Koyunları iyi tanırım

A -
A +
"Sultan Süleyman'a kalmayan dünya" dedi komşum. "O Sultan Süleyman kim biliyor musun?" dedim. "Kanunî Sultan Süleyman" dedi. "Olur mu, Süleyman Peygamberdir o (aleyhisselâm)" dedim, "yapma yav, ben onu Kanunî sanıyordum, 400 sene yaşamış diyorlar" dedi. Allah aşkına, cahilliğin dibinden kafanı çıkar da bi bak, Osmanlı Devleti'nin toplam ömrü zaten 600 sene.
 
Oy tercihimi bildiği için, şimdi bu komşum bana "koyun" diyor iyi mi!
Hayır, koyunları tanımasam alınacağım. Çünkü koyunları iyi tanırım. 5 yaşında 44 koyun güdüyordum diyorum da inanmıyorlar. Evet, bütün çocukluğum koyunlarla geçti.
 
En masum en uysal hayvan denince belki aklınıza tavşan gelir ama benim aklıma koyun gelir. Kimseye zararı yoktur, iftira atmaz, yalan söylemez. Asla kötülük düşünmez. (Ara sıra toslayan erkekleri saymazsak. Ki zaten onların adı koçtur.)
 
"Koalisyon olursa borsa 110 bini görür" diyen, dün yanımda tramvayda oturan adam da bana koyun diyor. Bakın, "Koalisyon olmaz da tek parti olursa piyasaya istikrar güven gelir, borsa 110 bin olur" dese yine "Atma Recep" dersiniz. Bu arkadaş, tam tersine koalisyonun Türkiye'yi uçuracağını iddia ediyor. Buna rağmen ben ona koyun demiyorum, o bana koyun diyor.
Neyse desin, ben alınmam, çünkü koyunları iyi tanırım.
 
Kendinden konuşmayan bu ezberci tiplere yine de kızamıyorum, onları kandıranların kimin sözcüsü, kimin hürriyetinin savunucusu olduğunu biliyorum çünkü. O kadar yalanı bana yükleseler ben de pimi çekilmiş bomba gibi olurdum herhalde. Zaten yapmak istedikleri de bu aslında. Memleketin temeline, her an patlamaya hazır milyonlarca serseri mayın döşemek.
 
Düşünün, alt kattaki yaşlı teyzeyi bile "apartman aidatı Tayyip'e gidiyor" diye kandırmışlar.
* Çalıntı olmadığı defalarca ispatlanan parayı imâ ederek önüne gelene hırsız diyenlerin, ikide bir ayakkabı kutusuyla gönderme yapanların,
* Bir kişinin hem İsviçre'de 13 gizli hesabı bulunduğuna hem de evinde 1 tır dolusu parayı nakit sakladığına inananların, 80 yaşındaki okuma yazma bilmeyen teyzeden ne farkı var?
 
Bu örnekler tek tük değil, bu yalanlara inanan ve savunan profesörlerin sayısı da az değil.
 
"Sarayın kapısı 40 bin öğretmen maaşı" diye tweet atmış birisi. Kaba bir hesapla, 100 milyon (100 trilyon) yapar. Bu kapı altından olsa 1 ton altın parası yapar. Sarayın camları da 700 milyonmuş. Yani 700 trilyon.
Bu yalanlara inanan ve yayan arkadaşın profiline girin bakın "biz koyunlara" etmediği küfür yok. Biz ise onlara küfretmiyoruz, koyun bile demiyoruz.
 
* Bitmeyen "saray yalanları serisini" yayınlayan gazetenin sahibinin bile 50 milyonluk sarayda oturduğunu...
* Birden nasıl muhabirlikten patronluğa geçtiğini sorgulamayanlara...
* Aylardır sarayın maliyetini diline dolayıp da, liderinin vaatlerinin her yıl 100 saray demek olduğunu anlayamayanlara...
* Yunanistan bile bizden iyi durumda diyen 40 yıllık ekonomistlere...
 
Koyun demiyoruz.
Koyun eğer hakaret malzemesi olsaydı yine kullanmazdık çünkü ayıp olurdu. Her duyduğuna inanan, "kandır beni" diye bulvar gazetelerine yalvaran bu tiplere değil elbette, koyunlara ayıp olurdu...
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.