Doktor Zelenko’yu tanıyalım ve COVID-19’daki büyük oyunu görelim

A -
A +
Adam 46 yaşında. Ukrayna-Kiev doğumlu. Küçük yaşta ailesi ile birlikte ABD’ye göçmüş. İsrail medyasında da haber olmuş bu iltica. Evet, tahmin ettiğiniz gibi, Doktor Zelenko bir Yahudi. New York’un Brooklyn kesiminde büyüyüp okuyan ve şu anda 8 çocuklu olan bir aile babası. Anlayacağınız doğum kontrolüyle başı hoş olmayan dindar Yahudilerden kendisi.
Uzun zamandır yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı bir semtte aile hekimliği yapıyor. Burası bizim Bağcılar ya da Esenler gibi insanların dip dibe yaşadığı bir yer.
Onun Covid-19 ile olan macerası geçen mart aylarında başlıyor, Beyaz Saray’a kadar uzanıyor. Başına gelmeyen kalmıyor. Tehdit ediliyor, hakkında New York’tan Washington’a kadar soruşturmalar açılıyor ama yılmıyor.
Sebebi ne dersiniz?
Covid-19 tedavisinde uyguladığı ve çok başarılı olan ilaç kombinasyonu.
Bunları kendisiyle YouTube üzerinden yapılan bir röportajdan öğreniyoruz.
En başından anlatıyor:
“Sağlığından sorumlu olduğum halk ile bu yılın mart ayından itibaren Covid-19’a yakalandık. Neredeyse nüfusun tamamına yakını, birbirine eş zamanlarda hasta oldu. Nüfus yoğunluğu sebebiyle. Normal zamanlar muayenehanemde ortalama 50 kişi oluyorken, Pandemi günlerinde 250 kişiyi buldu hasta sayısı. Aynı zamanda şehirdeki tüm görüntüleme ve kan tahlil laboratuvarları kapalıydı. Yetmedi, kliniğimizdeki personelin yarısı hasta olup hizmet dışı kaldı. Tam bir savaş bölgesiydi.”
Doktor Zelenko işte böyle bir anda o güne kadar uygulamış olduğu klasik tıp yöntemlerini mecburen bir gece de değiştirmek zorunda kalmış. “Artık” diyor, “Sezgilerime (intuition), hasta gruplama sistemine (triage) ve sağduyuma başvurmak zorundaydım. Çünkü bütün kaynaklar tükenmişti” sözleriyle tasvir ediyor o günleri.
Ve devam ediyor:
“Tam bir felaketti!”
 
HASTA SEÇİMİNDE GRUPLAMA, ZAMAN VE DOĞRU İLAÇ KOMBİNASYONU
 
O sırada dünya solunum cihazı olan ventilatöre odaklanmıştı. Ne kadar çok ventilatör varsa o kadar çok hasta kurtarılacaktı güya. Amma velakin hiç kimse hastane öncesi müdahale yapılarak ventilatöre olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı düşünmüyordu. Zelenko, bunun üzerine şahsi araştırmalara başlıyor. Güney Kore’ye bakıyor. Orada Hidroksiklorokin +Çinko kullanılarak vasat bir başarı sağlandığını görüyor. Daha sonra Fransa’da Dr. Didier Raoult yine Hidroksiklorokin ve Azitromisin (Antibiyotik) kullandığı için birtakım kişilerin tehditlerine maruz kalıyordu(*) Zelenko sürekli ayakta tedavi yöntemleri üzerine yoğunlaşmaktaydı. Sonuçta Fransa ve Güney Kore modelini sentezleme kararı alıyor. Uygulamada Hidroksiklorokin her durumda ortak paydaydı. Zelenko Hidroksiklorokin’i zaten kendi romatizma hastalarında 20 yıldan beri kullandığını belirtiyor. Hamile kadınlara ve çocuklara da veriyormuş evvelce.
Dr. Zelenko diğer ülkelerdeki vasati başarıyı daha üste çıkarmanın bir yolu olduğunu düşünüyor ve bunu hasta seçiminde buluyor. Hasta seçiminden kastını şöyle anlatıyor:
“Hastanelere baktım, ölenler çoğunlukla 60 yaş üzeri. Gençlerden ölen varsa mutlaka eşlik eden birkaç hastalık var. Bu virüs insanlara eşit muamele yapmıyor. Saldırıya açık olanları, yani yaşlı ve eşlik eden birkaç hastalığı olanları seçiyor. Genç ve herhangi bir hastalığı olmayan kişiler ise herhangi bir müdahale olmadan iyileşebiliyor. Düşündüm ki kıt kaynak ve imkânlar olduğu için yüksek risk grubu hastaları gruplandırıp (triyaj) onlara müdahale etmeliyim. Çünkü hastalarda virüs miktarı/yükü ilk 5 gün sabit seyrediyor, amma velakin 6. günden sonra ise müthiş bir çoğalma yapıp vücudun her tarafına sıçrıyor.”
Dr. Zelenko şunu görüyor ki yüksek riskli hastalara ilk 5 gün içinde bu ilaç kombinasyonuyla müdahaleyi yaptığında hastaneye gitmeden iyileşebiliyorlar.
 
