Patates

A -
A +
Orta Çağ feodalitesi, soyluluk unvanlarıyla doludur! Kralla dük arasında kalana Arşidük, ülke sayılamayacak kadar küçük olan toprak sahibine Kont, kılıç şakırdatana Şövalye, delik çoraptan fırlayan parmağa; 'Patates' unvanı verilir!
Sebep tırnak uzunluğu olur, parmağın doğuştan yukarı kıvrımlı olması olur, olur da olur... Olmuştur artık... Yırtık çoraptan pırtlamış parmak insana öyle gariban bir hava verir ki; Obama'yı bile o şekilde görseniz cebine on lira sıkıştırasınız gelir...
Patates unvanlı parmak dik başlı, onurlu, en önemlisi harbi delikanlıdır!.. Ve konuşabilir;
"Çoraptan pırtlamış bir başparmak; harbidir, parmağın dibidir!.. Asi ruhludur; çorabın karanlığından aydınlığa, temiz havaya iltica eder.  Fırlamayacaktık da ne yapacaktık yeğen? Daracık ayakkabıda, onca yük altında, karanlık ve sıcakta? Gölge bir yere götürmek, gazoz ısmarlamak yerine utanıyorlar bizden... Hele de misafirlikte rezillik sayılıyoruz!  
Bu, çoraptan pırtlamak değil; ayağın selameti için kafayı uzatıp ortama "bi durum mu vardı koç?" mesajı yollamaktır. İcabında tek sinyalle  kaaveden adam, öbür çoraptan parmak çağırmaktır... Ama anlamadılar... Bizden utandılar... Yazıklar olsun, yazıklaaar olsun/çorabın böylesineeğ yazıklar oolsuun... Her şey karanlık, nerde inn saaan lıkk... Ha nede kalmıştık? Etraftakilere çaktırmadan çorabı sündürüp alta  katlamalar, az bi havalandırdığı halının altına saklamalar, parmağı delikten içeri sokmaya çalışmalar... Delikanlıda geri vites olmaz ağa!! Çıktı mı  geri girmez o parmak! 
Delik topukta olsa daya ayağı koltuğa ama burundan yırtıkta olmaz! Parmak kıvrılıp saklanmaz. Delikanlı parmak kıvırmaz, kıvrılmaz! Racona ters! En fazla al yırtık kısmı uygun açıyla sağlam çoraplı ayağın altına sok. Mahcup delikanlı imajı da katar icabında. Haaa, diğer çorap da  yırtıksa  Allah cezanızı versin karrrdeşim. Az yiyin de bi çift çorap alın!
Bak ya, bak ya, çarşının çocuğuna ters yapıyor yaa... utanıyor yaa... Zamanında  Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz Selimiye Camii'ne   delik çorapla girerken utandı mı,  alooo? Cüretini sergiledi aga, hem de milletlerarası düzeyde! Adam, Wolfowitzin dibi yaa!  Utanmayacaksın...   Yerden onu bunu aldırıp 'uşaktan kumanda' hesabı kullandığında utandın mı? Çorapları çıkarıp elde kumanda uzanmış televizyon seyrederken; ayak baş parmağını yanındakiyle güreştirirken utandın mı? Üşengeçlikten bilgisayar kasasının Power tuşunu ayak başparmağınla açıp kapadığında utandın mı? Akıllı ol!
Nam-ı diğer Patates, delikanlıdır! Baş tacıdır! Çorap deliğinden pırtlayan bir başparmağın voltası kesilmez, saklanmaz. Patatesinle fiyaka basarak yürüyeceksin... Atacaksın bacak bacak üstüne, delik çoraplı ayağı sallayacaksın milletin gözüne soka soka... Şaşkın ifadelerine bakarak eğleneceksin. Sen değil onlar utanacak... Onca hayasız ortada dolanırken, bu mudur  utanılacak şey a yeğen?!."

Ninem diyor ki; Çağrılmamış misafir, süpürülmemiş yere oturur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.