Tek bacakla savaş kazanılmaz

A -
A +
Şimdi haberlerde gördüm, Nusaybin'de yol kesen, hem de şehrin ortasında yol kesen PKK'lı gruba polis biber gazı ile müdahale etmiş. Hemen sokak aralarına dağılıvermişler. Çocuk oyunu gibi. 
 
Dünyanın her yerinde yol kesmek ciddi bir suçtur. Eşkıyalıktır. Cezası biber gazı olamaz. Bu onlar için ödül sayılır. Kandil Dağı'na ses bombası atmak ne kadar etkiliyse bu da o kadar etkilidir.
 
Derdimizi anlatmak için iki büklüm, yalvar yakar "ne olur bizi anlayın" diye dünya önünde eğildiğimiz günler geride kaldı. Ne AB ne BM, ne IMF hesap vereceğimiz kurumlar değil artık. Dünyanın gözünün içine baka baka "Dünya 5'ten büyüktür" diyebiliyoruz.
 
Kimseden korkumuz çekincemiz yok madem, oyunu da kendi kurallarımızla oynamalıyız.
 
6 gündür aralıksız bomba yağdırarak dünyaya ciddi olduğumuzu gösterdik. Sokaktaki ve diğer alanlardaki mücadelemiz de aynı ciddiyette ve aynı sertlikte olmalı.
 
Sormak istiyorum meselâ;
- Her gün sudan sebeplerle adam öldüren Amerikan polisi "yol kesen eşkıya"ya ne yapardı acaba?
- Her gün nefret tohumları eken, toplumu tahrik eden, bölen medya İsrail'de olsa ne olurdu acaba?
- Şehitlerimiz için çirkin twitler atanlar İngiltere'de İsviçre'de olsa kınamakla yetinilir miydi acaba?
 
Allah korusun, inşallah öyle olmaz ama, şehitlerimizin sayısı her geçen gün artabilir. Belki düşük yoğunluklu belki yüksek yoğunluklu, hiç bitmeyecek bir savaşın içinde olduğumuz kesin. Bu coğrafyada düşmanımızın bitmeyeceği kesin.
 
Ve ne acı ki, iç düşmanımızın dış düşmanımızdan fazla olduğu da kesin.
Öyleyse savaş stratejimiz de "topyekûn mücadele" şeklinde olmalı. "Senin yaptığını düşman bile yapmaz" dediğimiz "dost görünümlülere de" operasyon yapılmalı.
 
Algı savaşlarının, medya savaşlarının gerçek savaşın rengini belirlediği unutulmamalı.
Devletin gereksiz müsamaha göstermesi vatandaşın sabrını zorluyor. Bu da unutulmamalı.
 
İsteme hakkım varsa eğer, ben şahsen sade bir vatandaş olarak artık demir yumruk istiyorum. Hatta balyoz istiyorum. PKK'ya da, DAEŞ'e de, destekçilerine de...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.