Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey, hiçbir şey bilmediğinizi!

A -
A +
Önceki gün Kemal Bey'in “Onlar biliyorlar mı ki acaba” tekerlemesiyle yaptığı konuşma sosyal medya ve haber bültenlerinde çokça paylaşıldı:
“1940’lı yıllarda Türkiye uçak ihraç eden bir ülkeydi. Onlar biliyorlar mı ki acaba bunu? Onlar denizaltı yapan bir Mustafa Kemal ve arkadaşlarını biliyorlar mı ki? Kayseri’de 1925 yılında bir uçak fabrikasının kurulduğunu biliyorlar mı ki acaba? Eskişehir Etimesgut’u biliyorlar mı ki acaba? (Bu arada Etimesgut Ankara’da) ve bunların nasıl yok olduğunu ve kimler tarafından yok edildiğini biliyorlar mı acaba?”
Herkes çok eğlenceli buldu bu konuşmayı çünkü her cümlesinde özellikle tek parti iktidarının İsmet İnönü dönemine, yani CHP’nin mirasına gol atıp duruyordu. Bilmiyorum danışmanları hâlâ FETÖ’cü mü ama Kılıçdaroğlu “Siz biliyor musunuz ki?” diye başlayan aşağıdaki sorularımı hak ediyor. Gerçi koyun kaval dinler gibi dinler ama hani derler ya, “Balık bilmezse Halik bilir” diye bir laf, o misal. Biz söyleyip geçelim.
 
EVET, SİZ BİLİYOR MUSUNUZ Kİ KEMAL BEY!..
 
-Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey, 1926’da, Alman Junkers firmasının ortaklığıyla, Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketi (TOMTAŞ) adı altında açılan Kayseri Uçak Fabrikası’nın CHP iktidarında, Millî Şef İsmet İnönü tarafından 1935-1950 arasında atıl bırakılıp uçak üretiminin durdurulduğunu?
- Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ilk denizaltıyı yaptıklarını söylediniz ama Kemal Bey, siz biliyor musunuz ki bu topraklarda ilk denizaltıların (Bir değil iki adet) Padişah II. Abdülhamid tarafından, parça ve ana aksamları yurt dışından temin edilerek İstanbul Tersanesinde inşa ettirildiğini.(*) Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey, bu denizaltılardan birincisinin 1886, ikincisi ise 1887'de denize indirilip 22 Mart 1888 tarihinde Abdülhamid ve Abdülmecid adlarıyla donanmaya katıldığını.
-Kemal Bey, siz biliyor musunuz ki dizel motorları ve tüm aksamları yurt dışından gelen ve 1930’lu yılların ortalarında Gölcük Tersanesi’nden denize indirilen birkaç denizaltıdan sonra bu işin yine İsmet İnönü tarafından sonlandırıldığını.
-Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey, o tarihten neredeyse 64 yıl sonra ilk denizaltımızın, tamamına yakını yerli olmak üzere ASELSAN, HAVELSAN, MilSOFT Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞKoç Bilgi ve SavunmaTÜBİTAKAYESAŞ'ın geliştirdiği millî sistemlerle geçen yıl inşa edildiğini.
-Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey bu ilk yerli denizaltının YAZILIMININ ve KARAKUTUSU’nun tamamen yerli olduğunu.
-Siz biliyor musunuz ki Kemal Bey, Türkiye’nin uluslararası çapta ilk uçak üreticisi olan demir yolları da inşa ettiği için Atatürk tarafından soyadı “Demirağ” yapılan Nuri Demirağ’ın İsmet İnönü tarafından batırıldığını, Türk Hava Kurumu’nun onun talimatıyla tüm uçak siparişlerini iptal ettiğini, İspanya’ya uçak ihraç edilmesinin önlendiğini. Uçak deneme alanının ve pistinin istimlak edildiğini (şimdiki Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alan) ve sonunda 15 Mart 1950’de tüm fabrikalarının kapatıldığını. Bu yüzden İnönü’ye kızan Nuri Demirağ’ın Millî Kalkınma Partisi adıyla bir parti kurduğunu?
-Kemal Bey siz biliyor musunuz ki 1941-44 yılları arasında ABD’nin Türkiye'ye 95 milyon dolarlık kullanılmış savaş malzemesi ve uçak verdiğini, İsmet İnönü’nün aslında bu anlaşma nedeniyle Nuri Demirağ’ı batırdığını, CHP iktidarının Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Doğan’ın, Nuri Demirağ'a "Amerikan yardımından bedava uçak almak dururken uçak fabrikanıza sipariş verirsem yarın bu millet beni asar" dediğini.
Nereden bileceksiniz?
Atatürkçü görünümlü Amerikancı atalarınızdan farklı değilsiniz.
Adamlarınız da sizin gibi.
Enerji Komisyonu Başkanınız geçen akşam televizyonda Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin Schlumberger adlı firmanın teknik hizmetiyle bulunduğu yalanını söylüyordu utanmadan.
Oysa tüm sondaj gemilerinde teknik hizmeti Türkiye Petrolleri Offshore Tecnnology Center adlı yerli kuruluşumuz veriyor.
Cumhuriyet gazetesinin yazarı Mustafa Balbay’a bakın. 25 Eylül 2019’daki yazısında “Sondaj faaliyetlerinde ekipman ve kimyasal aldığımız SchlumbergerBaker HughesWeatherford, Geolog adlı şirketler antlaşmaları servis, mühendis, ekipman, malzeme sağlamayacaklarını belirtip çekildiler” diye yazıyor.
Çünkü Türkiye’nin bulacağını anladılar.
26 yıl TPAO’da çalışsan ne yazar? Batılı şirketler petrol ve gaz kuyularımızı işaretleyip işaretleyip yok diye kapatırken trene bakar gibi seyreden bu tür adamlarda ulusal bilinç olsaydı, zaten Türkiye bu noktaya böyle uzun bir yol katederek gelmezdi.
Hele bugünkü siyasi irade o zamanlar olsaydı, Türkiye’de bugün konuştuğumuz pek çok şey yaşanmazdı. Aslında Kemal beyler ve CHP’de boy gösteren fikir cücelerinin adı bile bilinmezdi.
.....
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.