Aşk olsun Rifat Bey!

A -
A +
 
Önceki gün beni aradınız Rifat Bey. Konuştuk. “Fuat Bey Ankara’ya gelmiyor musunuz, bir çayımızı kahvemizi içsek ve sohbet etsek” dediniz. Ben de size “Vallahi Rifat Bey, ben Ankara’ya gelemiyorum ama siz İstanbul’a sık geliyorsunuz, o vakit görüşelim ve sohbet edelim. Siz de bana ne tür hizmetler yaptığınızı anlatırsınız, sohbet ederiz” diye cevap verdim.
Biraz gülüştük, sonra güzel dileklerle kapattık telefonu.
“Ne hoş, ne zarif bir insan” dedim kendi kendime. Üstelik Giresun’deki sel felaketi nedeniyle “Acil şifalar dilerim” mesajı yayınlayan Rifat Bey'i “Bırakın acil şifaları Rifat Bey, koskoca TOBB’un başkanısınız, bankalarda milyar dolar ve liralarınız var, elinizi taşın altına koyun ve biz de Bravo TOBB diyelim” diye eleştirmiştim.
Dün bir baktım, telefonda benimle böyle “sevgi dolu” muhabbet çeviren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun talimatıyla 336 oda beni protesto etmişler topluca.
Sebep?
Sözlerimden rahatsız olmuşlar.
Neden ki? Bu kadarına da tahammülünüz yok mu? Vallahi ne yalan söyleyeyim TÜSİAD’ın hakkını yiyoruz galiba. Neler diyoruz onlara.
Beklerdim ki “Depremler, seller, maden kazaları gibi felaketlerde TOBB’un ne türden hizmetleri, yardım ve destekleri oldu, bunların değeri kaç liraydı” benzeri sorularımın cevapları verilsin. Bu daha güzel bir iletişim yöntemi olmaz mıydı?
Protesto en kolay yol. Rahatlıyor demek ki insan...
Bir oda üyesi yazmış, TOBB’un Elâzığ depreminde bilmem kaç tır gıda yardımı gönderdiğini. Affedersiniz ama küçük çaplı bir iş adamı dişini sıksa bu kadar gıda yardımı gönderir zaten. Türkiye’deki eti budu belli birçok sivil toplum kuruluşunun millî felaketlerde neler yaptığını gözlerimiz yaşararak izliyoruz.
Başka misal vereyim.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pandemi sürecinden önceki ekonomik sıkışıklıktan beri sürekli TOBB ve diğer iş adamları derneklerine seslenerek; “Üyelerinizin her biri bir işçi istihdam etse işsizlik problemimiz kalmaz. Üstelik bu konuda devlet size prim kolaylığı gösterecek” diyor, ne oldu? Karşılık buldu mu?
Bir tane daha. FETÖ’nün yönlendirdiği dış dünyada korkunç bir Türkiye aleyhtarlığı var. TOBB elindeki gücü de kullanarak yurt dışında herhangi bir kampanyaya, medya çalışmasına imza attı mı?
Esnafın kestiği tüm faturalardan yüzde alan, faaliyet belgesi adı altındaki belgeyi parayla veren odaların kazandığı parada gözümüz yok, helal olsun. Ama bu paraların bir kısmının da sıkıntılı anlarımızda Türkiye’ye bir geri dönüşü olsun değil mi?
Yani Rifat Bey, sizi dinlemeye hazırdım ama yönteminiz bana -teşbihte hata olmaz- ünlü Godfather-Baba filmindeki Don Corloeone’yi hatırlattı.
Hani hesabını göreceği adamı önce ziyaret edip çiçek götürür ya “Baba”, onun gibi. Ne güzel konuştuk, ertesi gün protesto.
Oldu mu şimdi?
Aşk olsun!
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Madencilikteki yeni müjde tek kelimeyle muazzam

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.