DOKTOR ZELENKO, DONALD TRUMP’A SESLENİYOR VE ARANIYOR
 
Zelenko bu tedavi yöntemimi en üst seviyedeki insana bildirmeliyim diyerek oğluna bir video çektirip yayınlatıyor ve bu videoda Donald Trump’a çağrıda bulunuyor.
Ertesi gün sürpriz biçimde Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows kendisini cep telefonundan arıyor. Ona uyguladığı tedavinin başarılı neticelerinden sözediyor. Meadows da ona “Çalışmalara bu şekilde ve güncelleyerek devam et lütfen” diyor. Ardından FDA (Federal İlaç Dairesi) komisyon üyesi Dr. Stephan Hahn ve Başkan'ın Özel Savcısı Rudy Guilliani arıyor. Onunla birkaç podcast yapmış ve bunlar milyonlarca kez dinlenmiş. O noktadan sonra arayan arayana. Yedi valiye konsültasyon vermiş. O valilerin eyaletleri onun tedavi protokolünü neredeyse bire bir uygulamışlar.
Doktor Zelenko bu arada haziran ayına kadar 2 bin 200 Covid hastasına bakmış. Bunların 800 tanesi yüksek risk grubundan imiş. Normalde yüksek risk grubunun yüzde 5’i, yani buradaki sayıyla oranlarsak 40 hasta ölüyormuş. Doktor Zelenko devreye girdiğinde ve tedavi yöntemini uyguladığında yalnızca iki kişi hayatını kaybetmiş sadece 4 kişi solunum cihazı ihtiyacı duymuş (entübasyon) onların hepsi de kurtulmuş.
 
İLAÇ ENDÜSTRİSİ İLE YILANIN BAŞI DSÖ UYANIYOR VE SALDIRILAR BAŞLIYOR
 
Ama bilin bakalım sonra ne olmuş? İlaç endüstrisi birden uyanmış. Bakmışlar iş kendileri için kötüye gidiyor, Zelenko ile birlikte tüm çalışanlara yönelik müthiş bir karşı kampanya başlatılmış. Zelenko bu saldırının sebebini o sırada anlayamamış ama “Şimdi anlıyorum” diyor. Çünkü ilaç endüstrisi Covid-19 hastalarının hastaneye yatırılmasından müthiş kazanç sağlıyor. Çünkü Remdesivir, Konvelasan Plazma, IL-6 Inhibitor gibi ilaçların kullanılmasının önünü kesiyor. Hastane kazançlarının keza öyle. Çünkü bu tedaviyle hastalar evde iyileşebiliyorlar.
Dr. Zelenko şöyle diyor:
 
REMDEVİSİR 3200 DOLAR, HİDROKSİKLOROKİN 20 CENT OLURSA...
 
“Biz hastaların hastaneye yatışlarını bu şekilde engelledikçe ki bendeki verilere göre yüzde 84 engelliyorduk, bu sadece Remdesevir’in ilaç pazarının yüzde 84 daralması demekti. Çünkü Amerikan ilaç sanayinin kullanmayı sevdiği Remdesivir 3200 dolarken, çok az doz olarak kullanılan Hidroksiklorokin’in tableti yalnızca 20 sentti. Bu şekilde birçok çıkar çatışması vardı. Başkan Trump da Hidroksiklorokin kullanma taraftarı olduğu için, bu ilaca karşı olanların hepsi siyasi sebepler ile karşı çıktı, asla bilimsel sebeple değil. Sırf bu yüzden bu önemli ilacı itibarsızlaştırmak istediler. Tek dertleri bunun Trump’a faydası olması, buradan Trump'ın bundan siyasi bir kazanç elde etmemesi idi. Bu kesim Amerikan nüfusunun önemli bir kısmının hayatını feda etmeyi göze almıştı sırf kendi dünya çapındaki siyasi kazançları için.”
 
"ÇER-ÇÖP BİLİMİ"YLE UĞRAŞANLAR ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR
 
