri istismar etmekte gecikmedi ve itfaiyeci kıyafeti giymiş birtakım erkekler cinsellik sembolü olarak sunulmaya başlandı...
Şimdi neden anlattım bunları.
Yeni Şafak gazetesinde dün yer alan bir habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, kurumda yapılan bir toplantıda, başı örtülü olan bölge sorumlusu kadınlara önce “Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak” diye mobbing yapıyor.
Ardından hızını alamayıp devam ediyor:
“Aranızda evli var mı?”
Oradakilerin önemli kısmı bekâr olduklarını ifade edince de bombayı patlatıyor: “Ne bu yaa, herkes bekâr nerdeyse. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız.”
İBB’de sorun büyük. Ama asıl sorun Yeşim Hanım'ınki...
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI
Sussan olmuyor, susmasan olmaz…
 
Yazsan olmuyor, yazmasan olmaz…
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.