Millî mücadele millî eğitimle kazanılır

A -
A +
Askerlerimiz Afrin'e girdiği gün, Türkiye gazetesinin manşeti "GAZAMIZ MÜBÂREK OLSUN" idi.
Her ne kadar çok hissetmesek de savaş hâlindeyiz aslında.
 
Zeytin Dalı Harekâtı'ndan önce de çok defa ordumuz sınır ötesine geçti. Güneş Harekâtı, Çelik Harekâtı, Çekiç Harekâtı vs...
 
Ekonomi hemen alarm verirdi, bütün göstergeler ters giderdi. Zaten yolunda giden ne vardı ki o yıllarda!
Millette bir ümitsizlik, beklentisizlik hakimdi sanki. Millî heyecan yoktu, savaşa girmişiz havası yoktu.
 
Yine Türkiye gazetesi bugünlerde "MİLLΠMÜCADELE" manşetini kullandı. Hakikaten bâriz hissedilen bir millî birlik havası mevcut. Daha doğrusu kendini Müslüman olarak tanımlayan ekseri kesimde.
 
Millî mücadele denince İstiklâl Harbi'ni (Kurtuluş Savaşı) hatırlıyoruz hemen.
Aslına bakarsak 40 yılı bulan PKK ile mücadelemiz, hangi açıdan bakarsak bakalım birkaç Kurtuluş Savaşı'na bedel nerdeyse. 
 
DHKP-C'si, FETÖ'sü, TİKKO'su ASALA'sı vs. bilmem ne belasını da eklersek ömrümüz mücadele ile geçti.
Ama buna millî mücadele diyemiyoruz çünkü bu saydığımız terör örgütlerini destekleyen, arka çıkan çok sayıda (bence milyonlarca) T.C. vatandaşı var.
 
Dün Sayın Cumhurbaşkanımızı televizyonda seyrettim,  "haklı olarak"  milletin içindeki "millî olmayanlar"a kızıyordu.
 
Hakikaten dünya üzerinde başka bir ülke var mıdır ki, nüfusunun ciddi bir kısmı (belki de yüzde 25-30'u) ordusunun askerî harekâtına karşı olsun.
Devletinin ordusunun değil, milletine silah çeken terör örgütlerinin tarafında olsun.
 
Ve bu "Anti-millî mücadelede" başı çekenler memleketin okumuş kesimi olsun. Devletin imkânlarından en fazla faydalanmış, okullarında en fazla okumuş doktoru mimarı devletin düşmanlarıyla dost olsun.
 
O zaman ben de Sayın Cumhurbaşkanıma açıkça sesleniyorum: Sayın Cumhurbaşkanım, Millî Eğitim sistemi tamamen gayrimillî gençlik yetiştiriyor.
Nokta.
 
İllâ açıklamamız gerekiyorsa "Mevcut eğitim sistemi milletimiz, devletimiz için tehdittir. Milli Eğitim bu sistemin altında ezilmektedir.
Bu da on milyonlarca vatandaş adına benim şikâyetimdir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.