Banka...

A -
A +
Bir banka... Her sabah hesabınıza 86.400 lira yatıyor! Gün boyu dilediğiniz kadar bu paradan harcamakta serbestsiniz. Hiç karşılıksız tek bir şartla; her gün sonunda harcamayı başaramayıp hesapta bıraktığınız para, bir kalemde siliniyor! Ertesi güne hesabınızdan bir kuruş aktarılamıyor, ne yaparsınız?
Gün boyunca tümünü çeker, kullanırsınız tabii... Hepinizin böyle bir bankası var aslında. Zaman bankası... Her sabah hesabınıza 86.400 saniye yatırır. Her akşam iyi bir amaca yöneltmediğiniz harcamalarımızı kayıp hanenize yazar... Kalanı hesabınıza eklemez... Fazlası olmaz... Her gün yeni bir hesap açar... Kayıp sadece size aittir... Geriye dönüşü yoktur!..
Sadece 'Şimdi' vardır ve yalnızca bugünün hesabını kullanabiliriz... Zamanı geri alamazsınız! O halde zamanı en verimli şekilde kullanmamız gerek. Yatırımı sağlık, bilgi, başarı, ibadet ve mutluluk gibi alanlarda azami kâr sağlayacak şekilde planlamak gerek. Saat hiç taviz vermez!.. Günü iyi kullanmalı... Sahip olduğunuz her anı değerlendirin...
Bir yılın değerini mi anlamak istiyorsunuz? Sınıfta kalmış bir öğrenciye sorun ya da bir mahkûma...
Bir ay'ın değerini, erken doğum yapmış bir anneye sorun...
Bir hafta'nın değerini, yatağa bağlı bir hastaya sorun...
Bir dakika'nın değerini anlayabilmek için, uçağı henüz kaçırmış bir kişiye sorun...
Bir saniye'nin değerini, bir kazayı kıl payı atlatmış bir kişiye sorun...
Bir milisaniye'nin değerini, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan kişiye sorun...
Şunu unutmamalı ki, zaman beklemez kimseyi!
Dün gömüldü tarihe... Yarın? Bilemezsin ki!.. Bugün avuçlarımıza sunulmuş bir 'armağan' bize!..
Hayata daha pozitif bakmak için;
Mutlu saniyeler...
Ninem diyor ki: 
Sözü söyle alana, kulağında kalana.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.