Sonunda baskılara dayanamayıp DSÖ’yü de kullanarak Hidroksiklorokin’i protokole yazdılar yazmasına ama dozu artırılmış olarak. Tabii fazla dozdan birkaç hasta ölünce hemen propagandaya başladılar. Sanki Trump öldürmüştü hastaları. Bu arada Hoover Enstitüsünde ve Stanford Üniversitisinde görevli Dr. Scott Atlas Beyaz Saray-Covid Görev Gücü’ne (task force) atandı. Dr. Scott Atlas, yaptığı duyuruda birçok çalışmayı incelediğini ve Hidroksiklorokin’in mutlak güvenli olduğunu kamuoyuna ilan etti. Aksini iddia eden çalışmaların tamamını “çer-çöp bilimi” olarak nitelendirdi.
Bu yüzden bütün bu ahlaksız kuvvetler bir araya gelerek bu çok etkili ve ucuz olan ilaç aleyhine müthiş bir propaganda yaptılar, korku yayıp kafa karışıklığına sebep oldular. Ve kendilerine birkaç ay boyunca muhalefet eden, karşı çıkan olmadığı için o aralar epey de tesirli oldular.
İlaç aleyhindeki tüm makaleler hep fazla doz kullanan kişiler üzerinden yazılmış. İlacı herkesin kafasına göre kullanmasının tüm ilaçlarda olduğu gibi tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine işaret ediyor Dr. Zelenko. Bilimsel tıp dergisi Lancet araştırması da bu anlamda kasıtlı bir çalışma. Makaleler geri çekilmiş ama çamur at izi kalsın yöntemi olmuş. Hatırlayacaksınız Türkiye aleyhinde de iki makale yayınlanmıştı Lancet’da. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleri anlatan açıklama gönderdiğinde de makaleler geri çekilmişti. Bilimsel tıp dergisi değil sanki sansasyonel İngiliz Sun gazetesi. Sahtekârlar tabii hiçbir ceza almıyorlar.
Bir ilginç bilgi daha verelim.
New York Bölge Savcısı Dr. Zelenko’ya soruşturma açmış. Susturmaya kalkmışlar. Yetmemiş Washington DC’deki Adalet Bakanlığı Savcısı da yakasına yapışmak istemiş. Ama etkili olamamışlar sonuçta.
Yaklaşık 2,5 yıl önce çok kötü bir akciğer kanserinden kurtulan ve kalan ömrünün kendisine Allah tarafından bir bonus olarak bağışlandığını düşünen Dr. Zelenko ölüm korkusunu yüreğinden attığı için tehditlere aldırmamış bile. O yüzden Amerika’daki en güçlü 2 kesimin; İlaç endüstrisi ve Liberal Sol’un (Ve medyasının) saldırısından zerre kadar yılmamış.
 
HİDROKSİKLOROKİN'İ BİR TABANCA, ÇİNKOYU DA MERMİ OLARAK DÜŞÜNÜN  
 
Dr. Zelenko bu arada çok önemli bir noktayı daha ekliyor açıklamalarına. Çinko tek başına kullanıldığında hastada bir işe yaramıyor. Dr. Zelenko Hidroksiklorokinve Çinko kombinasyonunu anlatırken şöyle bir benzetme yapıyor:
Hidroksiklorokin’i bir tabanca, Çinko’yu da mermi olarak düşünün. Çünkü Çinko hücrelere yapışan Covid-19’a ulaşamıyor tek başına. Onu oraya Hidroksiklorokintaşıyor. Çinko orada faydasını ve işlevini gösteriyor.”
Bu arada ilaç kombinasyonu doğru zamanda ve doğru hasta grubuna uygulanmak zorunda. Yani belirtiler ilk görülmeye başlandıktan sonraki ilk 5 gün içinde tedavi yüzde 100’e varan oranlarda başarı gösteriyor. Burada önemli olan virüsü yukarıda, yani kafa kısmında tutup aşağıya indirmemeye çalışmak. Yaş ve eşlik eden hastalık devreye girdiğinde tedaviyi çeşitlendirmek ve hastane takviyesi gerekebiliyor.
Son bir bilgi. Eşlik eden ağır bir hastalık yoksa şayet, çocuklarda Covid-19 İnfluenzadan, yani gripten daha kolay geçiyor.
 
DOKTOR ZELENKO’NUN PROTOKOLÜ TÜM DÜNYADA UYGULANSA NE OLUR?
 
Zelenko’nun ünü yayıldıkça arayanların sayısı da artmış. Dünya çapında iki araştırmacı bilim adamı; Dr. Martin Shulz ile Dr. Roland Derwand ve iki Alman bilim insanı onu arayanlar arasında. Birçok bilimsel makalesi yayınlanmış. Hatta bu iki Alman bilim insanı birlikte çalışmayı önermişler o da kabul etmiş. Bu iki Alman doktor ile bir makale(**) de yayınlamışlar. Bu makaleye bilim camiasından 160 bin görüş gelmiş. Tabii bu bir süreç. Bu tedavinin tüm ünlü bilim dergilerinde yayınlanması, incelenmesi ve ondan sonra yasal boyut kazanması gerekir. Eğer bu tedavi yöntemi ve protokolü tüm dünyada uygulanırsa korona salgınını önlemede önemli bir başarı kaydedilmiş olur ve daha çok insanın hayatı kurtarılabilir.
Önemli olan dünyayı bu salgınla kör etmek isteyenlere karşı korona siperliği kullanmak. Onlar Covid’den daha tehlikeli çünkü.
.....
(*)https://www.milliyet.com.tr/dunya/sitma-ilaciyla-coronayi-yenen-doktora-tehdit-yagiyor-6175156)
(**)https://thezelenkoprotocol.com 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.