Adil Öksüz’ün akrabası FETÖ hükümlüsüne maden ruhsatı

A -
A +
 
Elime bir dosya geldi.
Belge olduğu anlaşılsın diye tarih, numara ve sayılarıyla birlikte veriyorum.
Dosyada bir MAHKEME KARARI ve ekinde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) 20 Mart 2020 tarihli yazısı var.
Yazının konusu “Muğla S200709757 sayılı Saha İzin Genişletme ve 16. Madde hakkında” olarak belirtilmiş.
Kurumun yazısı Bıçakçılar Madencilik Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne hitaben yazılmış.
Muğla Yatağan’da 4. Grup Boksit Madeni ruhsatı sahibi olan Bıçakçılar Madencilik AŞ (Bıçakçılar Madencilik Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi) MAPEG’e 19.12.2019 tarihli dilekçe ile başvuruda bulunuyor. Dilekçesinde mevcut maden sahasındaki ruhsatına ek olarak “Revize işletme projesi ve 2 poligon hâlinde boksit işletme izni genişletmesi ve 16. Madde kapsamında diaspor zaruri üretim izni” talebinde bulunuyor.
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) de bu izni Bıçakçılar Madencilik AŞ’ye veriyor.
 
FETÖ HÜKÜMLÜSÜ MADEN SAHİBİ
 
Peki, bu mevcut maden ruhsatına genişletme izni verilen Bıçakçılar Madencilik AŞ’nin sahibi kim?
Adı Mehmet Bıçakçılar.
Kendisi Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin M. 2017/142 esas sayılı davada FETÖ/PDY üyesi olmaktan yargılandı ve 25 Şubat 2020 tarihinde 6 yıl hapis cezası aldı.
Evet, bu şirketin sahibi Mehmet Bıçakçılar şu anda cezaevinde.
Ancak Mehmet Bıçakçılar daha yargılaması sürerken; 19 Aralık 2019’da maden genişletme ruhsatı almak için MAPEG’e başvuruyor. Hakkında FETÖ’cülükten hüküm verildiği tarih olan 25 Şubat 2020’den sonra, 23 Mart 2020 tarihinde kendisine bu ruhsat veriliyor.
 
MEHMET BIÇAKÇILAR ADİL ÖKSÜZ’ÜN DE AKRABASI
 
Bana iletilen bilgilere göre Mehmet Bıçakçılar’ın bir başka özelliği daha var. Adil Öksüz’ün kayınbiraderinin kayınbiraderi oluyor kendisi.
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında Mehmet Bıçakçılan’ın örgüte maddi destek sağladığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla, Bank Asya’da 31 Ocak 2014 tarihinde 10 bin liralık hesap açtığı, örgütün finansmanı Milas ilçesinde himmet, bağış, kurban vs. gibi isimlerle para toplama eylemlerinden sorumlu olduğu, Milas İlçe İmamı olan Mustafa Bağlı’ya evini kiraya verdiği, topladığı himmet paralarını Milas Cemaat Muhasebecisi İlker Demir’e teslim ettiği, cemaatçi olduğunu saklamak için de 2014 sonrasında Milas AK Parti üyesi olduğu belirtilmekte.
 
OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?
 
Olay aynı sahada değerli maden genişletme izni isteyen ama alamayan bir iş adamının açtığı dava ile ortaya çıktı. Serkan Kodaloğlu, sahanın kendisi yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ’cülükten hüküm giyen Mehmet Bıçakçılar’a verilmesine isyan etti ve dilekçesinde “Şahsın örgüt bağlantısı ortadayken bu denli rahat ve alenen faaliyet göstermesi ve MAPEG’in de kendisine ruhsat vermesi vatandaş olarak beni üzmüştür” dedi.
Serkan Kodaloğlu üstelik kendisinin FETÖ sanığı Mehmet Bıçakçılar’dan daha önce başvuruda bulunduğu hâlde talebinin reddedildiğini ifade ederek şu ilginç sözlerle seslendi:
Kefeni ile gömülmek için bile bu toprağın altını hak etmeyenlerin bu toprakların değerlerini çalmalarına ve peşkeş çekilmesine izin verilmemelidir.”
Son derece tuhaf bir durum tabii.
MAPEG bu durumu nasıl değerlendirir, doğrusu çok merak ediyorum.
Bu arada son bir not.
Bıçakçılar Madencilik AŞ. Sahibi FETÖ hükümlüsü Mehmet Bıçakçılar, hakkındaki karar açıklandıktan sonra şirketindeki tüm yetkilerini oğlu Uğur Bıçakçılar’a devretti.
Yani “Babasının suçu oğlunu bağlar mı?” diye mağduriyet istismarı yapılacağını bildiğim için şimdiden belirteyim dedim.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

ABD’deki göstericiler FETÖ’cüleri tanır mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.