‘Deli Savcı’nın anıları

A -
A +
Çok eğlenceliydi doğrusu… Kitabın “Adliye koridorları/düşün C gül” diye farklı, ilginç bir adı var.
Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren’in dördüncü kitabında herkesin bir şekilde yolunun düştüğü adliyelerden ilginç insan manzaraları var. Çoğu da kendi başından geçen eğlenceli vakaları derleyip yazmış. Başlıktaki “Deli Savcı” da bir vatandaşın kendisine taktığı lakap.
Asım Ekren bir anısında açlık grevinde olan hükümlüyle görüşmesini anlatıyor. Hükümlüyle yakından ilgileniyor ve grevi bitirmesini umduğunu söylüyor. Ama diğeri devam edeceğini ifade ediyor. Ayrılırken de Asım Bey'in elini iki kez kuvvetle sıkıyor. 15 gündür açlık grevindeki birinin bu kadar güçlü biçimde el sıkmasına şaşırıyor. Nedenini de yine hükümlüden öğreniyor:
“Elimde mantar var, size bulaştırdım, haberiniz olsun…”
Hikâyenin kalan kısmı kitapta.
Bir diğer anıda ise duruşma hâkimi sanığa soruyor “Son sözün ne” diye. Sanık nedenini soruyor. Hâkim de “Son sözünü söyle ki karar verelim” deyince sanık cevabı yapıştırıyor:
“Karar belli değilse neden son sözümü söyleyeyim?”
Merak edenlere ders gibi ilginç anılar. Kutlarım Asım Ekren’i.
‘Deli Savcı’nın anıları
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Fatih’in tablosunu satın aldıysan Ayasofya’nın cami olmasına neden karşısın?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.