KADEM’in kademsizi bu kadın kim?

A -
A +
Eşine şiddet uygulayan HDP Milletvekili Mensur Işık ve “Devrimci ikna” yöntemiyle şikâyetinden vazgeçirilen eşi Ebru Işık’tan bahsedecektim bugünkü yazımda.
Yine HDP milletvekili Tuma Çelik ve tecavüz ettiği kadını şikâyetinden vazgeçirmeye çalıştığı söylenen bir diğer HDP Milletvekili Hüda Kaya’yı anlatacaktım.
Diyecektim ki AK Parti’deki Kürt milletvekilleri nerede?
Sevgilisi Deniz Bulutsuz’a şiddet uygulayıp öldüresiye döven Oyuncu Ozan Güven, karısının darp iddiasıyla tedbir kararı aldırarak boşanma davası açtığı Oyuncu Bülent Emrah Parlak’ı konu edecektim. İsmail Küçükkaya da tabii var aralarında.
Diyecektim ki kadın dernekleri nerede?
Sol tandanslı kadın dernekleri malum. Onlar muhafazakâr camiaya yamayacakları bir şiddet ve taciz olayı olduğunda köpürtmeye bayılırlar ama başrolde HDP’li, solcu anchorman ve DHKP-C muhabbetiyle bilinen ‘Celebrity’ler söz konusu olduğunda "susma orucu"na girerler.
Tamam, öyledir de “Muhafazakâr camianın kadın dernekleri ne yapıyor?” diyecektim.
Dedim de.
Bu yüzden bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından himaye edilen, yönetim kurulunda Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın, Dr. Fatmanur Altun’un da yer aldığı, başkanlığını Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun yürüttüğü KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği)’in internet sayfalarına baktım ne var, ne yok diye.
Yukarıda sözünü ettiğim olayları kınayan, tacize ve şiddete uğrayan kadınları konu eden haberlere ve bir açıklamaya ne yazık ki rastlayamadım.
İnanmayacaksınız ama tam bunları yazarken tanıdığım; demokrat kimliğiyle tanıdığım bir gazeteci meslektaşım telefonla aradı.  Benden yaşça da küçük olduğu için “Abi, size bunu iletmeyi boynumun borcu olarak görüyorum. Hakikaten insan insanı sevmeyebilir ama böyle bir düşmanlığı yapmak için başka bir yerde olmak gerekir” diye başladı sözlerine. Sonra da olayı anlattı.
KADEM’in Yönetim Kurulu’nda iletişimden ve medyadan sorumlu bir hanım var, adı Ayşegül Yıldırım Kara. Onun 16 Şubat 2017 tarihinde attığı bir tweeti bir arkadaşım bana gönderdi ve dondum kaldım. Ne yapmalıyım diye düşündüm ve sana bunu söylemeye karar verdim. Bak tweet de bu, atıyorum.”
Dedi ve o tweeti attı.
 
KADEM’in kademsizi bu kadın kim?
KADEM’in kademsizi bu kadın kim?
 
Muhammed Sami adlı biri  “Twitter’da birçok kişiye FETÖ’cü damgası vuran ‘Paralel Yapı Deşifre’ hesabının sahibi emekli astsubay, FETÖ’den gözaltına alındı” yazmış.
Sonra @nurenda kullanıcı adı olan Zeynep bu tweeti yeniden paylaşıp RT etmiş.
Ve tam altında KADEM’in adı geçen bu yöneticisi Ayşegül Yıldırım Kara(@aysegulyk)’nın bir yorumu var. Benim, Hilal Kaplan, Süheyb Öğüt, Cem Küçük ve Cemil Barlas’ın da bir an önce gözaltına alınmasını diliyor:
“Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt için de bekliyorum aynı şeyi, Cemil Barlas, Fuat Uğur, Cem Küçük… Allahım amin…”
Birbirlerini tanıyor olmalılar ki Zeynep kullanıcısı da ona “İnşallah bacım” diye cevap vermiş.
Şimdi aradan üç yıl geçmiş. Doğru, şimdi öğrendim. Üstünde durmayabilirdim yine de ama bu kafa, bana ve diğer arkadaşlarımıza karşı FETÖ’cülerde ya da PKK’lılarda var olan nefrete sahip ve dahası KADEM gibi bir kuruluşun yönetim kurulunda hâlen görev yapmakta.
Beni dehşete düşüren bu oldu.
Şimdi soruyorum KİM BUNLAR?
Böylesine rezilce satırları KADEM çatısı altından yazan kadın kim?
Rahatsız oldukları konu ne?
Pespaye bir iftira ve suçlamanın arkasındaki “fikir” ve “pozisyon”u çok merak ediyorum.
Hilal Kaplan, Süheyb Öğüt, Cemil Barlas, Cem Küçük adına konuşmuyorum ama bizimle alıp veremediğiniz ne?
FETÖ’ye karşı yıllardır amansızca mücadele verirken, FETÖ’cülerin peşini bırakmayıp takipte olurken, FETÖ itlerinin hedefindeyken ve sürekli olarak yine FETÖ tarafından itibar suikastına uğrarken sizin derdiniz ne?
Siz ve kim olduğunu bilmediğim dostlarınız FETÖ konusunda RİSK altında mı? Üstelik biz insanları FETÖ’cü diye ucuz bir şekilde damgalamaktan kaçınan yazarlar olduğumuz hâlde. Sırf benim incelediğim ve haksızlığa uğradığı kanaatine vardığım bazı kişiler hakkında yayınladığım yazılar sayesinde yeniden soruşturma yapılıp işine dönen en az 10 KHK’lı var.
Yoksa şu yeni siyasi hayatında çizdiği rotayı  “Her türlü muameleye gelirim abi, beni istediğiniz gibi kullanabilirsiniz” olarak belirleyen AHMET DAVUTOĞLU ile aynı karın ağrısından mı mustaripsiniz? Hani şu uyduruk PELİKAN meselesi.
Ayşegül Yıldırım Kara Twitter hesabından Davutoğlu’nun partisi müntesibi Kemal Öztürk adlı yazara epey güzellemeler yaptığına göre bu ihtimal de güçleniyor.
Üstelik Ayşegül Hanım'ın başka tweetleri de varmış ama silmiş. Bir tek bu tweeti nasıl olduysa unutmuş.
Şimdi ben KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu’na ve diğer KADEM yöneticilerine soruyorum:
1-Bu üyenizin attığı iftira ve GÖZALTINA ALINMAMIZI isteyen bu nefret tweetlerinden haberdar mısınız?
2-Haberdar iseniz ya da değilseniz, ne yapmayı düşünüyorsunuz, lütfen açıklayın.
Çünkü diğer arkadaşlarımı bilmem ama ben bu işin peşini bırakmam.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.