Mehmet Ali Çelebi’nin çıldırttığı CHP’li yöneticiler ve geri tepmeli “Oyumu geri ver” söylemi

A -
A +

Kara Harp Okulunu dördüncülükle bitirdikten sonra teğmen olan Mehmet Ali Çelebi Ergenekon davaları kapsamında örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütünün içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı ve 41 ay cezaevinde yattı.

Daha sonraları anlaşıldı ki FETÖ’cüler telefonuna birtakım şifreler ve aramalar yerleştirmişlerdi. Çelebi 11 Mart 2014 yılında hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti. CHP yöneticileri, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Mehmet Ali Çelebi ile yakından ilgilendi. Çünkü o dönem Deniz Baykal bir kaset kumpası ile gitmiş, yakın çalışma ekibi tasfiye edilmiş olsa da partide Atatürkçü kesim hâkimdi ve bu duyarlılık tabanda da hissedilmekteydi. Adı Cemaat olan ve bugün kucak açılan FETÖ’ye müthiş tepki vardı. CHP’nin tabanı gencecik bir subay olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye öyle sempati duyuyordu ki CHP’yi, ulusalcı ve Kemalistleri ürkütmeden, onların oylarını kaybetmeden dönüştürmeyi planlayan Kemal Kılıçdaroğlu ona milletvekilliğini âdeta altın tepside sundu.

Ancak Mehmet Ali Çelebi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve partiye yavaş yavaş doldurulmaya başlanan PKK sempatizanlarıyla FETÖ’cülerin ne yapmaya çalıştıklarını kısa sürede anladı. Kendisi gibi vatanseverler vitrindi ve köprüyü geçtikten sonra “güle güle” diyeceklerdi. İlk çatışmalar zuhur ettiğinde Muharrem İnce ona umut verdi. CHP’den ayrılarak 17 Mayıs 2021’de Memleket Partisine katıldı. Ancak Muharrem İnce ile de anlaşamayarak 25 Şubat 2022’de Memleket Partisinden de ayrıldı.

Mehmet Ali Çelebi son haftalarda art arda Tweet’ler atarak millî birlik konusunda Cumhur İttifakı’na güvendiğini, Erdoğan olmasaydı 15 Temmuz’un başarılı olacağını kendisi dâhil tüm vatanseverlerin yok edileceğini yazdı. Bu Tweet’lerin ardından Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçeceği konuşulmaya başladı. CHP yöneticileri ve CHP’li gazeteciler buna öyle tepki gösterdi ki sanki dünya yıkılıyordu.

Bu arada “Oyumu geri ver Mehmet Ali Çelebi” diye bir söylem tutturdular SİYASİ AHLAK adına.

Çok garipti. Adam zaten Memleket Partisine gitmiş, o vakit ses çıkarmamışsın, AK Parti’ye geçme ihtimali konuşulunca “Oyumu geri ver Mehmet Ali Çelebi” öyle mi?

CHP’lilerin yaptığı aptallıktı ama bunun sebebi aptal olmaları değildi.

Anlaşılıyordu ki Ergenekon davalarında FETÖ mağduru olmuş Atatürkçü bir genç teğmenin, o zaman FETÖ karşıtı olan CHP tarafından sahip çıkılıp milletvekili yapılması ve ardından bugün AK Parti’de görev alması fikri onları çılgına çevirmişti. Dört koldan saldırmalarının sebebi açıktı. Bu duruş, CHP’nin gerçek yüzünün kabak gibi ortaya çıkmasına sebep olabilecek nitelikteydi ve ifşa oluyorlardı.

Yoksa etik ve siyasi ahlakla ilişkilerinin olmadığını zaten bilmekteyiz. Bu iki kavram onlar için hep kendilerine yontulan nalıncı keseri gibi. Eğer söylediklerinde samimi olsalardı, AK Parti milletvekili olduğu sırada bir yandan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verip öte yandan da Abdullah Gül’ün Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi doğrultusunda çalıştığını utanmadan ve sıkılmadan anlatan Ali Babacan ile aynı ittifakta yer almayı içlerine sindirmezlerdi.

Mehmet Ali Çelebi ise “BU SORULARA CEVAP VERİN” diyerek 20 soru yayınlamıştı ancak CHP’liler hiçbirine cevap veremiyordu. Örneğin, PKK/YPG ve FETÖ ile etkin ve kararlı mücadelenin neden bu mutabakat metninde yer almadığına cevap arıyordu Çelebi.

Önceki gece Halk TV’ye bağlanan Mehmet Ali Çelebi bu soruları Moderatör Gökmen Karadağ ile konuklarına da yöneltti. Hiçbiri cevap veremedi, hep yan çizip topu taca attılar. Çünkü bu sorulara cevap verdiklerinde ya kendilerini inkâr edecekler ya da ihanetlerini ortaya dökeceklerdi. Çareyi de Mehmet Ali Çelebi’yi yayından almakta buldular.

Bu arada milletvekilinin bir başka partiye geçmesine böyle tepki gösterip “Oyumu geri ver” diyorsun da içi boşaltılıp PKK’lılarla ve FETÖ’cülerle doldurulmuş, büyükelçilerden talimat alır duruma gelen Biden Muhalefeti’nin elebaşı CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bu CHP benim partim olmaktan çıktı. Partim artık vatanseverlerin partisi değil, oyumu geri ver Kemal Kılıçdaroğlu” diye bağırmaya hakkı yok mu?

Kısacası bu “geri tepmeli söylem”in CHP’liler açısından ciddi handikapları var. Döner gelir sizi de vurur.

Bu arada Mehmet Ali Çelebi bağımsız milletvekili olarak siyasi hayatını sürdüreceğini açıklamış. Kendi tercihi.

Ama CHP’den ayrılmasına gelince iki çift lafım var:

Keşke CHP’den ayrılmayıp bu soruları partisinin içinde kalarak sormaya devam etseydi.

CHP’li bazı milletvekillerinin ekranda “İşgalci Türk ordusuna yurtsever gerillalar tarafından yapılan eylem” şeklindeki alt yazıların geçtiği PKK kanallarında boy gösterdiği günümüzde bu soruları yüksek sesle sorabildiğinde etkisi daha yüksek olurdu. O vakit bırak seni partiden atsınlar, anlı şanlı, davullu zurnalı ayrılırsın. Maalesef CHP’nin Atatürkçüleri ya milletvekilliği beklentisiyle sindiler ve “Bir şey yapamaz” diye hafife aldıkları Kılıçdaroğlu’nun kendilerini tasfiye etmesini sessizce izlediler.

Çok yazık, çok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.